Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Nieuwsbrief van de Vereniging Oud-Dordrecht

“Deze nieuwsbrief staat alwéér vol nieuws”, laat de Vereniging Oud-Dordrecht weten.”Het moge duidelijk zijn: u hoeft zich de komende maand niet te vervelen!”. Lees de nieuwsbrief op het web of neem gewoon zelf een gratis abonnement.

De nieuwsbrief staat inderdaad weer boordevol nieuws en activitveiten. Bijvoorbeeld de lezing over Art Nouveau door Olga Harmsen. Dat is in het kader van World Art Nouveau Day. Zie ook de informatie op http://wereldartnouveaudag.nl.
Verder aandacht voor onder andere de tentoonstelling ‘Glas in Zicht’, momenteel te zien in het Nationaal Glasmuseum in Leerdam. Deze tentoonstelling gaat over glas in de architectuur sinds 1850. Aanleiding voor de expositie is ook uitgebreid onderzoek over de Dordtse Glasfabriek Bouvy.

Lees verder in de nieuwsbrief van de Verenigig Oud-Dordrecht.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Met de schrik vrij na dubbele botsing

DORDRECHT – Een automobiliste kwam vanmiddag met de schrik vrij na een eenzijdige dubbele aanrijding op de Galileïliaan in Sterrenburg. Ze raakte eerst een markeringspaaltje langs de weg, schoot door naar de middenberm, waar ze de paal van een verkeersbord raakte en vervolgens dwars op de weg tot stilstand kwam. De vrouw raakte niet gewond. Naast het straatmeubilair raakte ook de auto behoorlijk beschadigd.

Actueel

Zomerschool voor vierde keer van start

DORDRECHT – Rond de driehonderd Dordtse basisscholieren zijn vandaag gestart op de Zomerschool Dordrecht. Het is voor het vierde jaar op rij dat zes schoolbesturen dit extra lesprogramma aanbieden in samenwerking met de gemeente en een aantal andere partijen.

Actueel

René Brant vertelt in Ontmoetingskerk

DORDRECHT – Onze gezondheid door een evolutionaire bril gezien. Dordtenaar René Brant schreef er het boek ‘Aap op schoenen met een buikje’ over. Op woensdag 21 augustus is hij te gast bij het tweede Zomer Open Huis in de Ontmoetingskerk in Sterrenburg om er over te vertellen. Foto’s van zijn expeditie door de Pyreneeën illustreren zijn verhaal, waarbij zijn belevenissen de aanleiding zijn voor het bespreken van diverse gezondheidsaspecten vanuit het evolutionaire denken. Iedereen is deze morgen weer van harte welkom in de kerk aan de Slangenburg 3. Vanaf 09.45 uur is er inloop en de presentatie begint om 10.15 uur. De toegang is vrij en gasten worden ontvangen met koffie of thee en een zomerse traktatie.