Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Open dag sportvereniging Schenkeldijk-Zuid – 8 september

Gezamenlijke Open dag bij de hockey- , tennis-, (beach)volleybal- en bootcamp vereniging aan de Schenkeldijk-Zuid

Vier Dordtse sportverenigingen op sportpark Schenkeldijk-Zuid hebben ook dit jaar wederom de handen inéén geslagen voor de organisatie van een open dag. Lekker sporten in de mooie, groene rand van de Biesbosch.

Op zaterdag 8 september bieden de verenigingen DMHC (hockey), C.C. (tennis), Next Volley Dordrecht (volleybal) en Gymforce One (bootcamp) de gelegenheid om geheel vrijblijvend kennis te maken met deze sporten.

Zowel de jeugd als volwassenen kunnen bij één van de verenigingen langskomen om sfeer te proeven, informatie in te winnen of om zelfs een training of clinic te volgen. Een unieke kans om op één dag bij verschillende sporten langs te gaan.

Bootcamp en obstacle-training

Gedurende de dag is er om 10.00 uur de mogelijkheid om naar bootcamp-les te kijken achter de velden van tennisvereniging C.C. of om 11.00 uur zelf mee te doen.

Hockey

Van 11:45 tot 13:15 uur is er de mogelijkheid om kennis te komen maken met hockey. Er zullen gedurende deze tijd clinics worden gegeven en men kan zich direct inschrijven voor 3 gratis proeflessen. Voor kinderen (vanaf 4 jaar) en voor volwassenen. Er zijn bij DMHC ook trainingsgroepen voor 50+ en G-hockey (voor kinderen vanaf 7 jaar met een verstandelijke beperking).

Op deze dag begint de nationale hockeycompetitie dus de hele dag worden er wedstrijden gespeeld op de velden van DMHC. Leuk om direct even de sfeer te proeven.

Tennis

Tussen 11.00 en 14.00 uur kunt u op elk moment langslopen voor informatie over tennis in het algemeen of over C.C. in het bijzonder, de grootste, mooiste en gezelligste tennisvereniging van Dordt met 11 banen (gravel én smashcourt). Tennis is bij uitstek ook een sport voor jong tot (heel) oud, en een sport waarbij u met uw eigen kind een wedstrijd kunt spelen (op alle uren van de dag). U kunt desgewenst op de open dag ook een proefles volgen of zich inschrijven voor 5 groepslessen “maak kennis met tennis”

Volleybal

Vanaf 10:45 uur ben je welkom om kennis te maken met zaalvolleybal in Sporthal De Dijk bij Next Volley Dordrecht. Onze spelers en speelsters van de topteams staan tussen 11.00 en 12.00 uur klaar om een clinic passend bij jouw niveau te geven. Neem gerust een vriendje of vriendinnetje mee. Naast zaalvolleybal worden er het gehele jaar veel andere activiteiten en toernooien georganiseerd. Ook kun je zomers met beachvolleybal meedoen. Je krijgt tijdens de Open Dag een Goodybag mee waarin o.a. een waardebon voor 3 gratis proeftrainingen.
Speciale aanbiedingen

Iedereen mag op de open dag gratis meedoen. Besluit men lid te worden dan zijn er verschillende interessante aanbiedingen. Geïnteresseerden kunnen zich op de dag zelf melden bij elke sportclub.

8 september Schenkeldijk-Zuid voor een sportief dagje uit.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Fietsdemo’s bij winkelcentrum Sterrenburg

DORDRECHT – Wie van fietsen houdt, moet zondag zeker even een bezoekje brengen aan winkelcentrum Sterrenburg. Bezoekers kunnen namelijk testritten maken op de allernieuwste elektrische fietsen, genieten van urban stunts van een BMX’er, deelnemen aan een competitie slowbiking en genieten van diverse entertainment acts. Het evenement Sterrenburg Fietst vindt plaats op 30 september van 12.00 tot 17.00 uur.

Actueel

VIDEO: Samen eten in winkelcentrum Sterrenburg

DORDRECHT – Wethouder Marco Stam opende op Burendag, zaterdag 22 september, de Langste Tafel in winkelcentrum Sterrenburg. Alle culturen, alle geloven en alle leeftijden konden voor slechts 1 euro aanschuiven voor een lunch.

Actueel

Auto te water

DORDRECHT – Een automobilist is vanmiddag ter hoogte met de kruising met de Schenkeldijk met zijn voertuig van de Zuidendijk gereden en vervolgens te water geraakt. De man kon ongeschonden, maar flink geschrokken uit zijn auto komen.