Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Langste Tafel in Winkelcentrum Sterrenburg

Op zaterdag 22 september organiseert Winkelcentrum Sterrenburg de Langste tafel van Dordrecht. Dat gebeurt ter gelegenheid van Burendag. 

Wat is de Langste Tafel

Deze Langste Tafel in winkelcentrum Sterrenburg is er voor iedereen die even aan wil schuiven. Aan tafel is er tijd voor een ontmoeting met andere Sterrenburgers, een leuk gesprek, een ervaring delen… En dat alles onder genot van een hapje en een drankje. Deze Burendag-actie is mogelijk door de medewerking van de eigenaar van het winkelcentrum, Wereldhave, samen met de winkeliers.

Waarom de Langste Tafel?

Helaas is er vaak geen tijd meer voor ontmoeting, een gesprek. “Burendag is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt”, zo is te lezen op de site van Burendag.  Het winkelcentrum in Sterrenburg wil graag een handje helpen: verbinden, ontmoeten, samen eten en gezelligheid de basis.  “Het doel is om enkele honderden buren aan tafel te krijgen en een onvergetelijke lunch te bezorgen. Het gaat voornamelijk om buren die dichtbij het winkelcentrum wonen”, zo laten de organisatoren weten.

Wanneer en waar? 

De Langste Tafel is te vinden in Winkelcentrum Sterrenburg, op zaterdag 22 september tussen 12.00-14.00 uur.

Volg het nieuws op de Facebook-pagina van het winkelcentrum, https://www.facebook.com/WCSterrenburg.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – Avondfontein is de artistieke naam van deze artistieke foto die René Kamps deze week in Sterrenburg maakte. Ook een mooie foto gemaakt? We zien hem graag binnenkomen via redactie@dordtcentraal.nl, onder vermelding van Lezersfoto.

Actueel

Huis van Sinterklaas in Winkelcentrum Sterrenburg

DORDRECHT – De Goedheiligman en zijn pieten nemen op woensdag 21 november om 13.00 uur hun intrek in Het Huis van Sinterklaas in Winkelcentrum Sterrenburg.

Actueel

Onrust door nachtelijk aanbellen in Sterrenburg

DORDRECHT – Op een aantal adressen in Sterrenburg, in de omgeving van De Sterrenlanden, is de laatste tijd ’s nachts aangebeld. Afgelopen weekend gebeurde dat bij een woning aan de Minnaertweg. “Er wordt over overvallers gesproken. De mensen vinden het een beangstigende situatie”, weet buurtbewoner Leo Schaap, die het verzoek van een buurman kreeg om medebewoners via de buurtapp op de hoogte te houden. Er is melding gedaan bij de politie, en ook bij Aafje. Zo was er het vermoeden dat alleen bij klanten van deze thuiszorgorganisatie werd aangebeld, maar dat blijkt niet het geval. “Er is navraag gedaan bij de wijkteams en er is ook aangebeld bij mensen die geen zorg van Aafje krijgen”, vertelt een woordvoerder. In de omgeving wonen veel mensen die klant zijn van de thuiszorginstantie. Een link lijkt daarom op toeval te berusten. De wijkagent raadt bewoners aan om de politie te bellen als er midden in de nacht wordt aangebeld. “Het kan inderdaad zo zijn dat er op deze manier wordt gekeken of de bewoners thuis zijn”, zegt hij.