Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Quiet nu ook in Dordrecht actief

Uit onderzoek van de gemeente blijkt dat in alleen Dordrecht al zo’n 6000 huishoudens onder de armoedegrens leven. Quiet Community heeft als doel om mensen die in armoede leven te verbinden met bedrijven en particulieren in de regio. Op die manier krijgen gezinnen de kans om eens een dagje weg te gaan, of om hulp te krijgen bij juridische of financiële zaken.

Gratis diensten
Quiet Community wil met dit platform armoede onder de aandacht brengen en verzachten. Elke Community werft lokale sponsors om haar leden om beurten via een digitaal systeem iets aan te bieden wat ze normaal gesproken niet kunnen betalen: van een tweedehands fiets tot kaartjes voor een voorstelling of voetbalwedstrijd.

Het beste uit jezelf halen
Daarnaast worden mensen gestimuleerd om hun talenten te (her)ontdekken en te benutten om zo kansen te creëren. Bijvoorbeeld als vrijwilliger, dat is goed voor hun zelfvertrouwen en de mensen die ze daarbij helpen.

Mensen die leven onder de armoedegrens kunnen zich bij Quiet aanmelden via de Voedselbank of één van de stichtingen in de regio waar ze wonen. De proefperiode start in Dordrecht en wordt na verloop van tijd uitgebreid naar de overige Drechtsteden. Neem voor meer informatie een kijkje op de website van Quiet

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO: Luidruchtige aftrap recyclecampagne Het Kristal

DORDRECHT – Basisschool Het Kristal in Sterrenburg wordt met ingang van volgend schooljaar ‘afvalvrij’. Dat houdt in dat veel meer werk gemaakt gaat worden van het scheiden van afval. Dit nieuwe beleid wordt vooral ingevoerd op verzoek van de leerlingenraad van de school. Het jaarlijkse Zomerfeest van de school werd woensdag aangegrepen als aftrap van het nieuwe recyclingbeleid. Heel toepasselijk gingen de leerlingen massaal trommelen op ‘rommel’: emmers en kliko’s. Nu kan het niemand meer ontgaan zijn: Het Kristal wordt afvalvrij.

Actueel

Ontbijt in Het Theehuis

DORDRECHT – In Het Theehuis aan de Atmosfeerstraat 1J in de wijk Sterrenburg wordt iedere vrijdagochtend van 08.30 uur tot 11.00 uur een ontbijt georganiseerd. Het ontbijt bestaat uit koffie, thee, jus d’ orange, een croissantje, een hard gekookt ei en een broodje met ham, kaas of jam. Aanmelden kan steeds uiterlijk een dag van tevoren tot 12.00 uur. Deelname kost 2,75 euro. Ook is er van 09.30 uur tot 10.30 uur de mogelijkheid om de bloeddruk te laten meten of andere zorgvragen aan een verpleegkundige van de thuiszorg Het Spectrum te stellen. Voor meer informatie en aanmelden kan er contact opgenomen worden via het telefoonnummer 078 – 6540661.

Actueel

Nieuwe Thuis in Sterrenburg

DORDRECHT – Deze vrijdag wordt weer een nieuwe editie van het wijkmagazine Thuis in Sterrenburg huis-aan-huis verspreid in die wijk. De Thuis in-magazines staan vol met verhalen uit de wijk. In deze Thuis in Sterrenburg staan onder meer verhalen over Gymforce One, de ontwikkelingen in het Sterrenburgpark, komt een 93-jarige (!) vrijwilliger van De Sterrenlanden aan het woord, namen we een kijkje bij het Nova Tienercollege en bij de Kringloop Tuinders.