Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Kiem wordt een afvalvrije school

Vanaf woensdag 7 november start Kiem als tweede Afvalvrije School van Dordrecht. Vanaf dat moment wordt het afval op de school gescheiden opgehaald en heeft de school (bijna) geen restafval meer. Dat moet natuurlijk gevierd worden!

Een belangrijke brief
De chauffeur van HVC heeft een brief van Sinterklaas bij zich. In deze brief uit Sinterklaas zijn zorgen over de steeds groter wordende plastic soep en vraagt hij de kinderen om hulp zodat hij straks met zijn boot, Pieten en alle pakjes over een schonere zee naar Nederland kan varen.

Met de leerlingen van groep Zwaluw gaat de directeur van Kiem, Hans de Ruiter en de chauffeurs van HVC daarna verder in gesprek over de plastic soep. Deze leerlingen hebben zich namelijk vorig jaar verdiept in dit onderwerp en zelfs een brief aan de burgemeester van Dordrecht gestuurd. In alle groepen worden afvalbakjes uitgedeeld en kunnen leerlingen nog een kijkje nemen bij de vuilniswagen.

Afval scheiden
Vanaf 7 november gaat de school niet alleen het papier afval scheiden, maar ook het plastic, blik, drinkpakjes (pmd) en gft-afval. De school heeft dan ook (bijna) geen restafval meer. De Afvalvrije school is een samenwerking tussen de gemeente Dordrecht, HVC en Duurzaamheidscentrum Weizigt. Lees meer over deze samenwerking.

De Keerkring
De Keerkring was de eerste afvalvrije school in Dordrecht. Zo heeft de school een composthoop in de schooltuin en op vrijdagmiddag maakt een klas het plein schoon. De leerlingen krijgen hiervoor een kleine bijdrage en besteden dit aan de schooltuin. Zie voor meer info het artikel van Dordtcentraal.
Op de foto zijn de kinderen van De Keerkring te zien

Graag nodigen we je uit om dit feestelijke startmoment bij te wonen. Hieronder het programma:

09.30 uur                         Ontvangst chauffeurs HVC door leerlingen, groepsleiding en de directeur van Kiem

09.30 uur – 09.40 uur         Welkomstwoord door de directeur

09.40 uur – 09.45 uur         Chauffeur leest de brief van Sinterklaas voor aan de leerlingen

09.45 uur – 10.30 uur         De directeur van Kiem en de chauffeur van HVC gaan in gesprek met de leerlingen van groep Zwaluw over de plastic soep in de oceanen

10.30 uur – 11.30 uur         Afvalbakjes worden in de overige groepen uitgedeeld

11.30 uur                         Afsluiting

 

Wij kijken ernaar uit om je morgen bij Kiem te ontvangen.

Adres:
Kiem (Kiem is een school voor leerlingen met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking en leerlingen die langdurig ziek zijn)
De Sitterstraat 9
3318 AA Dordrecht

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – Avondfontein is de artistieke naam van deze artistieke foto die René Kamps deze week in Sterrenburg maakte. Ook een mooie foto gemaakt? We zien hem graag binnenkomen via redactie@dordtcentraal.nl, onder vermelding van Lezersfoto.

Actueel

Huis van Sinterklaas in Winkelcentrum Sterrenburg

DORDRECHT – De Goedheiligman en zijn pieten nemen op woensdag 21 november om 13.00 uur hun intrek in Het Huis van Sinterklaas in Winkelcentrum Sterrenburg.

Actueel

Onrust door nachtelijk aanbellen in Sterrenburg

DORDRECHT – Op een aantal adressen in Sterrenburg, in de omgeving van De Sterrenlanden, is de laatste tijd ’s nachts aangebeld. Afgelopen weekend gebeurde dat bij een woning aan de Minnaertweg. “Er wordt over overvallers gesproken. De mensen vinden het een beangstigende situatie”, weet buurtbewoner Leo Schaap, die het verzoek van een buurman kreeg om medebewoners via de buurtapp op de hoogte te houden. Er is melding gedaan bij de politie, en ook bij Aafje. Zo was er het vermoeden dat alleen bij klanten van deze thuiszorgorganisatie werd aangebeld, maar dat blijkt niet het geval. “Er is navraag gedaan bij de wijkteams en er is ook aangebeld bij mensen die geen zorg van Aafje krijgen”, vertelt een woordvoerder. In de omgeving wonen veel mensen die klant zijn van de thuiszorginstantie. Een link lijkt daarom op toeval te berusten. De wijkagent raadt bewoners aan om de politie te bellen als er midden in de nacht wordt aangebeld. “Het kan inderdaad zo zijn dat er op deze manier wordt gekeken of de bewoners thuis zijn”, zegt hij.