Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Nieuwsbrief van de Vereniging Oud-Dordrecht

“Deze nieuwsbrief staat alwéér vol nieuws”, laat de Vereniging Oud-Dordrecht weten.”Het moge duidelijk zijn: u hoeft zich de komende maand niet te vervelen!”. Lees de nieuwsbrief op het web of neem gewoon zelf een gratis abonnement.

De nieuwsbrief staat inderdaad weer boordevol nieuws en activitveiten. Bijvoorbeeld de lezing over Art Nouveau door Olga Harmsen. Dat is in het kader van World Art Nouveau Day. Zie ook de informatie op http://wereldartnouveaudag.nl.
Verder aandacht voor onder andere de tentoonstelling ‘Glas in Zicht’, momenteel te zien in het Nationaal Glasmuseum in Leerdam. Deze tentoonstelling gaat over glas in de architectuur sinds 1850. Aanleiding voor de expositie is ook uitgebreid onderzoek over de Dordtse Glasfabriek Bouvy.

Lees verder in de nieuwsbrief van de Verenigig Oud-Dordrecht.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Lekker spetteren in Sterrenburgpark

DORDRECHT – De nieuwe, natuurlijke speelplek in het Sterrenburgpark is nog niet officieel geopend, maar er wordt nu al heerlijk gespeeld. Het is er dan ook echt weer voor. De speelplek wordt woensdag 3 juli pas officieel geopend met van 14.30 tot 17.00 uur muziek, activiteiten zoals een obstacle run en sportworkshop, en lekkere hapjes. Ook wordt de nieuwe naam van de speelplek onthuld. Alle activiteiten zijn gratis, voor een hapje en drankje wordt gezorgd en iedereen is welkom.

Actueel

Politie zet extra mensen in wegens autobranden

DORDRECHT – Burgemeester Wouter Kolff heeft naar aanleiding van het grote aantal autobranden van dit jaar in overleg met de politie besloten meer opsporingskracht in te zetten door experts in te schakelen en een regionaal flexteam in te zetten.‘Sinds begin dit jaar zijn achttien auto’s uitgebrand. Vooral de afgelopen dagen is het raak met zeven branden kort achter elkaar’. 

Actueel

Opnieuw autobrand in Orionstraat

DORDRECHT – De bewoners van de Orionstraat in Sterrenburg worden er wanhopig en verdrietig van. Vorige week brandde er al een auto uit in hun straat en in de nacht van maandag op dinsdag was het rond half twee weer raak. De brandweer kon niet voorkomen dat ook dit voertuig onherstelbaar beschadigd raakte. Er gaan geluiden op in de buurt om te gaan surveilleren met een burgerwacht. De politie is bezig met onderzoek, ook naar de reeks autobranden die Dordrecht de afgelopen weken teistert.