Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Langste Tafel in Winkelcentrum Sterrenburg

Op zaterdag 22 september organiseert Winkelcentrum Sterrenburg de Langste tafel van Dordrecht. Dat gebeurt ter gelegenheid van Burendag. 

Wat is de Langste Tafel

Deze Langste Tafel in winkelcentrum Sterrenburg is er voor iedereen die even aan wil schuiven. Aan tafel is er tijd voor een ontmoeting met andere Sterrenburgers, een leuk gesprek, een ervaring delen… En dat alles onder genot van een hapje en een drankje. Deze Burendag-actie is mogelijk door de medewerking van de eigenaar van het winkelcentrum, Wereldhave, samen met de winkeliers.

Waarom de Langste Tafel?

Helaas is er vaak geen tijd meer voor ontmoeting, een gesprek. “Burendag is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt”, zo is te lezen op de site van Burendag.  Het winkelcentrum in Sterrenburg wil graag een handje helpen: verbinden, ontmoeten, samen eten en gezelligheid de basis.  “Het doel is om enkele honderden buren aan tafel te krijgen en een onvergetelijke lunch te bezorgen. Het gaat voornamelijk om buren die dichtbij het winkelcentrum wonen”, zo laten de organisatoren weten.

Wanneer en waar? 

De Langste Tafel is te vinden in Winkelcentrum Sterrenburg, op zaterdag 22 september tussen 12.00-14.00 uur.

Volg het nieuws op de Facebook-pagina van het winkelcentrum, https://www.facebook.com/WCSterrenburg.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO: Luidruchtige aftrap recyclecampagne Het Kristal

DORDRECHT – Basisschool Het Kristal in Sterrenburg wordt met ingang van volgend schooljaar ‘afvalvrij’. Dat houdt in dat veel meer werk gemaakt gaat worden van het scheiden van afval. Dit nieuwe beleid wordt vooral ingevoerd op verzoek van de leerlingenraad van de school. Het jaarlijkse Zomerfeest van de school werd woensdag aangegrepen als aftrap van het nieuwe recyclingbeleid. Heel toepasselijk gingen de leerlingen massaal trommelen op ‘rommel’: emmers en kliko’s. Nu kan het niemand meer ontgaan zijn: Het Kristal wordt afvalvrij.

Actueel

Ontbijt in Het Theehuis

DORDRECHT – In Het Theehuis aan de Atmosfeerstraat 1J in de wijk Sterrenburg wordt iedere vrijdagochtend van 08.30 uur tot 11.00 uur een ontbijt georganiseerd. Het ontbijt bestaat uit koffie, thee, jus d’ orange, een croissantje, een hard gekookt ei en een broodje met ham, kaas of jam. Aanmelden kan steeds uiterlijk een dag van tevoren tot 12.00 uur. Deelname kost 2,75 euro. Ook is er van 09.30 uur tot 10.30 uur de mogelijkheid om de bloeddruk te laten meten of andere zorgvragen aan een verpleegkundige van de thuiszorg Het Spectrum te stellen. Voor meer informatie en aanmelden kan er contact opgenomen worden via het telefoonnummer 078 – 6540661.

Actueel

Nieuwe Thuis in Sterrenburg

DORDRECHT – Deze vrijdag wordt weer een nieuwe editie van het wijkmagazine Thuis in Sterrenburg huis-aan-huis verspreid in die wijk. De Thuis in-magazines staan vol met verhalen uit de wijk. In deze Thuis in Sterrenburg staan onder meer verhalen over Gymforce One, de ontwikkelingen in het Sterrenburgpark, komt een 93-jarige (!) vrijwilliger van De Sterrenlanden aan het woord, namen we een kijkje bij het Nova Tienercollege en bij de Kringloop Tuinders.