Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Open Dag Nieuwe Dordtse Biesbosch

Ontmoet, ervaar en beleef!

Op zaterdag 25 mei is er van 10.00 tot 16.00 uur van alles te doen en te beleven in de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Deze dag is bedoeld om Dordtenaren kennis te laten maken met het nieuwe natuur-en recreatiegebied aan de rand van de stad.

Het volledige programma is te vinden op www.opendagnieuwedordtsebiesbosch.nl.
Voor iedereen zit er wel iets bij. Voor sommige activiteiten is aanmelden nodig, waarvoor geldt: vol is vol.

Unieke ervaring 
Op 25 mei zijn er ludieke activiteiten op de bezinkplas. Hier mag die dag, bij wijze van uitzondering, gesupped worden en in aquaballen over het water gerold. Normaal mag dat niet; het water moet daar rustig blijven, zodat de slibdeeltjes uit het rivierwater naar de bodem kunnen zakken (bezinken).

Hania’s polder
De Hania’s polder is de centrale plek voor vermaak. Van hieruit kan men fiets- en wandelroutes starten, landbouwvoertuigen bekijken, ponyrijden, een opblaasbare stormbaan proberen, met de boswachter op pad en nog veel meer.

Diversiteit
Het programma is divers en er is voor elk wat wils. Zo kan men onder andere kiezen voor:

  • yoga in de natuur
  • 1000-soorten-tellingen
  • schmincken
  • trailrun
  • boerenmarkt (verkoop streekproducten)
  • van grond tot mond (van ‘aardappel tot friet’)
  • bezoek aan gemaal Johannes Vis
  • enzovoort

Drechttours
De elektrische trein ‘Drechttours’ verzorgt tussen 10.00 en 16.00 uur zes pendelritten tussen de Hansia’s polder (parkeerplaats Oude Veerwg) en de bezinkplas bij de Oosthaven.

Wij roepen iedereen op om op de fiets te komen in verband met de beperkte parkeermogelijkheden in het gebied.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Met de schrik vrij na dubbele botsing

DORDRECHT – Een automobiliste kwam vanmiddag met de schrik vrij na een eenzijdige dubbele aanrijding op de Galileïliaan in Sterrenburg. Ze raakte eerst een markeringspaaltje langs de weg, schoot door naar de middenberm, waar ze de paal van een verkeersbord raakte en vervolgens dwars op de weg tot stilstand kwam. De vrouw raakte niet gewond. Naast het straatmeubilair raakte ook de auto behoorlijk beschadigd.

Actueel

Zomerschool voor vierde keer van start

DORDRECHT – Rond de driehonderd Dordtse basisscholieren zijn vandaag gestart op de Zomerschool Dordrecht. Het is voor het vierde jaar op rij dat zes schoolbesturen dit extra lesprogramma aanbieden in samenwerking met de gemeente en een aantal andere partijen.

Actueel

René Brant vertelt in Ontmoetingskerk

DORDRECHT – Onze gezondheid door een evolutionaire bril gezien. Dordtenaar René Brant schreef er het boek ‘Aap op schoenen met een buikje’ over. Op woensdag 21 augustus is hij te gast bij het tweede Zomer Open Huis in de Ontmoetingskerk in Sterrenburg om er over te vertellen. Foto’s van zijn expeditie door de Pyreneeën illustreren zijn verhaal, waarbij zijn belevenissen de aanleiding zijn voor het bespreken van diverse gezondheidsaspecten vanuit het evolutionaire denken. Iedereen is deze morgen weer van harte welkom in de kerk aan de Slangenburg 3. Vanaf 09.45 uur is er inloop en de presentatie begint om 10.15 uur. De toegang is vrij en gasten worden ontvangen met koffie of thee en een zomerse traktatie.