Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Ontdek Vreemde Dingen tijdens de Toppie Seizoensdag

Donderdag 27 februari organiseert Toppie Dordrecht weer een Toppie Seizoensdag. Deze keer vinden de activiteiten plaats in en rondom verpleeghuis De Sterrenlanden. Het thema van de dag is Vreemde Dingen. Een beetje gek, maar juist daardoor extra leuk! Jij komt toch ook?

Op de eerste Toppie Seizoensdag van dit jaar is Toppie Dordrecht te gast bij De Sterrenlanden. Zowel binnen als buiten worden allerlei sportieve, creatieve, leerzame én lekkere activiteiten georganiseerd. Alle activiteiten die dag zijn een beetje vreemd.

Doe bijvoorbeeld mee aan Bean Bag Baseball. Deze sport lijkt op honkbal maar speel je zonder knuppel en bal. Of speel een potje koersbal, het vreemde broertje van jeu de boules.
Maar er staan niet alleen gekke sporten op het programma. We gaan ook vreemde dingen maken! Gebruik je fantasie en maak van klei een groot, klein, lief of juist griezelig wezen. Met wel 10 ogen, 5 benen of misschien wel een varkensstaartje. Jij bent de baas.

Neem vooral ook buiten een kijkje. Want niet alleen binnen vind je vreemde dingen, ook buiten vliegen, lopen, kruipen en groeien allerlei vreemde vogels. Speur naar gekke beestjes, grappige plantjes en aparte voorwerpen.
Tussen de activiteiten door proef je van allerlei lekkere, maar ook een beetje vreemde, soorten groenten en fruit. Raad jij wat het is?

Proeven van elke thema
Toppie Dordrecht organiseert activiteiten rondom vijf verschillende thema’s: sport, spel, natuur, cultuur en gezondheid. De Toppie Seizoensdag wordt daarom in een carrousel georganiseerd. Elk kind kan dan aan elke activiteit meedoen. Zo maken zij kennis met alle thema’s van Toppie Dordrecht en krijgen de kinderen optimaal de kans om te ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn.

Kom ook!
Wil jij er ook bij zijn op donderdag 27 februari? Meld je dan snel aan. Want er zijn voor zowel de ochtend als middag maar een beperkt aantal plekjes beschikbaar. Om je aan te melden stuur je een e-mail naar em.baars@dordrecht.nl.

Voor alle informatie over het programma van deze Toppie Seizoensdag kijk je op www.doemeemettoppie.nl.

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Narcissen kondigen lente al aan

DORDRECHT – Ze zijn er vroeg bij, de narcissen. Onze fotograaf zag ze al enthousiast de lente aankondigen langs de wegen in Sterrenburg en Krispijn. (Foto’s: Thymen Stolk)

Actueel

Scholieren vragen shorttrackers hemd van het lijf

DORDRECHT – Na een sfeervol Kidsbezoek van diverse basisscholen op vrijdagochtend aan de World Cup Shorttrack in de Sportboulevard sloten vier Dordtse scholen hun World Cup-beleving vandaag heel speciaal af. Er kwamen twee rijders van Team NL op bezoek.

Actueel

65 jaar een paar

DORDRECHT – Sjef en Marie Zantman – De Bruin uit Sterrenburg, beiden 88 jaar, waren op 3 februari 65 jaar getrouwd. Donderdag kwam burgemeester Kolff langs met een bloemetje. ( Privéfoto ).