Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Quiet nu ook in Dordrecht actief

Uit onderzoek van de gemeente blijkt dat in alleen Dordrecht al zo’n 6000 huishoudens onder de armoedegrens leven. Quiet Community heeft als doel om mensen die in armoede leven te verbinden met bedrijven en particulieren in de regio. Op die manier krijgen gezinnen de kans om eens een dagje weg te gaan, of om hulp te krijgen bij juridische of financiële zaken.

Gratis diensten
Quiet Community wil met dit platform armoede onder de aandacht brengen en verzachten. Elke Community werft lokale sponsors om haar leden om beurten via een digitaal systeem iets aan te bieden wat ze normaal gesproken niet kunnen betalen: van een tweedehands fiets tot kaartjes voor een voorstelling of voetbalwedstrijd.

Het beste uit jezelf halen
Daarnaast worden mensen gestimuleerd om hun talenten te (her)ontdekken en te benutten om zo kansen te creëren. Bijvoorbeeld als vrijwilliger, dat is goed voor hun zelfvertrouwen en de mensen die ze daarbij helpen.

Mensen die leven onder de armoedegrens kunnen zich bij Quiet aanmelden via de Voedselbank of één van de stichtingen in de regio waar ze wonen. De proefperiode start in Dordrecht en wordt na verloop van tijd uitgebreid naar de overige Drechtsteden. Neem voor meer informatie een kijkje op de website van Quiet

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – Avondfontein is de artistieke naam van deze artistieke foto die René Kamps deze week in Sterrenburg maakte. Ook een mooie foto gemaakt? We zien hem graag binnenkomen via redactie@dordtcentraal.nl, onder vermelding van Lezersfoto.

Actueel

Huis van Sinterklaas in Winkelcentrum Sterrenburg

DORDRECHT – De Goedheiligman en zijn pieten nemen op woensdag 21 november om 13.00 uur hun intrek in Het Huis van Sinterklaas in Winkelcentrum Sterrenburg.

Actueel

Onrust door nachtelijk aanbellen in Sterrenburg

DORDRECHT – Op een aantal adressen in Sterrenburg, in de omgeving van De Sterrenlanden, is de laatste tijd ’s nachts aangebeld. Afgelopen weekend gebeurde dat bij een woning aan de Minnaertweg. “Er wordt over overvallers gesproken. De mensen vinden het een beangstigende situatie”, weet buurtbewoner Leo Schaap, die het verzoek van een buurman kreeg om medebewoners via de buurtapp op de hoogte te houden. Er is melding gedaan bij de politie, en ook bij Aafje. Zo was er het vermoeden dat alleen bij klanten van deze thuiszorgorganisatie werd aangebeld, maar dat blijkt niet het geval. “Er is navraag gedaan bij de wijkteams en er is ook aangebeld bij mensen die geen zorg van Aafje krijgen”, vertelt een woordvoerder. In de omgeving wonen veel mensen die klant zijn van de thuiszorginstantie. Een link lijkt daarom op toeval te berusten. De wijkagent raadt bewoners aan om de politie te bellen als er midden in de nacht wordt aangebeld. “Het kan inderdaad zo zijn dat er op deze manier wordt gekeken of de bewoners thuis zijn”, zegt hij.