Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Nieuwsbrief van de Vereniging Oud-Dordrecht

“Deze nieuwsbrief staat alwéér vol nieuws”, laat de Vereniging Oud-Dordrecht weten.”Het moge duidelijk zijn: u hoeft zich de komende maand niet te vervelen!”. Lees de nieuwsbrief op het web of neem gewoon zelf een gratis abonnement.

De nieuwsbrief staat inderdaad weer boordevol nieuws en activitveiten. Bijvoorbeeld de lezing over Art Nouveau door Olga Harmsen. Dat is in het kader van World Art Nouveau Day. Zie ook de informatie op http://wereldartnouveaudag.nl.
Verder aandacht voor onder andere de tentoonstelling ‘Glas in Zicht’, momenteel te zien in het Nationaal Glasmuseum in Leerdam. Deze tentoonstelling gaat over glas in de architectuur sinds 1850. Aanleiding voor de expositie is ook uitgebreid onderzoek over de Dordtse Glasfabriek Bouvy.

Lees verder in de nieuwsbrief van de Verenigig Oud-Dordrecht.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Onderbroek vol drugs

DORDRECHT – Wijkagenten hebben gisteren in Sterrenburg na een korte achtervolging een vermoedelijke drugsdealer gepakt. ‘Verdachte gevloerd in de bosschages. In zijn onderbroek zat de zooi op de foto. Auto, telefoons, cashgeld en drugs zijn voorlopig van ons. Wegwezen uit de wijk!’, aldus de agenten op Instagram.

Actueel

Meerdere ongelukken binnen enkele uren

DORDRECHT – Op de Galileïlaan in Sterrenburg vonden maandagmiddag twee ongelukken plaats met letsel. Rond kwart voor drie raakte een jongen gewond nadat hij werd aangereden door een auto, hij is met armletsel naar het ziekenhuis gebracht. Later op de middag werden de hulpdiensten opnieuw gealarmeerd voor een ongeluk ter hoogte van de Blaauwweg met de Galileïlaan, daar kwam een bezorger van Domino´s ten val, over zijn verwondingen is niets bekend.(Foto: Thymen Stolk)

Actueel

VIDEO : Verrassing voor jarige Norah Dordrecht

DORDRECHT – Het begon met een leuke oproep via Facebook om Norah op 7 mei allemaal een kaartje te sturen voor haar dertiende verjaardag. Samen met de buren werd er donderdagmiddag voor haar gezongen en kreeg ze cadeaus. Ze heeft ruim twintig verjaardagskaarten gekregen, filmpjes met gelukwensen, cadeaus, geld en bloemen. “Het was mijn mooiste verjaardag”, zei de verraste Norah na afloop tegen haar moeder.( Foto’s en Video: thymen Stolk / privefoto )