Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Open dag sportvereniging Schenkeldijk-Zuid – 8 september

Gezamenlijke Open dag bij de hockey- , tennis-, (beach)volleybal- en bootcamp vereniging aan de Schenkeldijk-Zuid

Vier Dordtse sportverenigingen op sportpark Schenkeldijk-Zuid hebben ook dit jaar wederom de handen inéén geslagen voor de organisatie van een open dag. Lekker sporten in de mooie, groene rand van de Biesbosch.

Op zaterdag 8 september bieden de verenigingen DMHC (hockey), C.C. (tennis), Next Volley Dordrecht (volleybal) en Gymforce One (bootcamp) de gelegenheid om geheel vrijblijvend kennis te maken met deze sporten.

Zowel de jeugd als volwassenen kunnen bij één van de verenigingen langskomen om sfeer te proeven, informatie in te winnen of om zelfs een training of clinic te volgen. Een unieke kans om op één dag bij verschillende sporten langs te gaan.

Bootcamp en obstacle-training

Gedurende de dag is er om 10.00 uur de mogelijkheid om naar bootcamp-les te kijken achter de velden van tennisvereniging C.C. of om 11.00 uur zelf mee te doen.

Hockey

Van 11:45 tot 13:15 uur is er de mogelijkheid om kennis te komen maken met hockey. Er zullen gedurende deze tijd clinics worden gegeven en men kan zich direct inschrijven voor 3 gratis proeflessen. Voor kinderen (vanaf 4 jaar) en voor volwassenen. Er zijn bij DMHC ook trainingsgroepen voor 50+ en G-hockey (voor kinderen vanaf 7 jaar met een verstandelijke beperking).

Op deze dag begint de nationale hockeycompetitie dus de hele dag worden er wedstrijden gespeeld op de velden van DMHC. Leuk om direct even de sfeer te proeven.

Tennis

Tussen 11.00 en 14.00 uur kunt u op elk moment langslopen voor informatie over tennis in het algemeen of over C.C. in het bijzonder, de grootste, mooiste en gezelligste tennisvereniging van Dordt met 11 banen (gravel én smashcourt). Tennis is bij uitstek ook een sport voor jong tot (heel) oud, en een sport waarbij u met uw eigen kind een wedstrijd kunt spelen (op alle uren van de dag). U kunt desgewenst op de open dag ook een proefles volgen of zich inschrijven voor 5 groepslessen “maak kennis met tennis”

Volleybal

Vanaf 10:45 uur ben je welkom om kennis te maken met zaalvolleybal in Sporthal De Dijk bij Next Volley Dordrecht. Onze spelers en speelsters van de topteams staan tussen 11.00 en 12.00 uur klaar om een clinic passend bij jouw niveau te geven. Neem gerust een vriendje of vriendinnetje mee. Naast zaalvolleybal worden er het gehele jaar veel andere activiteiten en toernooien georganiseerd. Ook kun je zomers met beachvolleybal meedoen. Je krijgt tijdens de Open Dag een Goodybag mee waarin o.a. een waardebon voor 3 gratis proeftrainingen.
Speciale aanbiedingen

Iedereen mag op de open dag gratis meedoen. Besluit men lid te worden dan zijn er verschillende interessante aanbiedingen. Geïnteresseerden kunnen zich op de dag zelf melden bij elke sportclub.

8 september Schenkeldijk-Zuid voor een sportief dagje uit.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – Avondfontein is de artistieke naam van deze artistieke foto die René Kamps deze week in Sterrenburg maakte. Ook een mooie foto gemaakt? We zien hem graag binnenkomen via redactie@dordtcentraal.nl, onder vermelding van Lezersfoto.

Actueel

Huis van Sinterklaas in Winkelcentrum Sterrenburg

DORDRECHT – De Goedheiligman en zijn pieten nemen op woensdag 21 november om 13.00 uur hun intrek in Het Huis van Sinterklaas in Winkelcentrum Sterrenburg.

Actueel

Onrust door nachtelijk aanbellen in Sterrenburg

DORDRECHT – Op een aantal adressen in Sterrenburg, in de omgeving van De Sterrenlanden, is de laatste tijd ’s nachts aangebeld. Afgelopen weekend gebeurde dat bij een woning aan de Minnaertweg. “Er wordt over overvallers gesproken. De mensen vinden het een beangstigende situatie”, weet buurtbewoner Leo Schaap, die het verzoek van een buurman kreeg om medebewoners via de buurtapp op de hoogte te houden. Er is melding gedaan bij de politie, en ook bij Aafje. Zo was er het vermoeden dat alleen bij klanten van deze thuiszorgorganisatie werd aangebeld, maar dat blijkt niet het geval. “Er is navraag gedaan bij de wijkteams en er is ook aangebeld bij mensen die geen zorg van Aafje krijgen”, vertelt een woordvoerder. In de omgeving wonen veel mensen die klant zijn van de thuiszorginstantie. Een link lijkt daarom op toeval te berusten. De wijkagent raadt bewoners aan om de politie te bellen als er midden in de nacht wordt aangebeld. “Het kan inderdaad zo zijn dat er op deze manier wordt gekeken of de bewoners thuis zijn”, zegt hij.