Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Ontdek Vreemde Dingen tijdens de Toppie Seizoensdag

Donderdag 27 februari organiseert Toppie Dordrecht weer een Toppie Seizoensdag. Deze keer vinden de activiteiten plaats in en rondom verpleeghuis De Sterrenlanden. Het thema van de dag is Vreemde Dingen. Een beetje gek, maar juist daardoor extra leuk! Jij komt toch ook?

Op de eerste Toppie Seizoensdag van dit jaar is Toppie Dordrecht te gast bij De Sterrenlanden. Zowel binnen als buiten worden allerlei sportieve, creatieve, leerzame én lekkere activiteiten georganiseerd. Alle activiteiten die dag zijn een beetje vreemd.

Doe bijvoorbeeld mee aan Bean Bag Baseball. Deze sport lijkt op honkbal maar speel je zonder knuppel en bal. Of speel een potje koersbal, het vreemde broertje van jeu de boules.
Maar er staan niet alleen gekke sporten op het programma. We gaan ook vreemde dingen maken! Gebruik je fantasie en maak van klei een groot, klein, lief of juist griezelig wezen. Met wel 10 ogen, 5 benen of misschien wel een varkensstaartje. Jij bent de baas.

Neem vooral ook buiten een kijkje. Want niet alleen binnen vind je vreemde dingen, ook buiten vliegen, lopen, kruipen en groeien allerlei vreemde vogels. Speur naar gekke beestjes, grappige plantjes en aparte voorwerpen.
Tussen de activiteiten door proef je van allerlei lekkere, maar ook een beetje vreemde, soorten groenten en fruit. Raad jij wat het is?

Proeven van elke thema
Toppie Dordrecht organiseert activiteiten rondom vijf verschillende thema’s: sport, spel, natuur, cultuur en gezondheid. De Toppie Seizoensdag wordt daarom in een carrousel georganiseerd. Elk kind kan dan aan elke activiteit meedoen. Zo maken zij kennis met alle thema’s van Toppie Dordrecht en krijgen de kinderen optimaal de kans om te ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn.

Kom ook!
Wil jij er ook bij zijn op donderdag 27 februari? Meld je dan snel aan. Want er zijn voor zowel de ochtend als middag maar een beperkt aantal plekjes beschikbaar. Om je aan te melden stuur je een e-mail naar em.baars@dordrecht.nl.

Voor alle informatie over het programma van deze Toppie Seizoensdag kijk je op www.doemeemettoppie.nl.

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO : Fietsster overleden bij ongeluk in Sterrenburg

DORDRECHT – Een 67-jarige fietsster uit Dordrecht is vrijdagochtend bij een ongeluk met een bestelwagen om het leven gekomen in de Dordtse wijk Sterrenburg. Even na tien uur vanmorgen ging het door nog onbekende oorzaak mis op de Galileïlaan bij de oversteekplaats met de Grafelijkheidsweg. Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen,maar hulp mocht niet meer baten. De weg was enige tijd afgesloten geweest voor politieonderzoek. De bestuurder van de bestelwagen wordt verhoord. (Foto’s en video: Thymen Stolk)

Actueel

VIDEO: Eerste Kidskaart uitgereikt aan wethouder Heijkoop

DORDRECHT – Het eerste exemplaar van de Kidskaart, bedacht door de leerlingen Sam, Peter, Finn, Rowan en Donny, werd gisterenmiddag uitgereikt aan wethouder Peter Heijkoop. De kaart toont 29 plekken die gratis of bijna gratis zijn waar kinderen kunnen spelen en bewegen. De kaart is bedacht in het kader van de programma’s tegen armoede en laaggeletterdheid. Kinderen die het bijvoorbeeld minder hebben kunnen op deze manier ook leuke activiteiten ondernemen. De bedenkers gaven de kaart in het Biggetjespark in het Sterrenburgpark, één van de plekken op de plattegrond, aan de wethouder. De gratis Kidskaart is te vinden in de Stadswinkel en bij Intree of te downloaden via www.dordrecht.nl of www.geldenzo.nl. (Foto en video: Thymen Stolk)

Actueel

VIDEO: Winkelcentrum Sterrenburg weer open

DORDRECHT – Winkelcentrum Sterrenburg was gisterenmiddag rond half vijf weer vrijgegeven door de hulpdiensten. ‘Helaas is de oorzaak, na grondig onderzoek van de brandweer, niets gevonden’, aldus de Veiligheidsregio ZHZ. Het winkelcentrum werd ontruimd na onwelwording van meerdere personen. Mensen die zich onwel voelden knapten, volgens de VRZHZ, zodra zij in de buitenlucht kwamen snel en goed op.(Foto en video: Thymen Stolk)