Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Nieuwe kansen voor middenzone Gezondheidspark

De zone tussen Albert Schweitzer ziekenhuis en Sportboulevard biedt volgens de gemeente vooral kansen voor woningbouw. Plannen voor winkels, kantoren en zorgvoorzieningen zijn niet meer realistisch. Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad daarom voor om nieuwe plannen voor deze middenzone te ontwikkelen.

De gemeente Dordrecht wil de bestaande samenwerkingsovereenkomsten met het Albert Schweitzer ziekenhuis en ontwikkelaar Multi ontbinden. Met Multi is daar al langer overeenstemming over, met het ziekenhuis was er nog verschil van mening over de verdeling van de kosten die de gemeente al heeft gemaakt (zoals de aanleg van een tunnel). Een onafhankelijk deskundige heeft op verzoek van beide partijen advies uitgebracht: het ziekenhuis zou een bijdrage van € 7,5 miljoen niet hoeven te betalen. Het college legt zich bij dat advies neer. In de gemeentelijke begroting is dit bedrag al eerder afgeboekt.

Groeiagenda
Het college van burgemeester en wethouders wil de middenzone nu vooral gebruik voor woningen. Dordrecht wil in het kader van de regionale groeiagenda de komende jaren 10.000 woningen extra bouwen, zonder daarvoor polders op te offeren. Gebieden zoals het Gezondheidspark kunnen daaraan een bijdrage leveren. De oorspronkelijke plannen voor een gemengde invulling van de middenzone zijn niet meer haalbaar. De provincie wil geen detailhandel buiten de winkelcentra, wonen en zorg worden steeds meer gescheiden, en voor kantoren is op andere plaatsen in de stad genoeg ruimte.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Jumbo geeft 120 Stoomrondjes weg

DORDRECHT – Klanten van de drie Jumbo-supermarkten in Dordrecht kunnen kans maken op een gratis Stoomrondje door Dordrecht tijdens Dordt in Stoom op 26 en 27 mei.

Actueel

Familie Zwaan in Sterrenburg

DORDREHT – Het zijn jaarlijks terugkerende plaatjes, maar dat maakt ze niet minder schattig. De fotograaf spotte deze familie Zwaan in de sloten rondom het Sterrenburgpark. Het stelletje heeft maar liefst zeven kuikens en moet dus vol aan de bak.

Actueel

Groeizaam weer in Dordtse wijngaard

DORDRECHT – De druiven groeien goed met dit zonnige weer in Wijngaard Bilderhof aan de Zuidendijk. Wilco Venhuizen stuurde deze foto met de groeten vanuit ‘een stukje Frankrijk in Dordrecht’. Op zondag 10 juni is er van 12.00 tot 16.00 uur open dag in de Dordtse wijngaard.