Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Ma, een voorstelling naar het boek van Hugo Borst

Aanstaande zaterdag 14 april speelt de voorstelling Ma in Schouwburg KunstMin. Ma is een liefdevol portret van een dementerende moeder en haar zoon, gebaseerd op de bestseller van Hugo Borst en gespeeld door acteur, zanger en presentator Eric Corton. Voor de voorstelling is er een gratis inleiding op het thema door GZ-Psycholoog Peter Haex, om 19:30 uur in de Kleine Zaal.

Ma stond altijd klaar voor haar zoon. Nu draait ‘meneer Alzheimer’ de rollen om. Maar hoe zorgt een zoon voor zijn moeder? Hugo Borst vindt ‘mantelzorger’ een raar woord, maar hij is het wel. Ruim drie jaar verzorgt hij zijn zesentachtigjarige moeder, die aan dementie lijdt. Op ontroerende en vaak geestige wijze schrijft hij over de ingrijpende gevolgen van haar aftakelende geest. Ook beschrijft hij hoe de onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis verloopt. Intussen haalt hij herinneringen op aan zijn jeugd en aan zijn moeder in betere tijden. Ma is een liefdevol en prachtig geschreven portret van een moeder en haar zoon. De tragikomische solovoorstelling is gebaseerd op het boek dat Hugo Borst schreef. Zijn dilemma’s, angsten én moederliefde worden in de voorstelling vertolkt door Eric Corton.

Inleiding vooraf door Peter Haex
Peter Haex is werkzaam in het Parkhuis en in gezondheidscentrum Eureka in Dordrecht. Hij zal een toelichting geven op de thema’s die aan bod komen in de voorstelling en vragen beantwoorden, onder andere over het verloop van het dementieproces en de gevolgen hiervan voor zowel degene die dementeert als zijn/haar omgeving.
Deze inleiding is totstandgekomen in samenwerking met de GGD Zuid-Holland Zuid. Haex is werkzaam in het Parkhuis en in gezondheidscentrum Eureka in Dordrecht.

Voor meer informatie over de voorstelling en om kaarten te kopen, zie www.kunstmin.nl/programma/ma-eric-corton/.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – Avondfontein is de artistieke naam van deze artistieke foto die René Kamps deze week in Sterrenburg maakte. Ook een mooie foto gemaakt? We zien hem graag binnenkomen via redactie@dordtcentraal.nl, onder vermelding van Lezersfoto.

Actueel

Huis van Sinterklaas in Winkelcentrum Sterrenburg

DORDRECHT – De Goedheiligman en zijn pieten nemen op woensdag 21 november om 13.00 uur hun intrek in Het Huis van Sinterklaas in Winkelcentrum Sterrenburg.

Actueel

Onrust door nachtelijk aanbellen in Sterrenburg

DORDRECHT – Op een aantal adressen in Sterrenburg, in de omgeving van De Sterrenlanden, is de laatste tijd ’s nachts aangebeld. Afgelopen weekend gebeurde dat bij een woning aan de Minnaertweg. “Er wordt over overvallers gesproken. De mensen vinden het een beangstigende situatie”, weet buurtbewoner Leo Schaap, die het verzoek van een buurman kreeg om medebewoners via de buurtapp op de hoogte te houden. Er is melding gedaan bij de politie, en ook bij Aafje. Zo was er het vermoeden dat alleen bij klanten van deze thuiszorgorganisatie werd aangebeld, maar dat blijkt niet het geval. “Er is navraag gedaan bij de wijkteams en er is ook aangebeld bij mensen die geen zorg van Aafje krijgen”, vertelt een woordvoerder. In de omgeving wonen veel mensen die klant zijn van de thuiszorginstantie. Een link lijkt daarom op toeval te berusten. De wijkagent raadt bewoners aan om de politie te bellen als er midden in de nacht wordt aangebeld. “Het kan inderdaad zo zijn dat er op deze manier wordt gekeken of de bewoners thuis zijn”, zegt hij.