Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Nieuwe Regiegroep, uw Wijkwens

Heeft u een goed idee voor in uw straat, buurt of wijk maar ontbreekt het u aan de financiële middelen? Dan kunt u een beroep doen op een bijdrage van de gemeente.

Hij wordt vanaf heden beoordeeld door de nieuwe samengestelde Regiegroep Oost. Deze beoordeelt de aanvragen voor Dubbeldam, Stadspolders  en Sterrenburg.

Wanneer ondersteunt de gemeente een idee met een bijdrage?  Indien de wens betrekking heeft op bijv. leefbaarheid of veiligheid dan is een bijdrage mogelijk. De wijkwens kan zowel “fysiek” als “sociaal” zijn. Criteria voor een wijkwens vindt u o.a. op de site van de gemeente Dordrecht.

Hoe vraag je de bijdrage aan?
Eigenlijk heel eenvoudig. Vul een formulier “aanvraag subsidie wijkwensen” in via de site van de gemeente (www.wijkendordrecht.nl/wijkwensen).

Vul hierop de gevraagde gegevens in. Geef daarin een goede omschrijving van de wijkwens. Schrijf kort en bondig aanleiding en motivatie en voor welke doelgroep de wijkwens is bedoeld.
Bijv. voor jongeren van 14 – 18 jaar, voor 65+ of een buurtactiviteit om het sociale contact te bevorderen.
Natuurlijk ook van belang om aan te geven om welk bedrag het gaat. Specificeer deze en laat evt. vergezeld gaan van offertes. Dat verduidelijkt de aanvraag.

Gegevens verzameld en ingevuld? Stuur dan het formulier op naar de gemeente of mail naar wijkwensen@dordrecht.nl. Alle info kunt u vinden op www.wijkendordrecht.nl/wijkwensen.

Geen internet? Bellen kan ook
Uw vragen over het indienen van uw Wijkwens, kunt u stellen aan de afdeling Wijkgericht werken, bereikbaar via telefoonnummer 078 -770 47 74.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Politieberichten

Vrouw (78) overvallen in woning

DORDRECHT – Een 78-jarige vrouw is slachtoffer geworden van een overval. Minimaal twee mannen kwamen in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 maart binnen in haar woning aan de Toutenburg in Dordrecht.

Politieberichten

Agenten komen naar winkelcentrum Sterrenburg

DORDRECHT – In winkelcentrum Sterrenburg start de politie binnenkort met een pop-up politiebureau. Regelmatig zullen er agenten aanwezig zijn om zich voor te stellen aan het winkelende publiek.

Actueel

VIDEO : Kinderen bakken pannenkoeken voor bewoners De Sterrenlanden

DORDRECHT – Op heel veel plekken in het land werden vrijdag pannenkoeken gebakken en gegeten. Het was namelijk voor de twaalfde keer Nationale Pannenkoekendag.