Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Positieve reacties op plan Tuin van Sterrenburg

De adviescommissie van de gemeenteraad – over Fysieke leefomgeving – besprak het bewonersinitiatief Tuin van Sterrenburg. “Gewoon doen”, “mooi”, “prachtig”, “wij gaan steunen”, “proficiat”, dat waren reacties op de plannen van een aantal bewoners en ondernemers uit Sterrenburg.

Tuin van Sterrenburg
De plannen en ideeën van de mensen achter de Tuin van Sterrenburg betekenen veel voor de wijk. Nog meer nieuwe activiteiten in het Sterrenburgpark. Kleinschalige horeca bij de nieuwe natuurlijke, waterrijke speelplek in het park – het Biggetjespark. Een openbaar toilet voor wandelaars en sportievelingen bij E-Wheels. Maar ook  ‘Sterrenburg doet samen’, een buurtcoöperatie waar alle Sterrenburgers lid van kunnen worden en het Leerwerkbedrijf ‘Sterrenburg werkt’. De buurtcoöperatie wil bevorderen dat Sterrenburgers naar elkaar omzien.  Er is aandacht voor het regelen van hulp-en-zorg om de hoek. De nieuwe buurt-assistenten gaan huis-aan-huis aanbellen en zorgen voor nieuwe contacten en hulp (aan)bieden.

Positieve reacties, maar ook zorg
Die plannen zijn eerder dit jaar aangeboden aan burgemeester Kolff. Het college van burgemeester en wethouders stelt nu voor aan de gemeenteraad om die plannen te steunen met een financiële bijdrage. De adviescommissie van de gemeenteraad was dus enthousiast en het ziet er naar uit dat de gemeenteraad binnenkort instemt.

Wethouder Marco Stam en Sterrenburger Bert van de Burgt beantwoordden de vragen die leden van de commissie nog hebben. Die zijn dus positief, maar er was ook wel zorg. Welk (financieel) risico is er? Wat als de buurtcoöperatie niet genoeg betalende leden kan vinden?

De mensen achter de Tuin van Sterreburg zijn echter positief gestemd. Zij geloven in hun plannen, in wat dat oplevert voor Sterrenburgers en voor de wijk. Dat betekent ook dat er nog heel veel werk verzet moet worden. Na afloop van de vergadering werd dus direct een nieuwe afspraak gemaakt door de mensen van de Tuin van Sterrenburg.

Meer horen over de Tuin van Sterrenburg?
Op dinsdag 5 november is er eind van de middag in het Cultureel Centrum weer een bijeenkomst over het Sterrenburgpark. Iedereen die de afgelopen twee jaar heeft meegedacht en meegewerkt, is daar voor uitgenodigd. Overigens zijn alle Sterrenburgers welkom!

In die bijeenkomst staan we stil bij alle ontwikkelingen in het park – terugkijken én vooruitkijken. Ook de plannen van de Tuin van Sterrenburg komen aan bod. Kom dus eens luisteren en meedoen.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Geen stille tocht na gezinsdrama in Dordrecht

DORDRECHT – In overleg met de nabestaanden en de buurt heeft de gemeente Dordrecht besloten om geen stille tocht te houden. Er zijn wel gesprekken geweest, maar volgens de gemeente is er op diverse bijeenkomsten stil gestaan bij het vreselijke drama wat eerder deze week heeft plaats gevonden

Actueel

Herdenkingsbijeenkomst voor omgekomen zusjes

DORDRECHT – Morgenmiddag wordt er tijdens een bijeenkomst in de Ontmoetingskerk stilgestaan bij het overlijden van de zusjes Naiomy (8) en Nicolle (12). De vader schoot afgelopen maandagavond zijn vrouw en dochters neer en vervolgens zichzelf.

Actueel

Woning gesloten na vondst van hennepplantage

DORDRECHT – Tijdens een controle is een hennepkwekerij aangetroffen in de woning aan de Keplerweg in Dordrecht. De politie trof 340 hennepplanten, assimilatielampen, een afzuiginstallatie en koolstoffilters aan. Verder werd de elektriciteit illegaal afgenomen. De woning is door de burgemeester voor drie maanden gesloten. De burgemeester wil met de sluiting van panden waar een hennepplantage wordt aangetroffen de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen hard wordt opgetreden. ( Archieffoto: Thymen Stolk )