Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Record bewegen voor basisschool De Keerkring

In het kader van de Nationale Buitenlesdag was er op basisschool de Keerkring les in de buitenlucht en een spectaculaire recordpoging voor het goede doel van OPOD: stichting Kika. In aanloop naar de Koningsspelen, eind april, dansten leerlingen, ouders, kennissen en buurtbewoners – eigenlijk iedereen die mee wilde doen- in de buitenlucht de ‘Fitlala’. Hét lied van de Koningsspelen 2018!

Allemaal bewegen
De recordpoging was geslaagd. Wel 500 mensen kwamen in beweging.  De Keerkring verwacht met deze actie een mooi bedrag te kunnen doneren aan stichting Kika. Bovendien was er volop gezonde beweging.

Zie ook het bericht met de aankondiging van deze actie en het bericht over de keuze van OPOD om Kika te steunen.

<klik op deze afbeelding voor meer beweging>

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Politieberichten

Nog zeven aanhoudingen in mishandelingszaak

DORDRECHT – Met zeven nieuwe aanhoudingen deze week denkt het rechercheteam alle verdachten binnen te hebben van de mishandeling en bijna-mishandeling op 31 maart en 1 april van twee mannen in Sterrenburg. Ze waren via de dating-app Grindr naar afgelopen locaties in de wijk gelokt en opgewacht door een groep jongemannen. Maandag werden vijf jongens aangehouden en deze dinsdag nog twee. Het gaat om zes Dordtse jongens in de leeftijd van 15 tot 21 jaar en een jongen van 17 uit Harreveld. In totaal zijn nu dertien jongens opgepakt voor mishandeling en openlijke geweldpleging. De politie onderzoekt het motief van de groep. Van de dertien verdachten zijn inmiddels zes jongens voorgeleid aan de rechter-commissaris. Alle jongens zitten nog vast.

Actueel

Autobrand Halleyweg vermoedelijk aangestoken

DORDRECHT – In de nacht van donderdag op vrijdag is aan de Halleyweg in de Dordtse wijk Sterrenburg een auto volledig uitgebrand. Een bewoner belde rond kwart voor drie de brandweer. Die had wat moeite met het open krijgen van de motorkap. Toen dat gelukt was, werd de brand snel geblust. De forensische opsporing heeft vrijdagmorgen onderzoek verricht en sluit brandstichting niet uit. De gedupeerde mensen (hoofdfoto) hadden de auto geleend van familie in Rotterdam.

Actueel

Dordtse woningoverval in Opsporing Verzocht

DORDRECHT – Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt vanavond aandacht aan een woningoverval die op zondag 18 maart plaatsvond aan de Toutenburg in Sterrenburg. De 78-jarige bewoonster schrok rond half vier ’s nachts wakker van twee gemaskerde mannen die haar woning waren binnengedrongen. Ze bedreigden de vrouw en gingen er met een flink geldbedrag vandoor. De vrouw raakte niet gewond, maar is begrijpelijkerwijs wel enorm geschrokken. Bizar genoeg was dezelfde vrouw op 21 februari al slachtoffer van een babbeltruc. Een vrouw kwam met een smoes de woning binnen. Vermoedelijk ging een handlanger er met sierraden vandoor. De politie vermoedt dat er een verband is tussen beide zaken.