Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Record bewegen voor basisschool De Keerkring

In het kader van de Nationale Buitenlesdag was er op basisschool de Keerkring les in de buitenlucht en een spectaculaire recordpoging voor het goede doel van OPOD: stichting Kika. In aanloop naar de Koningsspelen, eind april, dansten leerlingen, ouders, kennissen en buurtbewoners – eigenlijk iedereen die mee wilde doen- in de buitenlucht de ‘Fitlala’. Hét lied van de Koningsspelen 2018!

Allemaal bewegen
De recordpoging was geslaagd. Wel 500 mensen kwamen in beweging.  De Keerkring verwacht met deze actie een mooi bedrag te kunnen doneren aan stichting Kika. Bovendien was er volop gezonde beweging.

Zie ook het bericht met de aankondiging van deze actie en het bericht over de keuze van OPOD om Kika te steunen.

<klik op deze afbeelding voor meer beweging>

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Fietsdemo’s bij winkelcentrum Sterrenburg

DORDRECHT – Wie van fietsen houdt, moet zondag zeker even een bezoekje brengen aan winkelcentrum Sterrenburg. Bezoekers kunnen namelijk testritten maken op de allernieuwste elektrische fietsen, genieten van urban stunts van een BMX’er, deelnemen aan een competitie slowbiking en genieten van diverse entertainment acts. Het evenement Sterrenburg Fietst vindt plaats op 30 september van 12.00 tot 17.00 uur.

Actueel

VIDEO: Samen eten in winkelcentrum Sterrenburg

DORDRECHT – Wethouder Marco Stam opende op Burendag, zaterdag 22 september, de Langste Tafel in winkelcentrum Sterrenburg. Alle culturen, alle geloven en alle leeftijden konden voor slechts 1 euro aanschuiven voor een lunch.

Actueel

Auto te water

DORDRECHT – Een automobilist is vanmiddag ter hoogte met de kruising met de Schenkeldijk met zijn voertuig van de Zuidendijk gereden en vervolgens te water geraakt. De man kon ongeschonden, maar flink geschrokken uit zijn auto komen.