Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Nieuwe speelplek in De Sitterstraat

De voorbereidingen zijn gestart in De Sitterstraat. Daar komt een hele nieuwe sport- en speelplek. Bewoners en leerlingen van de scholen dachten mee over de plannen. De meeste stemmen kreeg het voorstel dat nu wordt aangelegd. Binnenkort krijgen alle omwonenden ook nog enige informatie in de brievenbus.

In het gekozen ontwerp is er ruimte om lekker te spelen: je kunt er prima klimmen en schommelen. Ook is er ruimte voor panna (voetbal) en om te basketballen. Rondom is er ruimte voor struiken, gras en bomen.
De ondergrond van het pannaveld en onder de speeltoestellen is kunstgras. Op de plek om te basketballen komt asfalt, zodat de bal goed stuitert. Op de afbeelding onder dit artikel (klik er op voor een groter formaat) zie je hoe de nieuwe plek om te spelen en sporten er uit komt te zien.

Voorbereidingen en aanleg
De werkzaamheden zijn gestart. Als alles meezit kan deze mooie, nieuwe plek om te spelen en te sporten nog dit jaar klaar zijn. Alle voorbereidingen waren al veel eerder gestart. Afgelopen haar was er in het voorjaar al een bijeenkomst voor bewoners en is er gesproken met de scholen. Aanleiding was het plan voor nieuwbouw van een dagverblijf in De Sitterstraat (aansluitend op de gebouwen die daar al liggen (zie de foto hieronder). Ook de straat zelf wordt verlengd. Voor die nieuwbouw – die ook binnenkort van start kan gaan – moete het oude voetbalveldje verdwijnen. Reden voor de gemeente om te zorgen voor een heel mooie andere plek om te spelen of te sporten.

Uit alle reacties toen bleek dat er veel interesse was voor allerlei sporten. Er zijn in de buurt al meer speelplekken, maar ook hier mocht er nog meer mogelijkheid komen om te spelen, zo vonden ook een heleboel buurtbewoners en kinderen. De gemeente maakte daarom twee voorstellen: een plek vooral om te sporten (voetbal, hockey, basketbal, tennis en badminton) of een plek om te sporten (panna, basketbal) en te spelen (schommelen, klimmen en glijden).
Uit alle reacties bleek dat drie kwart koos voor dat tweede voorstel, sporten én spelen.

Het duurde even voordat de aanleg van start ging, maar nu is het zo ver. Als alles meezit, kan er nog dit jaar worden gespeeld en gesport.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Nieuwe Thuis in Sterrenburg

DORDRECHT – Vandaag wordt huis-aan-huis in Sterrenburg een nieuwe editie van het wijkmagazine Thuis in Sterrenburg verspreid. Met verhalen uit de wijk en uitingen van lokale adverteerders. In deze Thuis in Sterrenburg aandacht voor onder meer de Viersprong, de Tuin van Sterrenburg, sportaanbod in de zomermaanden en rubrieken over wonen in Sterrenburg en Mijn huisdier en ik. 

Actueel

VIDEO: Gaslekkage in woning

DORDRECHT – De brandweer is maandagavond uitgerukt voor een gaslek aan de Wittenstein in Sterrenburg. De straat werd afgezet en de bewoners moesten hun huis uit. Monteurs van netbeheerder Stedin kwam ter plaatse om het lek op te sporen en te repareren. De brandweer ventileerde de woning. Na ruim een uur konden de bewoners weer hun huis in.

Actueel

Onderbroek vol drugs

DORDRECHT – Wijkagenten hebben gisteren in Sterrenburg na een korte achtervolging een vermoedelijke drugsdealer gepakt. ‘Verdachte gevloerd in de bosschages. In zijn onderbroek zat de zooi op de foto. Auto, telefoons, cashgeld en drugs zijn voorlopig van ons. Wegwezen uit de wijk!’, aldus de agenten op Instagram.