Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Ma, een voorstelling naar het boek van Hugo Borst

Aanstaande zaterdag 14 april speelt de voorstelling Ma in Schouwburg KunstMin. Ma is een liefdevol portret van een dementerende moeder en haar zoon, gebaseerd op de bestseller van Hugo Borst en gespeeld door acteur, zanger en presentator Eric Corton. Voor de voorstelling is er een gratis inleiding op het thema door GZ-Psycholoog Peter Haex, om 19:30 uur in de Kleine Zaal.

Ma stond altijd klaar voor haar zoon. Nu draait ‘meneer Alzheimer’ de rollen om. Maar hoe zorgt een zoon voor zijn moeder? Hugo Borst vindt ‘mantelzorger’ een raar woord, maar hij is het wel. Ruim drie jaar verzorgt hij zijn zesentachtigjarige moeder, die aan dementie lijdt. Op ontroerende en vaak geestige wijze schrijft hij over de ingrijpende gevolgen van haar aftakelende geest. Ook beschrijft hij hoe de onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis verloopt. Intussen haalt hij herinneringen op aan zijn jeugd en aan zijn moeder in betere tijden. Ma is een liefdevol en prachtig geschreven portret van een moeder en haar zoon. De tragikomische solovoorstelling is gebaseerd op het boek dat Hugo Borst schreef. Zijn dilemma’s, angsten én moederliefde worden in de voorstelling vertolkt door Eric Corton.

Inleiding vooraf door Peter Haex
Peter Haex is werkzaam in het Parkhuis en in gezondheidscentrum Eureka in Dordrecht. Hij zal een toelichting geven op de thema’s die aan bod komen in de voorstelling en vragen beantwoorden, onder andere over het verloop van het dementieproces en de gevolgen hiervan voor zowel degene die dementeert als zijn/haar omgeving.
Deze inleiding is totstandgekomen in samenwerking met de GGD Zuid-Holland Zuid. Haex is werkzaam in het Parkhuis en in gezondheidscentrum Eureka in Dordrecht.

Voor meer informatie over de voorstelling en om kaarten te kopen, zie www.kunstmin.nl/programma/ma-eric-corton/.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Politieberichten

Nog zeven aanhoudingen in mishandelingszaak

DORDRECHT – Met zeven nieuwe aanhoudingen deze week denkt het rechercheteam alle verdachten binnen te hebben van de mishandeling en bijna-mishandeling op 31 maart en 1 april van twee mannen in Sterrenburg. Ze waren via de dating-app Grindr naar afgelopen locaties in de wijk gelokt en opgewacht door een groep jongemannen. Maandag werden vijf jongens aangehouden en deze dinsdag nog twee. Het gaat om zes Dordtse jongens in de leeftijd van 15 tot 21 jaar en een jongen van 17 uit Harreveld. In totaal zijn nu dertien jongens opgepakt voor mishandeling en openlijke geweldpleging. De politie onderzoekt het motief van de groep. Van de dertien verdachten zijn inmiddels zes jongens voorgeleid aan de rechter-commissaris. Alle jongens zitten nog vast.

Actueel

Autobrand Halleyweg vermoedelijk aangestoken

DORDRECHT – In de nacht van donderdag op vrijdag is aan de Halleyweg in de Dordtse wijk Sterrenburg een auto volledig uitgebrand. Een bewoner belde rond kwart voor drie de brandweer. Die had wat moeite met het open krijgen van de motorkap. Toen dat gelukt was, werd de brand snel geblust. De forensische opsporing heeft vrijdagmorgen onderzoek verricht en sluit brandstichting niet uit. De gedupeerde mensen (hoofdfoto) hadden de auto geleend van familie in Rotterdam.

Actueel

Dordtse woningoverval in Opsporing Verzocht

DORDRECHT – Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt vanavond aandacht aan een woningoverval die op zondag 18 maart plaatsvond aan de Toutenburg in Sterrenburg. De 78-jarige bewoonster schrok rond half vier ’s nachts wakker van twee gemaskerde mannen die haar woning waren binnengedrongen. Ze bedreigden de vrouw en gingen er met een flink geldbedrag vandoor. De vrouw raakte niet gewond, maar is begrijpelijkerwijs wel enorm geschrokken. Bizar genoeg was dezelfde vrouw op 21 februari al slachtoffer van een babbeltruc. Een vrouw kwam met een smoes de woning binnen. Vermoedelijk ging een handlanger er met sierraden vandoor. De politie vermoedt dat er een verband is tussen beide zaken.