Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Mondkapje verplicht vanaf 1 december

Een mondkapje is verplicht in onder andere winkels, stations, musea, restaurants en theaters, vanaf 1 december. Ook in het onderwijs (behalve in de basisschool) moet je dan een mondkapje dragen.

Er zijn allerlei regels. Je vindt alle informatie over corona op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Wie de regel niet naleeft, riskeert een boete van 95 euro.

Ook over je neus
Een mondkapje moet je neus en je mond volledig bedekken en het moet ontworpen zijn om de verspreiding van virussen tegen te gaan. Gebruik daarom mondkapjes die te koop zijn bij de drogist of de supermarkt.
Een spatscherm (faceshield) bedekt de neus en mond niet volledig. Die kun je dus niet gebruiken als alternatief voor een mondkapje. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld een sjaal of bandana.

Tot 1 december is het mondkapje nog niet verplicht. Maar nu geldt gewoon het dringend advies: Ga je op stap, draag een mondkapje als je binnen bent!

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Getuigenoproep straatroof Halleyweg

DORDRECHT – De politie is op zoek naar getuigen van een diefstal op straat van de pinpas van een 83-jarige vrouw op 12 december 2020 tussen 13.15 en 14.00 uur. Twee Engelssprekende jonge vrouwen benaderden de vrouw op de Halleyweg in Sterrenburg en wisten de pinpas uit haar rollator te stelen, zonder dat het slachtoffer dit door had. De politie is ook concreet op zoek naar een mannelijke getuige die voorbij gefietst is tijdens het incident. Deze getuige zou ook nog even gestopt zijn en wat geroepen hebben.

Actueel

Nieuwe fundering, nieuw asfalt

DORDRECHT – Op dit moment wordt de N3, inclusief op- en afritten, compleet vernieuwd tussen de Copernicusweg en de A16/Laan van Europa. Deze tweede fase is gereed op 19 maart, is de planning. Tijdens de werkzaamheden moeten automobilisten rekening houden met een aangepaste verkeerssituatie, zoals korte invoegstroken, minder rijstroken, wegversmallingen en een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur.

Actueel

Draaiende kapsalon aangetroffen in Sterrenburg

DORDRECHT – Na een melding via Meld Misdaad Anoniem heeft de politie maandagavond 28 december onderzoek gedaan in de wijk Sterrenburg. Volgens de melding zou een persoon in de wijk een kapsalon draaiende houden in een schuurtje tegen de regels in. Ter plaatse troffen agenten inderdaad een ingerichte kapsalon aan. Tegen de eigenaar zullen maatregelen worden genomen.