Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Meedenken over Sterrenburgpark – samen ontwerpen

Groen is gezond, groen is economisch van waarde, groen kan zorgen voor meer sociale verbinding en groen is goed voor duurzaamheid en klimaat. Hoe kunnen we dan het Sterrenburgpark nog beter tot zijn recht laten komen? Wie wil meedenken over een nieuwe natuurlijke plek in het park om te spelen, te bewegen, te sporten?

In oktober (misschien nog eind september) zijn er creatieve bijeenkomsten. Eén voor organisaties in Sterrenburg die actief zijn op het terrein van bewegen, spelen en sporten, maar ook zorg, welzijn, onderwijs, enzovoorts. Er volgt nog zo’n bijeenkomst voor alle bewoners van Sterrenburg die mee willen denken over de aanleg van een natuurlijke water-speelplek in het Sterrenburgpark.
Dat is een van de ideeën die uit een onderzoek door twee studenten naar voren zijn gekomen.

Samen ontwerpen 
Tijdens de bijeenkomsten bekijken we welke beelden, wensen en gedachten er mogelijk nog meer leven over de mogelijkheden van het Sterrenburgpark. Daarna gaan de deelnemers aan de creatieve bijeenkomst zelf aan de slag. Hoe kun je samen een natuurlijke waterspeelplek ontwerpen. Een plek voor alle leeftijdsgroepen, die uitnodigt te bewegen of te sporten?

Veel positieve reacties
Er zijn veel positieve reacties van organisaties die actief zijn in Sterrenburg op het idee voor zo’n plek. Tot nu toe van onder andere dienst Jeugd en Gezondheid / GGD, Het Spectrum, Syndion, Gemiva, winkeliersvereniging winkelcentrum Sterrenburg / JUMBO, R’Newt (jongerenwerk), MEE (buurtwerk team Oost), Sportbedrijf en sportcoach, Walk for Fit, Fysiotherapie Sterrenburg, E-Wheels, Remco’s Vogelkwekerij, Calisthenics Dordrecht, Weizigt, Natuurlijk Sportief, Trivire, Sociaal Wijkteam, diverse scholen in Sterrenburg, enzovoorts.
Ook de eerste bewoners lieten weten dat ze mee willen doen. Aanmelden kan al via de pagina op BUURbook.
Binnenkort verschijnt de definitieve uitnodiging hier, op Facebook, Twitter en BUURbook.

 

 

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

De Meridiaan verzamelt meeste ‘E-waste’

DORDRECHT – Tien basisscholen in de Drechtsteden zamelden in vier weken zoveel mogelijk klein elektronisch afval in. Op basisschool De Meridiaan in Sterrenburg waren de leerlingen het fanatiekst. De school haalde bijna 5.000 apparaten op en is daarmee de grote winnaar van de E-waste Race. De Meridiaan kreeg van wethouder Rik van der Linden de hoofdprijs overhandigd: een geheel verzorgde schoolreis naar NEMO in Amsterdam. Op plek 2 en 3 eindigden Het Kristal (Zuilenburg) en I.B.S. Ikra met respectievelijk 2.643 en 1.203 apparaten. Een geheel Dordts podium dus. In totaal zamelden alle scholen in deze regio maar liefst 12.334 apparaten in. De E-waste Race draagt eraan bij dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald.

Actueel

Schoolplein14 voor De Driehoek

DORDRECHT – Op basisschool De Driehoek is woensdag een zogenaamde Schoolplein14 feestelijk in gebruik genomen. Captain van het Nederlands Herenvolleybalteam, Jasper Diefenbach, kwam langs om de officiële opening te verrichten. Hij is ook oud-leerling van De Driehoek en één van de initiatiefnemers van de crowdfundingsactie om een Schoolplein14 te realiseren. Lees meer in de weekendeditie van Dordt Centraal.

Actueel

Spoedeisende Hulp-app

DORDRECHT – Patiënten van de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht kunnen vanaf nu alle informatie over hun verblijf op de SEH vinden in een app. Zo kun je op je mobiele telefoon zien hoe lang je bezoek naar verwachting duurt.