Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Positieve reacties op plan Tuin van Sterrenburg

De adviescommissie van de gemeenteraad – over Fysieke leefomgeving – besprak het bewonersinitiatief Tuin van Sterrenburg. “Gewoon doen”, “mooi”, “prachtig”, “wij gaan steunen”, “proficiat”, dat waren reacties op de plannen van een aantal bewoners en ondernemers uit Sterrenburg.

Tuin van Sterrenburg
De plannen en ideeën van de mensen achter de Tuin van Sterrenburg betekenen veel voor de wijk. Nog meer nieuwe activiteiten in het Sterrenburgpark. Kleinschalige horeca bij de nieuwe natuurlijke, waterrijke speelplek in het park – het Biggetjespark. Een openbaar toilet voor wandelaars en sportievelingen bij E-Wheels. Maar ook  ‘Sterrenburg doet samen’, een buurtcoöperatie waar alle Sterrenburgers lid van kunnen worden en het Leerwerkbedrijf ‘Sterrenburg werkt’. De buurtcoöperatie wil bevorderen dat Sterrenburgers naar elkaar omzien.  Er is aandacht voor het regelen van hulp-en-zorg om de hoek. De nieuwe buurt-assistenten gaan huis-aan-huis aanbellen en zorgen voor nieuwe contacten en hulp (aan)bieden.

Positieve reacties, maar ook zorg
Die plannen zijn eerder dit jaar aangeboden aan burgemeester Kolff. Het college van burgemeester en wethouders stelt nu voor aan de gemeenteraad om die plannen te steunen met een financiële bijdrage. De adviescommissie van de gemeenteraad was dus enthousiast en het ziet er naar uit dat de gemeenteraad binnenkort instemt.

Wethouder Marco Stam en Sterrenburger Bert van de Burgt beantwoordden de vragen die leden van de commissie nog hebben. Die zijn dus positief, maar er was ook wel zorg. Welk (financieel) risico is er? Wat als de buurtcoöperatie niet genoeg betalende leden kan vinden?

De mensen achter de Tuin van Sterreburg zijn echter positief gestemd. Zij geloven in hun plannen, in wat dat oplevert voor Sterrenburgers en voor de wijk. Dat betekent ook dat er nog heel veel werk verzet moet worden. Na afloop van de vergadering werd dus direct een nieuwe afspraak gemaakt door de mensen van de Tuin van Sterrenburg.

Meer horen over de Tuin van Sterrenburg?
Op dinsdag 5 november is er eind van de middag in het Cultureel Centrum weer een bijeenkomst over het Sterrenburgpark. Iedereen die de afgelopen twee jaar heeft meegedacht en meegewerkt, is daar voor uitgenodigd. Overigens zijn alle Sterrenburgers welkom!

In die bijeenkomst staan we stil bij alle ontwikkelingen in het park – terugkijken én vooruitkijken. Ook de plannen van de Tuin van Sterrenburg komen aan bod. Kom dus eens luisteren en meedoen.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Narcissen kondigen lente al aan

DORDRECHT – Ze zijn er vroeg bij, de narcissen. Onze fotograaf zag ze al enthousiast de lente aankondigen langs de wegen in Sterrenburg en Krispijn. (Foto’s: Thymen Stolk)

Actueel

Scholieren vragen shorttrackers hemd van het lijf

DORDRECHT – Na een sfeervol Kidsbezoek van diverse basisscholen op vrijdagochtend aan de World Cup Shorttrack in de Sportboulevard sloten vier Dordtse scholen hun World Cup-beleving vandaag heel speciaal af. Er kwamen twee rijders van Team NL op bezoek.

Actueel

65 jaar een paar

DORDRECHT – Sjef en Marie Zantman – De Bruin uit Sterrenburg, beiden 88 jaar, waren op 3 februari 65 jaar getrouwd. Donderdag kwam burgemeester Kolff langs met een bloemetje. ( Privéfoto ).