Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Nazomermarkt in de Sterrenlanden

In De Sterrenlanden aan de Minnaertweg 4 is er zaterdag 26 augustus een Nazomermarkt. Deze is te bezoeken van 10.00 tot 13.00 uur. Met veel koopjes en wat lekkers.

Bezoekers kunnen tijdens de Nazomermarkt profiteren van de laatste zomerkleding. Ook is er speelgoed te koop, net als cd’s, dvd’s en vele boeken. Kom zelf kijken! U kunt koffie met wat lekkers bestellen en de heerlijke zelfgemaakte soep ontbreekt uiteraard niet. Onze tweedehandswinkel, De Koopjeshof, is geopend voor bezoekers. De opbrengst van de Nazomermarkt komt ten goede aan de bewoners van De Sterrenlanden, onderdeel van Het Spectrum.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

De Meridiaan verzamelt meeste ‘E-waste’

DORDRECHT – Tien basisscholen in de Drechtsteden zamelden in vier weken zoveel mogelijk klein elektronisch afval in. Op basisschool De Meridiaan in Sterrenburg waren de leerlingen het fanatiekst. De school haalde bijna 5.000 apparaten op en is daarmee de grote winnaar van de E-waste Race. De Meridiaan kreeg van wethouder Rik van der Linden de hoofdprijs overhandigd: een geheel verzorgde schoolreis naar NEMO in Amsterdam. Op plek 2 en 3 eindigden Het Kristal (Zuilenburg) en I.B.S. Ikra met respectievelijk 2.643 en 1.203 apparaten. Een geheel Dordts podium dus. In totaal zamelden alle scholen in deze regio maar liefst 12.334 apparaten in. De E-waste Race draagt eraan bij dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald.

Actueel

Schoolplein14 voor De Driehoek

DORDRECHT – Op basisschool De Driehoek is woensdag een zogenaamde Schoolplein14 feestelijk in gebruik genomen. Captain van het Nederlands Herenvolleybalteam, Jasper Diefenbach, kwam langs om de officiële opening te verrichten. Hij is ook oud-leerling van De Driehoek en één van de initiatiefnemers van de crowdfundingsactie om een Schoolplein14 te realiseren. Lees meer in de weekendeditie van Dordt Centraal.

Actueel

Spoedeisende Hulp-app

DORDRECHT – Patiënten van de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht kunnen vanaf nu alle informatie over hun verblijf op de SEH vinden in een app. Zo kun je op je mobiele telefoon zien hoe lang je bezoek naar verwachting duurt.