Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Kiem wordt een afvalvrije school

Vanaf woensdag 7 november start Kiem als tweede Afvalvrije School van Dordrecht. Vanaf dat moment wordt het afval op de school gescheiden opgehaald en heeft de school (bijna) geen restafval meer. Dat moet natuurlijk gevierd worden!

Een belangrijke brief
De chauffeur van HVC heeft een brief van Sinterklaas bij zich. In deze brief uit Sinterklaas zijn zorgen over de steeds groter wordende plastic soep en vraagt hij de kinderen om hulp zodat hij straks met zijn boot, Pieten en alle pakjes over een schonere zee naar Nederland kan varen.

Met de leerlingen van groep Zwaluw gaat de directeur van Kiem, Hans de Ruiter en de chauffeurs van HVC daarna verder in gesprek over de plastic soep. Deze leerlingen hebben zich namelijk vorig jaar verdiept in dit onderwerp en zelfs een brief aan de burgemeester van Dordrecht gestuurd. In alle groepen worden afvalbakjes uitgedeeld en kunnen leerlingen nog een kijkje nemen bij de vuilniswagen.

Afval scheiden
Vanaf 7 november gaat de school niet alleen het papier afval scheiden, maar ook het plastic, blik, drinkpakjes (pmd) en gft-afval. De school heeft dan ook (bijna) geen restafval meer. De Afvalvrije school is een samenwerking tussen de gemeente Dordrecht, HVC en Duurzaamheidscentrum Weizigt. Lees meer over deze samenwerking.

De Keerkring
De Keerkring was de eerste afvalvrije school in Dordrecht. Zo heeft de school een composthoop in de schooltuin en op vrijdagmiddag maakt een klas het plein schoon. De leerlingen krijgen hiervoor een kleine bijdrage en besteden dit aan de schooltuin. Zie voor meer info het artikel van Dordtcentraal.
Op de foto zijn de kinderen van De Keerkring te zien

Graag nodigen we je uit om dit feestelijke startmoment bij te wonen. Hieronder het programma:

09.30 uur                         Ontvangst chauffeurs HVC door leerlingen, groepsleiding en de directeur van Kiem

09.30 uur – 09.40 uur         Welkomstwoord door de directeur

09.40 uur – 09.45 uur         Chauffeur leest de brief van Sinterklaas voor aan de leerlingen

09.45 uur – 10.30 uur         De directeur van Kiem en de chauffeur van HVC gaan in gesprek met de leerlingen van groep Zwaluw over de plastic soep in de oceanen

10.30 uur – 11.30 uur         Afvalbakjes worden in de overige groepen uitgedeeld

11.30 uur                         Afsluiting

 

Wij kijken ernaar uit om je morgen bij Kiem te ontvangen.

Adres:
Kiem (Kiem is een school voor leerlingen met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking en leerlingen die langdurig ziek zijn)
De Sitterstraat 9
3318 AA Dordrecht

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – Een mooie zonsondergang, door Hannie Deventer vastgelegd in de wijk Wilgenwende. Ook een mooie foto gemaakt? Wij zien hem graag onder vermelding van Lezersfoto binnenkomen via redactie@dordtcentraal.nl!

Actueel

Nieuwe Landbouwweg klaar

DORDRECHT – Eind vorig jaar is de nieuwe Landbouwweg in de Nieuwe Dordtse Biesbosch opgeleverd; volgende week zal wethouder Marco Stam de weg feestelijk openen. Boer Jan Willemsens die aan de weg zijn gelijknamige akkerbouwbedrijf heeft, is blij met de realisatie. Het betekent dat fietsers meer ruimte krijgen op de Wieldrechtse Zeedijk ten zuiden van Sterrenburg. Zware landbouwmachines kunnen over de nieuwe weg. Ook ander gemotoriseerd verkeer is welkom.

Politieberichten

Twee drugsdealers aangehouden

DORDRECHT – De politie heeft vrijdag 11 januari twee drugsdealers aangehouden. In de omgeving van het Watersteyngebouw in Wielwijk zagen agenten een drugsdeal en kon een 36-jarige Dordtenaar opgepakt worden met cocaïne en heroïne op zak. In de wijk Sterrenburg vond ook een drugsdeal plaats en werd er een 30-jarige Dordtenaar aangehouden met cocaïne. In de woning van de dealer werden ook verdovende middelen en geld aangetroffen. De politie onderzoekt beide zaken.