Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Kinderen en ouderen bewegen samen

Pim Konijnendijk nam het initiatief om basisschool Het Kristal en De Sterrenlanden bij elkaar te brengen. Leerlingen van de school komen regelmatig naar verzorgingshuis de Sterrenlanden om te helpen bij bewegen of een quiz. 

Sonja en Soraya, werkzaam bij de Sterrenlanden, zijn blij met die ondersteuning. Zij spelen vaak als Lena en Annie, twee ouderen. Samen met Pim gaven ze toelichting op hun aanpak tijdens een bijeenkomst over de ‘Kracht van Sport’, onlangs in de Sportboulevard. Heel veel actieve Dordtenaren en vrijwilligers uit de sportwereld kwamen bijeen om te zien wat sport allemaal kan betekenen voor de Dordtse samenleving.

Pim Konijnendijk vertelde dat hij met dit idee en de aanpak in Sterrenburg meer scholen en verzorgingshuizen wil betrekken. Welke school in Dordrecht wil samen met een verzorgingshuis aan de slag?  In de video meer over de kinderen van Het Kristal en bewoners van De Sterrenlanden.

https://youtu.be/jIS8hSJ1qVU

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Politieberichten

Vrouw (78) overvallen in woning

DORDRECHT – Een 78-jarige vrouw is slachtoffer geworden van een overval. Minimaal twee mannen kwamen in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 maart binnen in haar woning aan de Toutenburg in Dordrecht.

Politieberichten

Agenten komen naar winkelcentrum Sterrenburg

DORDRECHT – In winkelcentrum Sterrenburg start de politie binnenkort met een pop-up politiebureau. Regelmatig zullen er agenten aanwezig zijn om zich voor te stellen aan het winkelende publiek.

Actueel

VIDEO : Kinderen bakken pannenkoeken voor bewoners De Sterrenlanden

DORDRECHT – Op heel veel plekken in het land werden vrijdag pannenkoeken gebakken en gegeten. Het was namelijk voor de twaalfde keer Nationale Pannenkoekendag.