Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Plantje voor een tegel

Vanaf woensdag 15 mei 2019 13.00 uur kun je bij het Informatiepunt op Stadsboerderij Weizigt een tegel inruilen voor een plantje. Met deze ruilactie breidt Operatie Steenbreek uit. Zo kunnen inwoners van Dordrecht gemakkelijk beginnen met het vergroenen van hun tuin.

We hebben vooral vaste planten die vlinders aantrekken, zoals damastbloem, lavendel en muurbloem. Ook bieden we eetbare planten van stadslandbouwkas de Oude Beer, zoals Nieuw-Zeelandse spinazie, tomaat en Oost-Indische kers.

Kom dus naar het Informatiepunt, lever je tegel in en kies een mooi plantje uit voor in je tuin! Het Informatiepunt is geopend op woensdag, zaterdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – Dubbele regenbogen en prachtige zonsondergangen. Er was donderdagavond veel moois te zien voor wie er oog voor had. Kim Blokvoort stuurde deze foto. “Door zus Miranda gemaakt in Sterrenburg na de regenbui met het voorspelde Saharazand. Ik vond de foto te mooi om niet te delen!” We zijn het met je eens, Kim.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – ‘De waterspeelplaats in het Sterrenburgpark begint al aardig vorm te krijgen’, constateerde Dave Jansen zaterdag. Hij stuurde deze foto ter illustratie mee.

Actueel

VIDEO: E-wheels blijft rijden naast Wijkhopper

Wethouder Peter Heijkoop gaf maandag 15 april het startsein voor de Wijkhopper: een elektrisch voertuig voor korte ritten in de wijk Sterrenburg. Ook de elektrische wagens van e-wheels blijven in Sterrenburg rijden.