Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Open Dag Nieuwe Dordtse Biesbosch

Ontmoet, ervaar en beleef!

Op zaterdag 25 mei is er van 10.00 tot 16.00 uur van alles te doen en te beleven in de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Deze dag is bedoeld om Dordtenaren kennis te laten maken met het nieuwe natuur-en recreatiegebied aan de rand van de stad.

Het volledige programma is te vinden op www.opendagnieuwedordtsebiesbosch.nl.
Voor iedereen zit er wel iets bij. Voor sommige activiteiten is aanmelden nodig, waarvoor geldt: vol is vol.

Unieke ervaring 
Op 25 mei zijn er ludieke activiteiten op de bezinkplas. Hier mag die dag, bij wijze van uitzondering, gesupped worden en in aquaballen over het water gerold. Normaal mag dat niet; het water moet daar rustig blijven, zodat de slibdeeltjes uit het rivierwater naar de bodem kunnen zakken (bezinken).

Hania’s polder
De Hania’s polder is de centrale plek voor vermaak. Van hieruit kan men fiets- en wandelroutes starten, landbouwvoertuigen bekijken, ponyrijden, een opblaasbare stormbaan proberen, met de boswachter op pad en nog veel meer.

Diversiteit
Het programma is divers en er is voor elk wat wils. Zo kan men onder andere kiezen voor:

  • yoga in de natuur
  • 1000-soorten-tellingen
  • schmincken
  • trailrun
  • boerenmarkt (verkoop streekproducten)
  • van grond tot mond (van ‘aardappel tot friet’)
  • bezoek aan gemaal Johannes Vis
  • enzovoort

Drechttours
De elektrische trein ‘Drechttours’ verzorgt tussen 10.00 en 16.00 uur zes pendelritten tussen de Hansia’s polder (parkeerplaats Oude Veerwg) en de bezinkplas bij de Oosthaven.

Wij roepen iedereen op om op de fiets te komen in verband met de beperkte parkeermogelijkheden in het gebied.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – Dubbele regenbogen en prachtige zonsondergangen. Er was donderdagavond veel moois te zien voor wie er oog voor had. Kim Blokvoort stuurde deze foto. “Door zus Miranda gemaakt in Sterrenburg na de regenbui met het voorspelde Saharazand. Ik vond de foto te mooi om niet te delen!” We zijn het met je eens, Kim.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – ‘De waterspeelplaats in het Sterrenburgpark begint al aardig vorm te krijgen’, constateerde Dave Jansen zaterdag. Hij stuurde deze foto ter illustratie mee.

Actueel

VIDEO: E-wheels blijft rijden naast Wijkhopper

Wethouder Peter Heijkoop gaf maandag 15 april het startsein voor de Wijkhopper: een elektrisch voertuig voor korte ritten in de wijk Sterrenburg. Ook de elektrische wagens van e-wheels blijven in Sterrenburg rijden.