Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Mantelzorg verwenweek bij Cultureel Centrum Sterrenburg

Mantelzorg activiteit Cultureel Centrum Sterrenburg

10 november was de dag van de mantelzorg. Rond deze dag zijn allerlei activiteiten georganiseerd tijdens de mantelzorg verwenweek. Mensen die voor anderen zorgen werden flink in het zonnetje gezet. Zo ook in Sterrenburg.

 

Cadeaudoosjes versieren

Op woensdag konden mantelzorgers meedoen aan de workshop cadeaudoosjes versieren. De dames van werkwinkel ‘In de Bonte Papegaai’ hebben deze workshop begeleid. Na afloop werden de doosjes gevuld met een rol chocolaatjes. Deze konden de deelnemers aan iemand cadeau doen of zelf houden.

 

 

Schilderen

Op de dag van de mantelzorg zelf zijn er natuurlijk ook activiteiten aangeboden. Een groep mantelzorgers kon meedoen aan een schilder workshop. De deelnemers maakten de schilderijen met veel plezier en gingen dan ook met een lach op het gezicht naar huis.

 Mantelzorg activiteit Cultureel Centrum Sterrenburg

 

Cultureel Centrum Sterrenburg

De activiteiten zijn aangeboden in Cultureel Centrum Sterrenburg. Bent u geen mantelzorger en lijkt het u ook leuk om te schilderen? Of heeft u de activiteiten gemist? Op donderdagen worden er schilderlessen gegeven in het centrum. Ook ‘In de Bonte Papegaai’ is hier elke woensdag te vinden. Meer informatie kunt u terug vinden in het programmaoverzicht najaar 2017.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

De Meridiaan verzamelt meeste ‘E-waste’

DORDRECHT – Tien basisscholen in de Drechtsteden zamelden in vier weken zoveel mogelijk klein elektronisch afval in. Op basisschool De Meridiaan in Sterrenburg waren de leerlingen het fanatiekst. De school haalde bijna 5.000 apparaten op en is daarmee de grote winnaar van de E-waste Race. De Meridiaan kreeg van wethouder Rik van der Linden de hoofdprijs overhandigd: een geheel verzorgde schoolreis naar NEMO in Amsterdam. Op plek 2 en 3 eindigden Het Kristal (Zuilenburg) en I.B.S. Ikra met respectievelijk 2.643 en 1.203 apparaten. Een geheel Dordts podium dus. In totaal zamelden alle scholen in deze regio maar liefst 12.334 apparaten in. De E-waste Race draagt eraan bij dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald.

Actueel

Schoolplein14 voor De Driehoek

DORDRECHT – Op basisschool De Driehoek is woensdag een zogenaamde Schoolplein14 feestelijk in gebruik genomen. Captain van het Nederlands Herenvolleybalteam, Jasper Diefenbach, kwam langs om de officiële opening te verrichten. Hij is ook oud-leerling van De Driehoek en één van de initiatiefnemers van de crowdfundingsactie om een Schoolplein14 te realiseren. Lees meer in de weekendeditie van Dordt Centraal.

Actueel

Spoedeisende Hulp-app

DORDRECHT – Patiënten van de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht kunnen vanaf nu alle informatie over hun verblijf op de SEH vinden in een app. Zo kun je op je mobiele telefoon zien hoe lang je bezoek naar verwachting duurt.