Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Nieuwe beweegroute in het Sterrenburgpark

Sinds afgelopen dinsdag is in het Sterrenburgpark een Kidsbeweegroute (voor jong én voor oud). Bewoners van De Sterrenlanden en leerlingen van basisschool Het Kristal hebben deze beweegroute in Sterrenburg samen ontworpen. Deze nieuwe beweegroute zorgt voor nog meer ontmoeting en bewegen in het Sterrenburgpark.

Deze “Biggetjesroute” is een wandelroute voor jong en oud en start bij het Tuinhuis (ingang De Jagerweg). Langs de route van 1 kilometer staan 12 aansprekende borden met tekeningen, educatieve weetjes over boerderijdieren en actieve beweeg-opdrachten. Zo prikkelt de route tot buitenspelen, kennis opdoen, beweging, plezier en verbinding.

De beweegroute is niet alleen leuk voor kinderen, maar zeker ook voor ouderen. De route is bovendien geschikt voor rolstoelers, vandaar dat er ook bijvoorbeeld “huppel of rij” bij de opdrachten staat.
In de flyer kun je meer lezen over de Biggetjes route in het Sterrenburgpark.

Oud en jong werkten samen
Leerlingen van basisschool Het Kristal hebben samen met de bewoners van De Sterrenlanden de route ontworpen. Zij maakten de tekeningen van boerderijdieren op de borden. Daarop staan ook de namen van de kunstenaars.

Je kunt ook een dobbelsteen gebruiken. Door te dobbelen wordt de opdracht en route iedere keer anders. Kinderen kunnen zelf een dobbelsteen meenemen, maar er is ook een hele grote dobbelsteen te leen bij het Tuinhuis van de Tuin van Sterrenburg.
Tot snel op de Kidsbeweegroute.

Meer beweegroutes
De Kidsbeweegroute is een concept van Magda Mali en inmiddels op 16 plekken in Nederland te vinden. De Kidsbeweegroute verbindt mensen bij spontane ontmoetingen en geeft plezier in bewegen. Ook op de Staart is een beweegroute: Roer-je-Staart. Die route verbindt basisschool De Regenboog met de Merwelanden.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Thuis in Sterrenburg

DORDRECHT – Vandaag wordt huis-aan-huis in Sterrenburg een nieuwe editie van het wijkmagazine Thuis in Sterrenburg verspreid. Met verhalen uit de wijk en uitingen van lokale adverteerders. In deze Thuis in Sterrenburg aandacht voor onder meer Tuin van Sterrenburg, de sponsorloop van het Stedelijk Dalton Lyceum Overkampweg en Dordtse Doorpakkers. Voor wie niet in Sterrenburg woont, maar wel het magazine wil lezen: alle Thuis in-uitgaves zijn ook terug te vinden op www.dordtcentraal.nl, onder ‘Lees specials online’.

Actueel

Twee zakken vol in een uur tijd!

DORDRECHT – Deze groep jonge Doorpakkers gingen zondag op pad om zwerfafval op te ruimen. Het resultaat: twee zakken vol in een uurtje tijd. Op de foto van links naar rechts: Sofie (7 jaar), Joëlle (9 jaar), Tim (9 jaar), Leli (9 jaar) en Lev (7 jaar). Lees een interview met Dordtse Doorpakker Joëlle in de nieuwste wijkspecial Thuis in Sterrenburg die woensdag verschijnt. Niet woonachtig in Sterrenburg? De special is ook online te lezen!

Actueel

Scooterrijder gewond bij aanrijding in Sterrenburg Dordrecht

DORDRECHT – Op de Keplerweg in Sterrenburg is vanochtend een scooterrijder lichtgewond geraakt bij een aanrijding met een auto. De jongen werd nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Waarschijnlijk hebben beide verkeersdeelnemers elkaar door geparkeerde auto’s over het hoofd gezien. (Foto: Thymen Stolk)