Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Jumbo Sterrenburg bij winnaars sociaal ondernemen

Tijdens een werkgeversbijeenkomst van Baanbrekend Drechtsteden koos een vakjury vier winnaars van de Social Impact Award. Ook de Jumbo in Sterrenburg, van ondernemer Lemkes, viel in de prijzen, zo is te lezen op de website van Baanbrekend, een samenwerking van Sociale Dienst Drechtsteden, UWV en Randstad Groep Nederland.

“Meer dan 200 aanwezigen zagen dat de vier winnaars werden gekozen uit 55 genomineerden; stuk voor stuk ambassadeurs van sociaal ondernemen”, aldus Baanbrekend Drechtsteden. “Sociaal ondernemers zijn onmisbaar, omdat zij mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, zoals langdurig werklozen, of mensen met een arbeidsbeperking aan een baan helpen. Het hebben van werk biedt voor deze mensen een goede basis om een zelfstandiger bestaan op te bouwen en actief aan de samenleving deel te nemen”.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Nieuwe Thuis in Sterrenburg

DORDRECHT – Vandaag wordt huis-aan-huis in Sterrenburg een nieuwe editie van het wijkmagazine Thuis in Sterrenburg verspreid. Met verhalen uit de wijk en uitingen van lokale adverteerders. In deze Thuis in Sterrenburg aandacht voor onder meer de Viersprong, de Tuin van Sterrenburg, sportaanbod in de zomermaanden en rubrieken over wonen in Sterrenburg en Mijn huisdier en ik. 

Actueel

VIDEO: Gaslekkage in woning

DORDRECHT – De brandweer is maandagavond uitgerukt voor een gaslek aan de Wittenstein in Sterrenburg. De straat werd afgezet en de bewoners moesten hun huis uit. Monteurs van netbeheerder Stedin kwam ter plaatse om het lek op te sporen en te repareren. De brandweer ventileerde de woning. Na ruim een uur konden de bewoners weer hun huis in.

Actueel

Onderbroek vol drugs

DORDRECHT – Wijkagenten hebben gisteren in Sterrenburg na een korte achtervolging een vermoedelijke drugsdealer gepakt. ‘Verdachte gevloerd in de bosschages. In zijn onderbroek zat de zooi op de foto. Auto, telefoons, cashgeld en drugs zijn voorlopig van ons. Wegwezen uit de wijk!’, aldus de agenten op Instagram.