Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Plusbus ontvangt mooi geldbedrag  

De uitslag van Help Nederland Vooruit is bekend. De Plusbus heeft een donatie van € 1500,- ontvangen. Hiermee gaan zij uitstapjes organiseren voor ouderen die gebruik maken van de Voedselbank Dordrecht.

Help Nederland Vooruit is een initiatief van het ING Nederland Fonds.  Dit fonds steunt lokale initiatieven met een geldbedrag. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van het aantal stemmen. Het Spectrum deed hiervoor in januari een oproep en wil nu iedereen die gestemd heeft hartelijk bedanken. Hoewel er in verband met het coronavirus tijdelijk geen uitstapjes mogelijk zijn, hoopt De Plusbus later dit jaar met de donatie nieuwe activiteiten te kunnen organiseren.

Samen een leuke dag
De Plusbus is zes jaar geleden opgericht om ouderen in Dordrecht een leuke dag te bezorgen. Samen uitgaan is leuker dan alleen. Met de Plusbus kunnen ouderen er nagenoeg dagelijks op uit. Samen met maximaal zeven medereizigers, een chauffeur en gastvrouw gaat men naar de leukste plekjes van Nederland en België. Dit is mede mogelijk door de inzet van 40 enthousiaste vrijwilligers van de Plusbus.

Foto: Ginie is vrijwilligster bij De Plusbus en neemt de cheque in ontvangst.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Nieuwe Thuis in Sterrenburg

DORDRECHT – Vandaag wordt huis-aan-huis in Sterrenburg een nieuwe editie van het wijkmagazine Thuis in Sterrenburg verspreid. Met verhalen uit de wijk en uitingen van lokale adverteerders. In deze Thuis in Sterrenburg aandacht voor onder meer de Viersprong, de Tuin van Sterrenburg, sportaanbod in de zomermaanden en rubrieken over wonen in Sterrenburg en Mijn huisdier en ik. 

Actueel

VIDEO: Gaslekkage in woning

DORDRECHT – De brandweer is maandagavond uitgerukt voor een gaslek aan de Wittenstein in Sterrenburg. De straat werd afgezet en de bewoners moesten hun huis uit. Monteurs van netbeheerder Stedin kwam ter plaatse om het lek op te sporen en te repareren. De brandweer ventileerde de woning. Na ruim een uur konden de bewoners weer hun huis in.

Actueel

Onderbroek vol drugs

DORDRECHT – Wijkagenten hebben gisteren in Sterrenburg na een korte achtervolging een vermoedelijke drugsdealer gepakt. ‘Verdachte gevloerd in de bosschages. In zijn onderbroek zat de zooi op de foto. Auto, telefoons, cashgeld en drugs zijn voorlopig van ons. Wegwezen uit de wijk!’, aldus de agenten op Instagram.