Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Meld nu je klus aan voor NLdoet 2021

Doe je ook (weer) mee op 12 en 13 maart 2021? NLdoet is dé kans om elke klus te klaren. Je legt als organisatie nieuwe contacten, er wordt extra werk verzet met nieuwe vrijwilligers en je zet jullie organisatie in het zonnetje. Het Oranje Fonds zet de schijnwerpers op vrijwilligerswerk en ondersteunt jullie graag hierbij. Wie in Sterrenburg meldt zich aan?

Organisaties kunnen weer een bijdrage van maximaal €350,- aanvragen voor bijvoorbeeld materialen en catering. De deadline is 31 januari, maar wacht niet te lang, want op=op. Op nldoet.nl lees je de voorwaarden en vind je het aanvraagformulier. Iedere organisatie krijgt ook begin maart het NLdoet promotiepakket.
In februari 2021 roepen wij heel Nederland in een campagne op om tijdens NLdoet voor iemand anders klaar te staan. Zo maken we samen van NLdoet een succes!

Hulp bij het organiseren
Het Oranje Fonds helpt graag bij de organisatie van jouw activiteit. Voor veel voorkomende klussen hebben zij voorbeeld-draaiboeken. Overweeg je mee te doen maar weet je niet precies hoe? Kijk op www.nldoet.nl voor deze handige draaiboeken en nog veel meer slimme tips en downloads.

Veilig meedoen aan NLdoet
Ook op anderhalve meter afstand zijn er genoeg leuke en veilige activiteiten die je kunt doen tijdens NLdoet. Hou je wel aan alle voorschriften van Rijksoverheid en RIVM die dan gelden.
Het Oranje Fonds heeft meer bedacht. Zo mag je activiteit op meerdere dagen plaatsvinden, Er is ook extra geld beschikbaar voor de aanschaf van beschermende materialen. Lees hier meer over op nldoet.nl.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Getuigenoproep straatroof Halleyweg

DORDRECHT – De politie is op zoek naar getuigen van een diefstal op straat van de pinpas van een 83-jarige vrouw op 12 december 2020 tussen 13.15 en 14.00 uur. Twee Engelssprekende jonge vrouwen benaderden de vrouw op de Halleyweg in Sterrenburg en wisten de pinpas uit haar rollator te stelen, zonder dat het slachtoffer dit door had. De politie is ook concreet op zoek naar een mannelijke getuige die voorbij gefietst is tijdens het incident. Deze getuige zou ook nog even gestopt zijn en wat geroepen hebben.

Actueel

Nieuwe fundering, nieuw asfalt

DORDRECHT – Op dit moment wordt de N3, inclusief op- en afritten, compleet vernieuwd tussen de Copernicusweg en de A16/Laan van Europa. Deze tweede fase is gereed op 19 maart, is de planning. Tijdens de werkzaamheden moeten automobilisten rekening houden met een aangepaste verkeerssituatie, zoals korte invoegstroken, minder rijstroken, wegversmallingen en een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur.

Actueel

Draaiende kapsalon aangetroffen in Sterrenburg

DORDRECHT – Na een melding via Meld Misdaad Anoniem heeft de politie maandagavond 28 december onderzoek gedaan in de wijk Sterrenburg. Volgens de melding zou een persoon in de wijk een kapsalon draaiende houden in een schuurtje tegen de regels in. Ter plaatse troffen agenten inderdaad een ingerichte kapsalon aan. Tegen de eigenaar zullen maatregelen worden genomen.