Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Kiem wordt een afvalvrije school

Vanaf woensdag 7 november start Kiem als tweede Afvalvrije School van Dordrecht. Vanaf dat moment wordt het afval op de school gescheiden opgehaald en heeft de school (bijna) geen restafval meer. Dat moet natuurlijk gevierd worden!

Een belangrijke brief
De chauffeur van HVC heeft een brief van Sinterklaas bij zich. In deze brief uit Sinterklaas zijn zorgen over de steeds groter wordende plastic soep en vraagt hij de kinderen om hulp zodat hij straks met zijn boot, Pieten en alle pakjes over een schonere zee naar Nederland kan varen.

Met de leerlingen van groep Zwaluw gaat de directeur van Kiem, Hans de Ruiter en de chauffeurs van HVC daarna verder in gesprek over de plastic soep. Deze leerlingen hebben zich namelijk vorig jaar verdiept in dit onderwerp en zelfs een brief aan de burgemeester van Dordrecht gestuurd. In alle groepen worden afvalbakjes uitgedeeld en kunnen leerlingen nog een kijkje nemen bij de vuilniswagen.

Afval scheiden
Vanaf 7 november gaat de school niet alleen het papier afval scheiden, maar ook het plastic, blik, drinkpakjes (pmd) en gft-afval. De school heeft dan ook (bijna) geen restafval meer. De Afvalvrije school is een samenwerking tussen de gemeente Dordrecht, HVC en Duurzaamheidscentrum Weizigt. Lees meer over deze samenwerking.

De Keerkring
De Keerkring was de eerste afvalvrije school in Dordrecht. Zo heeft de school een composthoop in de schooltuin en op vrijdagmiddag maakt een klas het plein schoon. De leerlingen krijgen hiervoor een kleine bijdrage en besteden dit aan de schooltuin. Zie voor meer info het artikel van Dordtcentraal.
Op de foto zijn de kinderen van De Keerkring te zien

Graag nodigen we je uit om dit feestelijke startmoment bij te wonen. Hieronder het programma:

09.30 uur                         Ontvangst chauffeurs HVC door leerlingen, groepsleiding en de directeur van Kiem

09.30 uur – 09.40 uur         Welkomstwoord door de directeur

09.40 uur – 09.45 uur         Chauffeur leest de brief van Sinterklaas voor aan de leerlingen

09.45 uur – 10.30 uur         De directeur van Kiem en de chauffeur van HVC gaan in gesprek met de leerlingen van groep Zwaluw over de plastic soep in de oceanen

10.30 uur – 11.30 uur         Afvalbakjes worden in de overige groepen uitgedeeld

11.30 uur                         Afsluiting

 

Wij kijken ernaar uit om je morgen bij Kiem te ontvangen.

Adres:
Kiem (Kiem is een school voor leerlingen met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking en leerlingen die langdurig ziek zijn)
De Sitterstraat 9
3318 AA Dordrecht

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO: E-wheels blijft rijden naast Wijkhopper

Wethouder Peter Heijkoop gaf maandag 15 april het startsein voor de Wijkhopper: een elektrisch voertuig voor korte ritten in de wijk Sterrenburg. Ook de elektrische wagens van e-wheels blijven in Sterrenburg rijden.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – De halve maan gefotografeerd vanuit Sterrenburg. Bastiaan Kluwen maakte dit fascinerende beeld met behulp van een 60x zoomlens. Ook een mooie of leuke foto gemaakt? Wij zien hem graag binnenkomen via redactie@dordtcentraal.nl.

Actueel

Het Kristal rent 8.000 euro bijeen voor politieteam Roparun

DORDRECHT – De twee locaties van basisschool Het Kristal in Sterrenburg hadden vandaag een bijzondere invulling van de Koningsspelen. De leerlingen hielden een sponsorloop voor Team 64, het Roparunteam van de politie-eenheid Rotterdam. Al die inspanning leverde een heel mooi bedrag op: 8.000 euro. De politie was aanwezig bij de sponsorloop. Agenten stempelden de rondjes af die de kinderen rond de scholen renden en als klap op de vuurpijl gaven ze spectaculaire demonstraties bij de locatie Zuilenburg van Het Kristal.