Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Renovatie woningen Tweelingen- en Stierstraat komt er aan

Dit najaar start Trivire met de renovatie van 128 huurwoningen aan de Tweelingen- en Stierstraat. De meerderheid van de huurders stemde in met de renovatieplannen. Die moeten de woningen klaar maken voor de toekomst.

Trivire wil zowel binnen als buiten de woningen werkzaamheden uitvoeren. Om meer te weten te komen over de wensen van de bewoners, waren er gesprekken met iedereen dei hier een woning huurt. Ook is er een klankbordgroep opgericht. Samen met het klantenpanel is nagedacht over de beste aanpak.

Eerst binnenzijde
De werkzaamheden zijn er in twee delen. Eerst krijgt de binnenkant van de woningen aandacht. Zo komt er een nieuwe badkamer, toilet en keuken. De zolderverdiepingen van de galerijwoningen wordt geïsoleerd. Ook vervangt Trivire alle radiatoren en sluit HVC de woningen aan op het warmtenet. Iedere woning krijgt een eigen aansluiting. De verwarming van de woningen kan dan dus zonder aardgas te gebruiken.

Dan buitenkant
Daarna is de buitenkant van de woningen aan de beurt. De spouwmuren worden geïsoleerd, er komt HR++ glas in de kozijnen en er is onderhoud aan gevel, hekwerken en galerijen. De woongebouwen voldoen dan weer helemaal aan de eisen van nu.

Modelwoning
Trivire en bouwbedrijf Constructif tekenden begin deze maand een aannemingsovereenkomst voor de eerste werkzaamheden. De bouwer maakt een aantal modelwoningen, zodat de huurders vooraf kunnen bekijken hoe het resultaat van de renovatie eruit ziet. Daarna kunnen zij zelf een kleurkeuze maken voor de nieuwe tegels en voor de keuken.

Over Trivire
Lees ook over deze renovatie op de website van woningcorporatie Trivire. In Sterrenburg verhuurt Trivire meer dan 2500 flatwoningen en ruim 500 eengezinswoningen. In totaal heeft deze verhuurder 14.000 huurwoningen in Dordrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. Het is daarmee de grootste woningverhuurder in Zuid-Holland-Zuid.

In Sterrenburg is het hoofdkantoor van Trivire te vinden, maar er is ook een wijksteunpunt, op Blaauwweg 110. Daar zijn de medewerkers voor de wijk te vinden. Dat zijn de wijkregisseurs Ida Perdaems, Fatiha Mesaoudi en Ronald Hos. Huismeester Marco Loyo Bosma houdt ook spreekuren in de Octant en het Sterrenwiel.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO : Fietsster overleden bij ongeluk in Sterrenburg

DORDRECHT – Een 67-jarige fietsster uit Dordrecht is vrijdagochtend bij een ongeluk met een bestelwagen om het leven gekomen in de Dordtse wijk Sterrenburg. Even na tien uur vanmorgen ging het door nog onbekende oorzaak mis op de Galileïlaan bij de oversteekplaats met de Grafelijkheidsweg. Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen,maar hulp mocht niet meer baten. De weg was enige tijd afgesloten geweest voor politieonderzoek. De bestuurder van de bestelwagen wordt verhoord. (Foto’s en video: Thymen Stolk)

Actueel

VIDEO: Eerste Kidskaart uitgereikt aan wethouder Heijkoop

DORDRECHT – Het eerste exemplaar van de Kidskaart, bedacht door de leerlingen Sam, Peter, Finn, Rowan en Donny, werd gisterenmiddag uitgereikt aan wethouder Peter Heijkoop. De kaart toont 29 plekken die gratis of bijna gratis zijn waar kinderen kunnen spelen en bewegen. De kaart is bedacht in het kader van de programma’s tegen armoede en laaggeletterdheid. Kinderen die het bijvoorbeeld minder hebben kunnen op deze manier ook leuke activiteiten ondernemen. De bedenkers gaven de kaart in het Biggetjespark in het Sterrenburgpark, één van de plekken op de plattegrond, aan de wethouder. De gratis Kidskaart is te vinden in de Stadswinkel en bij Intree of te downloaden via www.dordrecht.nl of www.geldenzo.nl. (Foto en video: Thymen Stolk)

Actueel

VIDEO: Winkelcentrum Sterrenburg weer open

DORDRECHT – Winkelcentrum Sterrenburg was gisterenmiddag rond half vijf weer vrijgegeven door de hulpdiensten. ‘Helaas is de oorzaak, na grondig onderzoek van de brandweer, niets gevonden’, aldus de Veiligheidsregio ZHZ. Het winkelcentrum werd ontruimd na onwelwording van meerdere personen. Mensen die zich onwel voelden knapten, volgens de VRZHZ, zodra zij in de buitenlucht kwamen snel en goed op.(Foto en video: Thymen Stolk)