Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Oprit parkeerdek Winkelcentrum Sterrenburg dicht (bij Planetenlaan)

Vandaag, 25 januari 2021, gaat de oprit naar het parkeerdek dicht van Winkelcentrum Sterrenburg (aan de kant van de Planetenlaan). Dat  duurt ongeveer 4 maanden. De entree van het parkeerdek is dan via de Galileïlaan.

Als je met de auto naar het winkelcentrum komt, zie je de borden die aangeven waar nu de entree is van het parkeerdek. Je wordt omgeleid naar de andere op- en afgang naast restaurant Lotus. De eerste week zullen er verkeersregelaars zijn om je de juiste weg te wijzen.

Wil je ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de verbouwing van Winkelcentrum Sterrenburg? Kijk dan op de site www.sterrenburg.nl/vernieuwt.

Gebeurt er iets gevaarlijks op of rond het bouwterrein? Dan kun je het beste even naar de bouwkeet gaan, te herkennen aan het logo van Retail Bouw Nederland.
Voor vragen over de bouwwerkzaamheden is het contact mailadres wc-sterrenburg@retail-bouw.nl.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Uitstapjes met de Plusbus al tien jaar populair

DORDRECHT – Op 27 september 2013 maakte een groepje 55-plussers uit Dordrecht het allereerste uitstapje met de Plusbus: het werd een rondrit door Dordrecht. Tien jaar, en heel veel uitstapjes, later bestaat dit vrijwilligersinitiatief nog steeds. Iedere werkdag stappen maximaal zeven Dordtenaren in voor een gezellig ritje in de Plusbus voor een dagje naar het strand, een bezoek aan een mooie stad of museum of een lekkere lunch op een bijzondere locatie. “Het initiatief wordt tien jaar na de start nog steeds zeer gewaardeerd”, constateert coördinator Marianne Blinde. (Foto: Stolk Fotografie).

Actueel

Dali in Krispijn

DORDRECHT – Het lijkt er door de aanwezigheid van vleermuizen op dat een deel van de sloopwoningen in het ‘Witte Dorp’ in Krispijn er nog wel even staat. Positief is dat ze er sinds kort een stuk leuker uitzien dankzij de creatieve uitspattingen van enkele kunstenaars, die op een aantal zijgevels muurschilderingen hebben gemaakt. Eén van hen is Anouk Brand (18) uit Sterrenburg.

Actueel

Wedstrijdje recyclen tijdens E-waste Race

DORDRECHT – De E-waste Race is een wedstrijd tussen tien (basis)scholen in een regio. Ook in deze regio verzamelt een tiental scholen elektronische apparaten met de bedoeling om deze te recyclen of te hergebruiken. De race is van 4 tot en met 28 september. Met de actie zorgen de kinderen er samen met u voor dat er meer wordt gerecycled, waardoor er minder restafval is en er meer grondstoffen worden hergebruikt. Ook basisschool de Repelaer aan de Eddingtonweg in Sterrenburg doet mee. Wilt wil helpen, kan elektrische apparaten/oplaadkabels inleveren bij de school of laten ophalen door deze aan te melden op www.ewasterace.nl. Let op: de elektrische apparatuur mag niet groter dan een magnetron zijn (beeldschermen zijn bijvoorbeeld uitgesloten). De school die het meest inzamelt in de regio wint een leuk schoolreisje. Voorafgaand aan de race krijgen de scholen eerst een inspirerende en interactieve gastles over (het belang van) recycling.