Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Quiet nu ook in Dordrecht actief

Uit onderzoek van de gemeente blijkt dat in alleen Dordrecht al zo’n 6000 huishoudens onder de armoedegrens leven. Quiet Community heeft als doel om mensen die in armoede leven te verbinden met bedrijven en particulieren in de regio. Op die manier krijgen gezinnen de kans om eens een dagje weg te gaan, of om hulp te krijgen bij juridische of financiële zaken.

Gratis diensten
Quiet Community wil met dit platform armoede onder de aandacht brengen en verzachten. Elke Community werft lokale sponsors om haar leden om beurten via een digitaal systeem iets aan te bieden wat ze normaal gesproken niet kunnen betalen: van een tweedehands fiets tot kaartjes voor een voorstelling of voetbalwedstrijd.

Het beste uit jezelf halen
Daarnaast worden mensen gestimuleerd om hun talenten te (her)ontdekken en te benutten om zo kansen te creëren. Bijvoorbeeld als vrijwilliger, dat is goed voor hun zelfvertrouwen en de mensen die ze daarbij helpen.

Mensen die leven onder de armoedegrens kunnen zich bij Quiet aanmelden via de Voedselbank of één van de stichtingen in de regio waar ze wonen. De proefperiode start in Dordrecht en wordt na verloop van tijd uitgebreid naar de overige Drechtsteden. Neem voor meer informatie een kijkje op de website van Quiet

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Fietsdemo’s bij winkelcentrum Sterrenburg

DORDRECHT – Wie van fietsen houdt, moet zondag zeker even een bezoekje brengen aan winkelcentrum Sterrenburg. Bezoekers kunnen namelijk testritten maken op de allernieuwste elektrische fietsen, genieten van urban stunts van een BMX’er, deelnemen aan een competitie slowbiking en genieten van diverse entertainment acts. Het evenement Sterrenburg Fietst vindt plaats op 30 september van 12.00 tot 17.00 uur.

Actueel

VIDEO: Samen eten in winkelcentrum Sterrenburg

DORDRECHT – Wethouder Marco Stam opende op Burendag, zaterdag 22 september, de Langste Tafel in winkelcentrum Sterrenburg. Alle culturen, alle geloven en alle leeftijden konden voor slechts 1 euro aanschuiven voor een lunch.

Actueel

Auto te water

DORDRECHT – Een automobilist is vanmiddag ter hoogte met de kruising met de Schenkeldijk met zijn voertuig van de Zuidendijk gereden en vervolgens te water geraakt. De man kon ongeschonden, maar flink geschrokken uit zijn auto komen.