Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Plantje voor een tegel

Vanaf woensdag 15 mei 2019 13.00 uur kun je bij het Informatiepunt op Stadsboerderij Weizigt een tegel inruilen voor een plantje. Met deze ruilactie breidt Operatie Steenbreek uit. Zo kunnen inwoners van Dordrecht gemakkelijk beginnen met het vergroenen van hun tuin.

We hebben vooral vaste planten die vlinders aantrekken, zoals damastbloem, lavendel en muurbloem. Ook bieden we eetbare planten van stadslandbouwkas de Oude Beer, zoals Nieuw-Zeelandse spinazie, tomaat en Oost-Indische kers.

Kom dus naar het Informatiepunt, lever je tegel in en kies een mooi plantje uit voor in je tuin! Het Informatiepunt is geopend op woensdag, zaterdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Met de schrik vrij na dubbele botsing

DORDRECHT – Een automobiliste kwam vanmiddag met de schrik vrij na een eenzijdige dubbele aanrijding op de Galileïliaan in Sterrenburg. Ze raakte eerst een markeringspaaltje langs de weg, schoot door naar de middenberm, waar ze de paal van een verkeersbord raakte en vervolgens dwars op de weg tot stilstand kwam. De vrouw raakte niet gewond. Naast het straatmeubilair raakte ook de auto behoorlijk beschadigd.

Actueel

Zomerschool voor vierde keer van start

DORDRECHT – Rond de driehonderd Dordtse basisscholieren zijn vandaag gestart op de Zomerschool Dordrecht. Het is voor het vierde jaar op rij dat zes schoolbesturen dit extra lesprogramma aanbieden in samenwerking met de gemeente en een aantal andere partijen.

Actueel

René Brant vertelt in Ontmoetingskerk

DORDRECHT – Onze gezondheid door een evolutionaire bril gezien. Dordtenaar René Brant schreef er het boek ‘Aap op schoenen met een buikje’ over. Op woensdag 21 augustus is hij te gast bij het tweede Zomer Open Huis in de Ontmoetingskerk in Sterrenburg om er over te vertellen. Foto’s van zijn expeditie door de Pyreneeën illustreren zijn verhaal, waarbij zijn belevenissen de aanleiding zijn voor het bespreken van diverse gezondheidsaspecten vanuit het evolutionaire denken. Iedereen is deze morgen weer van harte welkom in de kerk aan de Slangenburg 3. Vanaf 09.45 uur is er inloop en de presentatie begint om 10.15 uur. De toegang is vrij en gasten worden ontvangen met koffie of thee en een zomerse traktatie.