Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Meld nu je klus aan voor NLdoet 2021

Doe je ook (weer) mee op 12 en 13 maart 2021? NLdoet is dé kans om elke klus te klaren. Je legt als organisatie nieuwe contacten, er wordt extra werk verzet met nieuwe vrijwilligers en je zet jullie organisatie in het zonnetje. Het Oranje Fonds zet de schijnwerpers op vrijwilligerswerk en ondersteunt jullie graag hierbij. Wie in Sterrenburg meldt zich aan?

Organisaties kunnen weer een bijdrage van maximaal €350,- aanvragen voor bijvoorbeeld materialen en catering. De deadline is 31 januari, maar wacht niet te lang, want op=op. Op nldoet.nl lees je de voorwaarden en vind je het aanvraagformulier. Iedere organisatie krijgt ook begin maart het NLdoet promotiepakket.
In februari 2021 roepen wij heel Nederland in een campagne op om tijdens NLdoet voor iemand anders klaar te staan. Zo maken we samen van NLdoet een succes!

Hulp bij het organiseren
Het Oranje Fonds helpt graag bij de organisatie van jouw activiteit. Voor veel voorkomende klussen hebben zij voorbeeld-draaiboeken. Overweeg je mee te doen maar weet je niet precies hoe? Kijk op www.nldoet.nl voor deze handige draaiboeken en nog veel meer slimme tips en downloads.

Veilig meedoen aan NLdoet
Ook op anderhalve meter afstand zijn er genoeg leuke en veilige activiteiten die je kunt doen tijdens NLdoet. Hou je wel aan alle voorschriften van Rijksoverheid en RIVM die dan gelden.
Het Oranje Fonds heeft meer bedacht. Zo mag je activiteit op meerdere dagen plaatsvinden, Er is ook extra geld beschikbaar voor de aanschaf van beschermende materialen. Lees hier meer over op nldoet.nl.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Politie zoekt ‘doorrijder’ Copernicusweg

DORDRECHT – Een 20-jarige man is maandagavond, terwijl hij naar huis liep vanuit school, op een voetgangersoversteekplaats op de Copernicusweg in Sterrenburg aangereden. De bestuurder van de auto die hem raakte, is doorgereden. De jongeman is gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Actueel

Aanrijding Galileïlaan

DORDRECHT – Op de Galileïlaan in Dordrecht is zondagmiddag 28 november een jongen gewond geraakt. De jongen had geen voorrang, maar stak met zijn fiets toch over. De automobilist die aan kwam rijden kon niet meer op tijd remmen. De jongen werd naar het ziekenhuis gebracht. (Foto’s en video: Stolk Fotografie)

Actueel

VIDEO: Gewapende overval op woning Breda, verdachten aangehouden na achtervolging in Dordrecht

DORDRECHT/BREDA – Twee gewapende mannen hebben zaterdagmiddag een overval gepleegd op een woning aan de Petegemstraat in Breda. De politie hield even later in Dordrecht twee mannen aan nadat een achtervolging eindigde in een botsing.(Foto en Video: Stolk Fotografie)