Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Nieuwe speelplek in De Sitterstraat

De voorbereidingen zijn gestart in De Sitterstraat. Daar komt een hele nieuwe sport- en speelplek. Bewoners en leerlingen van de scholen dachten mee over de plannen. De meeste stemmen kreeg het voorstel dat nu wordt aangelegd. Binnenkort krijgen alle omwonenden ook nog enige informatie in de brievenbus.

In het gekozen ontwerp is er ruimte om lekker te spelen: je kunt er prima klimmen en schommelen. Ook is er ruimte voor panna (voetbal) en om te basketballen. Rondom is er ruimte voor struiken, gras en bomen.
De ondergrond van het pannaveld en onder de speeltoestellen is kunstgras. Op de plek om te basketballen komt asfalt, zodat de bal goed stuitert. Op de afbeelding onder dit artikel (klik er op voor een groter formaat) zie je hoe de nieuwe plek om te spelen en sporten er uit komt te zien.

Voorbereidingen en aanleg
De werkzaamheden zijn gestart. Als alles meezit kan deze mooie, nieuwe plek om te spelen en te sporten nog dit jaar klaar zijn. Alle voorbereidingen waren al veel eerder gestart. Afgelopen haar was er in het voorjaar al een bijeenkomst voor bewoners en is er gesproken met de scholen. Aanleiding was het plan voor nieuwbouw van een dagverblijf in De Sitterstraat (aansluitend op de gebouwen die daar al liggen (zie de foto hieronder). Ook de straat zelf wordt verlengd. Voor die nieuwbouw – die ook binnenkort van start kan gaan – moete het oude voetbalveldje verdwijnen. Reden voor de gemeente om te zorgen voor een heel mooie andere plek om te spelen of te sporten.

Uit alle reacties toen bleek dat er veel interesse was voor allerlei sporten. Er zijn in de buurt al meer speelplekken, maar ook hier mocht er nog meer mogelijkheid komen om te spelen, zo vonden ook een heleboel buurtbewoners en kinderen. De gemeente maakte daarom twee voorstellen: een plek vooral om te sporten (voetbal, hockey, basketbal, tennis en badminton) of een plek om te sporten (panna, basketbal) en te spelen (schommelen, klimmen en glijden).
Uit alle reacties bleek dat drie kwart koos voor dat tweede voorstel, sporten én spelen.

Het duurde even voordat de aanleg van start ging, maar nu is het zo ver. Als alles meezit, kan er nog dit jaar worden gespeeld en gesport.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Politieberichten

Politie zoekt getuigen van overval Jupiterlaan

DORDRECHT – De daders van de overval op een woning van een woongroep aan de Jupiterlaan worden rond de 16/17 jaar geschat. Op 6 december om 23.30 uur dwongen twee jongeren met steekwapens een begeleider die het tuinhek wilde afsluiten naar binnen en eisten geld. Zij gingen er met een kistje vandoor in onbekende richting. De politie ontvangt graag meer informatie. De daders waren licht getint en droegen zwarte kleding. Contact opnemen met de politie kan via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Actueel

Parkeerdruk Sterrenburg Noord blijft onder de aandacht

DORDRECHT – De parkeerdruk in onder meer Sterrenburg Noord is vorige week tijdens de Commissievergadering Fysieke Leefomgeving door bewoners onder de politieke aandacht gebracht. Leo Schaap van de bewonersgroep Sterrenburg Noord is tevreden over het verloop van de avond.

Actueel

Woning overvallen in Sterrenburg

DORDRECHT – Op de Jupiterlaan in de wijk Sterrenburg is gisterenavod rond 23.30 een woning overvallen. De politie kwam met meerdere politie-eenheden ter plaatse. Tijdens de zoekactie werd ook een politiehond ingezet. Over de daders is nog niks bekend.