Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Ma, een voorstelling naar het boek van Hugo Borst

Aanstaande zaterdag 14 april speelt de voorstelling Ma in Schouwburg KunstMin. Ma is een liefdevol portret van een dementerende moeder en haar zoon, gebaseerd op de bestseller van Hugo Borst en gespeeld door acteur, zanger en presentator Eric Corton. Voor de voorstelling is er een gratis inleiding op het thema door GZ-Psycholoog Peter Haex, om 19:30 uur in de Kleine Zaal.

Ma stond altijd klaar voor haar zoon. Nu draait ‘meneer Alzheimer’ de rollen om. Maar hoe zorgt een zoon voor zijn moeder? Hugo Borst vindt ‘mantelzorger’ een raar woord, maar hij is het wel. Ruim drie jaar verzorgt hij zijn zesentachtigjarige moeder, die aan dementie lijdt. Op ontroerende en vaak geestige wijze schrijft hij over de ingrijpende gevolgen van haar aftakelende geest. Ook beschrijft hij hoe de onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis verloopt. Intussen haalt hij herinneringen op aan zijn jeugd en aan zijn moeder in betere tijden. Ma is een liefdevol en prachtig geschreven portret van een moeder en haar zoon. De tragikomische solovoorstelling is gebaseerd op het boek dat Hugo Borst schreef. Zijn dilemma’s, angsten én moederliefde worden in de voorstelling vertolkt door Eric Corton.

Inleiding vooraf door Peter Haex
Peter Haex is werkzaam in het Parkhuis en in gezondheidscentrum Eureka in Dordrecht. Hij zal een toelichting geven op de thema’s die aan bod komen in de voorstelling en vragen beantwoorden, onder andere over het verloop van het dementieproces en de gevolgen hiervan voor zowel degene die dementeert als zijn/haar omgeving.
Deze inleiding is totstandgekomen in samenwerking met de GGD Zuid-Holland Zuid. Haex is werkzaam in het Parkhuis en in gezondheidscentrum Eureka in Dordrecht.

Voor meer informatie over de voorstelling en om kaarten te kopen, zie www.kunstmin.nl/programma/ma-eric-corton/.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Fietsdemo’s bij winkelcentrum Sterrenburg

DORDRECHT – Wie van fietsen houdt, moet zondag zeker even een bezoekje brengen aan winkelcentrum Sterrenburg. Bezoekers kunnen namelijk testritten maken op de allernieuwste elektrische fietsen, genieten van urban stunts van een BMX’er, deelnemen aan een competitie slowbiking en genieten van diverse entertainment acts. Het evenement Sterrenburg Fietst vindt plaats op 30 september van 12.00 tot 17.00 uur.

Actueel

VIDEO: Samen eten in winkelcentrum Sterrenburg

DORDRECHT – Wethouder Marco Stam opende op Burendag, zaterdag 22 september, de Langste Tafel in winkelcentrum Sterrenburg. Alle culturen, alle geloven en alle leeftijden konden voor slechts 1 euro aanschuiven voor een lunch.

Actueel

Auto te water

DORDRECHT – Een automobilist is vanmiddag ter hoogte met de kruising met de Schenkeldijk met zijn voertuig van de Zuidendijk gereden en vervolgens te water geraakt. De man kon ongeschonden, maar flink geschrokken uit zijn auto komen.