Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

OOPOEH brengt 55-plussers en baasjes met een hond of kat bij elkaar voor oppas

Baasjes zoeken vaak een vertrouwde oppas voor hun hond of kat. Ouderen willen graag de gezelligheid van een dier maar niet de continue zorg. 55-plussers die interesse hebben kunnen zich vrijblijvend aanmelden bij OOPOEH, om samen op zoek te gaan naar een geschikt oppasdier in de buurt. Een oppasdier is niet alleen gezellig, maar zorgt ook voor meer beweging en sociale contacten.

“In heel Nederland is de Stichting actief”, vertelt bureaumanager Meike Zwaan. “Op de website kunnen mensen zien hoever ze van elkaar vandaan wonen. “De steden zijn dichter bevolkt en er is minder contact onderling, daardoor loopt het daar beter.” Landelijk doen er al een paar duizend mensen mee aan het initiatief, vooral in Noord-en Zuid Holland. In Dordrecht zijn het er nog niet zo veel, dat kan beter volgens Meike.

Uitjes om ouderen te bedanken
De Stichting organiseert ook maandelijkse uitjes voor de OOPOEH’s, om ervaring uit te wisselen. “Dat is om de ouderen te bedankten”, vertelt Meike. “OOPOEH’s passen vrijwillig op. Vaak zijn het alleenstaande ouderen, die vinden het gezellig om ervaringen uit te wisselen. Voor de baasjes geven we workshops over huisdieren.” Meike klinkt gedreven. “De vreugde van ouderen als ze gezelschap van een huisdier hebben, de blijdschap die het oplevert, daar doe ik het voor.”

Stichting OOPOEH is opgericht door Sofie Brouwer, met de wens om huisdieren en ouderen meer van elkaars gezelschap te laten genieten. Ze begon klein, maar al snel was er veel belangstelling: “ouderen die jarenlang een huisdier hebben gehad, willen vaak niet meer aan een nieuw huisdier beginnen. Ze missen het gezelschap wel, door een vast oppasdier kunnen zij toch nog genieten van een huisdier op de momenten wanneer het hen uitkomt.”

Oppas opa of oma
De afkorting OOPOEH staat voor Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier. “Dat betekent niet dat we alleen maar opa’s en oma’s zoeken, zeker niet”, verduidelijkt Sofie. “Maar je wordt oppas opa of oma van het huisdier als je meedoet, zo moet je het zien.”

In de regio Dordrecht is de Stichting op zoek naar 55-plussers die af en toe gezelschap van een huisdier zouden willen. Ook baasjes op zoek naar een oppas voor hun huisdier kunnen zich aanmelden op http://www.oopoeh.nl/of bellen naar 020-7853745.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Politieberichten

Vrouw (78) overvallen in woning

DORDRECHT – Een 78-jarige vrouw is slachtoffer geworden van een overval. Minimaal twee mannen kwamen in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 maart binnen in haar woning aan de Toutenburg in Dordrecht.

Politieberichten

Agenten komen naar winkelcentrum Sterrenburg

DORDRECHT – In winkelcentrum Sterrenburg start de politie binnenkort met een pop-up politiebureau. Regelmatig zullen er agenten aanwezig zijn om zich voor te stellen aan het winkelende publiek.

Actueel

VIDEO : Kinderen bakken pannenkoeken voor bewoners De Sterrenlanden

DORDRECHT – Op heel veel plekken in het land werden vrijdag pannenkoeken gebakken en gegeten. Het was namelijk voor de twaalfde keer Nationale Pannenkoekendag.