Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Ma, een voorstelling naar het boek van Hugo Borst

Aanstaande zaterdag 14 april speelt de voorstelling Ma in Schouwburg KunstMin. Ma is een liefdevol portret van een dementerende moeder en haar zoon, gebaseerd op de bestseller van Hugo Borst en gespeeld door acteur, zanger en presentator Eric Corton. Voor de voorstelling is er een gratis inleiding op het thema door GZ-Psycholoog Peter Haex, om 19:30 uur in de Kleine Zaal.

Ma stond altijd klaar voor haar zoon. Nu draait ‘meneer Alzheimer’ de rollen om. Maar hoe zorgt een zoon voor zijn moeder? Hugo Borst vindt ‘mantelzorger’ een raar woord, maar hij is het wel. Ruim drie jaar verzorgt hij zijn zesentachtigjarige moeder, die aan dementie lijdt. Op ontroerende en vaak geestige wijze schrijft hij over de ingrijpende gevolgen van haar aftakelende geest. Ook beschrijft hij hoe de onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis verloopt. Intussen haalt hij herinneringen op aan zijn jeugd en aan zijn moeder in betere tijden. Ma is een liefdevol en prachtig geschreven portret van een moeder en haar zoon. De tragikomische solovoorstelling is gebaseerd op het boek dat Hugo Borst schreef. Zijn dilemma’s, angsten én moederliefde worden in de voorstelling vertolkt door Eric Corton.

Inleiding vooraf door Peter Haex
Peter Haex is werkzaam in het Parkhuis en in gezondheidscentrum Eureka in Dordrecht. Hij zal een toelichting geven op de thema’s die aan bod komen in de voorstelling en vragen beantwoorden, onder andere over het verloop van het dementieproces en de gevolgen hiervan voor zowel degene die dementeert als zijn/haar omgeving.
Deze inleiding is totstandgekomen in samenwerking met de GGD Zuid-Holland Zuid. Haex is werkzaam in het Parkhuis en in gezondheidscentrum Eureka in Dordrecht.

Voor meer informatie over de voorstelling en om kaarten te kopen, zie www.kunstmin.nl/programma/ma-eric-corton/.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Meer ruimte voor water, spelen en bewegen in Sterrenburgpark

DORDRECHT – Binnenkort begint de herinrichting van het Sterrenburgpark. Het park wordt een waterrijke, natuurlijke speel- en beweegplek. Er worden meerdere vliegen in één klap geslagen: de wateroverlast wordt aangepakt en bewoners krijgen een leuke plek waar het aangenaam verblijven is.

Actueel

Stoffelijk overschot aangetroffen in woning

DORDRECHT – De politie heeft vrijdagmiddag in een woning aan het Kinkelenburg een stoffelijk overschot aangetroffen.

Actueel

Opbrengst BNM-sponsorrit naar Geboortecentrum Rhena

DORDRECHT – Geboortecentrum Rhena in het Albert Schweitzer ziekenhuis is erg blij met een donatie van BNM Motoren. De opbrengst van een sponsorrit (op 3 juni) met 32 deelnemers bedraagt 400 euro en is feestelijk overgedragen aan het team van Rhena.