Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Open dag sportvereniging Schenkeldijk-Zuid – 8 september

Gezamenlijke Open dag bij de hockey- , tennis-, (beach)volleybal- en bootcamp vereniging aan de Schenkeldijk-Zuid

Vier Dordtse sportverenigingen op sportpark Schenkeldijk-Zuid hebben ook dit jaar wederom de handen inéén geslagen voor de organisatie van een open dag. Lekker sporten in de mooie, groene rand van de Biesbosch.

Op zaterdag 8 september bieden de verenigingen DMHC (hockey), C.C. (tennis), Next Volley Dordrecht (volleybal) en Gymforce One (bootcamp) de gelegenheid om geheel vrijblijvend kennis te maken met deze sporten.

Zowel de jeugd als volwassenen kunnen bij één van de verenigingen langskomen om sfeer te proeven, informatie in te winnen of om zelfs een training of clinic te volgen. Een unieke kans om op één dag bij verschillende sporten langs te gaan.

Bootcamp en obstacle-training

Gedurende de dag is er om 10.00 uur de mogelijkheid om naar bootcamp-les te kijken achter de velden van tennisvereniging C.C. of om 11.00 uur zelf mee te doen.

Hockey

Van 11:45 tot 13:15 uur is er de mogelijkheid om kennis te komen maken met hockey. Er zullen gedurende deze tijd clinics worden gegeven en men kan zich direct inschrijven voor 3 gratis proeflessen. Voor kinderen (vanaf 4 jaar) en voor volwassenen. Er zijn bij DMHC ook trainingsgroepen voor 50+ en G-hockey (voor kinderen vanaf 7 jaar met een verstandelijke beperking).

Op deze dag begint de nationale hockeycompetitie dus de hele dag worden er wedstrijden gespeeld op de velden van DMHC. Leuk om direct even de sfeer te proeven.

Tennis

Tussen 11.00 en 14.00 uur kunt u op elk moment langslopen voor informatie over tennis in het algemeen of over C.C. in het bijzonder, de grootste, mooiste en gezelligste tennisvereniging van Dordt met 11 banen (gravel én smashcourt). Tennis is bij uitstek ook een sport voor jong tot (heel) oud, en een sport waarbij u met uw eigen kind een wedstrijd kunt spelen (op alle uren van de dag). U kunt desgewenst op de open dag ook een proefles volgen of zich inschrijven voor 5 groepslessen “maak kennis met tennis”

Volleybal

Vanaf 10:45 uur ben je welkom om kennis te maken met zaalvolleybal in Sporthal De Dijk bij Next Volley Dordrecht. Onze spelers en speelsters van de topteams staan tussen 11.00 en 12.00 uur klaar om een clinic passend bij jouw niveau te geven. Neem gerust een vriendje of vriendinnetje mee. Naast zaalvolleybal worden er het gehele jaar veel andere activiteiten en toernooien georganiseerd. Ook kun je zomers met beachvolleybal meedoen. Je krijgt tijdens de Open Dag een Goodybag mee waarin o.a. een waardebon voor 3 gratis proeftrainingen.
Speciale aanbiedingen

Iedereen mag op de open dag gratis meedoen. Besluit men lid te worden dan zijn er verschillende interessante aanbiedingen. Geïnteresseerden kunnen zich op de dag zelf melden bij elke sportclub.

8 september Schenkeldijk-Zuid voor een sportief dagje uit.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO: Luidruchtige aftrap recyclecampagne Het Kristal

DORDRECHT – Basisschool Het Kristal in Sterrenburg wordt met ingang van volgend schooljaar ‘afvalvrij’. Dat houdt in dat veel meer werk gemaakt gaat worden van het scheiden van afval. Dit nieuwe beleid wordt vooral ingevoerd op verzoek van de leerlingenraad van de school. Het jaarlijkse Zomerfeest van de school werd woensdag aangegrepen als aftrap van het nieuwe recyclingbeleid. Heel toepasselijk gingen de leerlingen massaal trommelen op ‘rommel’: emmers en kliko’s. Nu kan het niemand meer ontgaan zijn: Het Kristal wordt afvalvrij.

Actueel

Ontbijt in Het Theehuis

DORDRECHT – In Het Theehuis aan de Atmosfeerstraat 1J in de wijk Sterrenburg wordt iedere vrijdagochtend van 08.30 uur tot 11.00 uur een ontbijt georganiseerd. Het ontbijt bestaat uit koffie, thee, jus d’ orange, een croissantje, een hard gekookt ei en een broodje met ham, kaas of jam. Aanmelden kan steeds uiterlijk een dag van tevoren tot 12.00 uur. Deelname kost 2,75 euro. Ook is er van 09.30 uur tot 10.30 uur de mogelijkheid om de bloeddruk te laten meten of andere zorgvragen aan een verpleegkundige van de thuiszorg Het Spectrum te stellen. Voor meer informatie en aanmelden kan er contact opgenomen worden via het telefoonnummer 078 – 6540661.

Actueel

Nieuwe Thuis in Sterrenburg

DORDRECHT – Deze vrijdag wordt weer een nieuwe editie van het wijkmagazine Thuis in Sterrenburg huis-aan-huis verspreid in die wijk. De Thuis in-magazines staan vol met verhalen uit de wijk. In deze Thuis in Sterrenburg staan onder meer verhalen over Gymforce One, de ontwikkelingen in het Sterrenburgpark, komt een 93-jarige (!) vrijwilliger van De Sterrenlanden aan het woord, namen we een kijkje bij het Nova Tienercollege en bij de Kringloop Tuinders.