Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Marktselectie Middenzone Gezondheidspark

Met de uitnodiging aan marktpartijen om zich aan te melden voor de marktselectieprocedure voor het project Middenzone Gezondheidspark heeft de gemeente een nieuwe fase bereikt in de ontwikkeling van een unieke wijk.

Uitnodiging
Gemeente Dordrecht nodigt marktpartijen uit om mee te doen met de marktselectieprocedure voor het gebied Middenzone Gezondheidspark. De Middenzone van het Gezondheidspark zal voortvarend ontwikkeld worden, de gemeente laat zich daarbij ondersteunen door het adviesbureau Fakton. Er is een digitale omgeving ingericht waar geïnteresseerde partijen zich kunnen aanmelden: dit vindt plaats via het digitale platform Negometrix. In de marktselectieprocedure is ruimte voor dialoog tussen de gemeente en deelnemende marktpartijen.

De opgave
De gemeente Dordrecht staat voor een ambitieuze woonopgave. De ontwikkeling van de Middenzone Gezondheidspark is een belangrijke bouwsteen in de realisatie daarvan. In het gebied wordt een gevarieerd woonprogramma en winkels voor de wijk ontwikkeld. Ook parkeren is een belangrijk onderdeel van de ontwikkelopgave. De gemeente wil deze nieuwe wijk zo laten bouwen dat er een logische schakel ontstaat tussen de zorgboulevard met het Albert Schweitzerziekenhuis aan de ene kant, en de sportboulevard aan de andere kant.

De wijk
De Middenzone wordt een uniek woongebied in een mooie groene omgeving. Er zijn goede verbindingen met het openbaar vervoer, de fiets en naar het wegennet. De plaats waarop de nieuwe wijk moet komen is de open ruimte tussen de N3, het sportcomplex, de Overkampweg, de Karel Lotsyweg en de Amnesty Internationalweg. Het gebied wordt nu als parkeerterrein gebruikt, maar moet in de toekomst een centrale rol gaan vervullen. Dan fungeert de Middenzone als een kerngebied met relaties naar de sport- en zorgvoorzieningen en het Overkamppark en het Leerpark aan de andere kant van de N3.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Geen stille tocht na gezinsdrama in Dordrecht

DORDRECHT – In overleg met de nabestaanden en de buurt heeft de gemeente Dordrecht besloten om geen stille tocht te houden. Er zijn wel gesprekken geweest, maar volgens de gemeente is er op diverse bijeenkomsten stil gestaan bij het vreselijke drama wat eerder deze week heeft plaats gevonden

Actueel

Herdenkingsbijeenkomst voor omgekomen zusjes

DORDRECHT – Morgenmiddag wordt er tijdens een bijeenkomst in de Ontmoetingskerk stilgestaan bij het overlijden van de zusjes Naiomy (8) en Nicolle (12). De vader schoot afgelopen maandagavond zijn vrouw en dochters neer en vervolgens zichzelf.

Actueel

Woning gesloten na vondst van hennepplantage

DORDRECHT – Tijdens een controle is een hennepkwekerij aangetroffen in de woning aan de Keplerweg in Dordrecht. De politie trof 340 hennepplanten, assimilatielampen, een afzuiginstallatie en koolstoffilters aan. Verder werd de elektriciteit illegaal afgenomen. De woning is door de burgemeester voor drie maanden gesloten. De burgemeester wil met de sluiting van panden waar een hennepplantage wordt aangetroffen de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen hard wordt opgetreden. ( Archieffoto: Thymen Stolk )