Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Nieuw brandweerhulpvaartuig gedoopt

De brandweer in Dordrecht beschikt over een nieuw brandweerhulpvaartuig. Dinsdag 5 september is de boot officieel gedoopt door brandweervrouw Jolanda Vermaas in het bijzijn van clustercommandant Frans Hoeksma.

Het vaartuig wordt ingezet bij hulpverlening op en bij het water voor met name het redden van te water geraakte mensen, ondersteuning van de brandweerduikers en het blussen van scheepsbranden. De nieuwe geoutilleerde boot  vervangt twee oude kleine boten, die aan vervangingen toe waren.

Moderne snelle boot
De nieuwe boot is een aluminium Tinn-silver met een lengte van 7 m en een diepgang van 35 cm. Zij is dus ideaal inzetbaar in bijvoorbeeld de Dordtse Biesbosch. De boot heeft een drenkelingendeur met zwemtrap waardoor drenkelingen en duikers eenvoudig in de boot kunnen komen. Voor de specifieke taak is de boot onder andere extra uitgerust met blusmonitor en blusschuim, zoeklicht, sonar en diverse communicatiemiddelen.

Inzetbaar in VRZHZ
Het brandweerhulpvaartuig heeft een topsnelheid van 65 km/u en is geplaatst op een trailer zodat deze ook in verschillende wateren van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ) kan worden ingezet.

Doop nieuw brandweerhulpvaartuig post Dordrecht-Oranjepark.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

De Meridiaan verzamelt meeste ‘E-waste’

DORDRECHT – Tien basisscholen in de Drechtsteden zamelden in vier weken zoveel mogelijk klein elektronisch afval in. Op basisschool De Meridiaan in Sterrenburg waren de leerlingen het fanatiekst. De school haalde bijna 5.000 apparaten op en is daarmee de grote winnaar van de E-waste Race. De Meridiaan kreeg van wethouder Rik van der Linden de hoofdprijs overhandigd: een geheel verzorgde schoolreis naar NEMO in Amsterdam. Op plek 2 en 3 eindigden Het Kristal (Zuilenburg) en I.B.S. Ikra met respectievelijk 2.643 en 1.203 apparaten. Een geheel Dordts podium dus. In totaal zamelden alle scholen in deze regio maar liefst 12.334 apparaten in. De E-waste Race draagt eraan bij dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald.

Actueel

Schoolplein14 voor De Driehoek

DORDRECHT – Op basisschool De Driehoek is woensdag een zogenaamde Schoolplein14 feestelijk in gebruik genomen. Captain van het Nederlands Herenvolleybalteam, Jasper Diefenbach, kwam langs om de officiële opening te verrichten. Hij is ook oud-leerling van De Driehoek en één van de initiatiefnemers van de crowdfundingsactie om een Schoolplein14 te realiseren. Lees meer in de weekendeditie van Dordt Centraal.

Actueel

Spoedeisende Hulp-app

DORDRECHT – Patiënten van de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht kunnen vanaf nu alle informatie over hun verblijf op de SEH vinden in een app. Zo kun je op je mobiele telefoon zien hoe lang je bezoek naar verwachting duurt.