Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Jumbo Sterrenburg bij winnaars sociaal ondernemen

Tijdens een werkgeversbijeenkomst van Baanbrekend Drechtsteden koos een vakjury vier winnaars van de Social Impact Award. Ook de Jumbo in Sterrenburg, van ondernemer Lemkes, viel in de prijzen, zo is te lezen op de website van Baanbrekend, een samenwerking van Sociale Dienst Drechtsteden, UWV en Randstad Groep Nederland.

“Meer dan 200 aanwezigen zagen dat de vier winnaars werden gekozen uit 55 genomineerden; stuk voor stuk ambassadeurs van sociaal ondernemen”, aldus Baanbrekend Drechtsteden. “Sociaal ondernemers zijn onmisbaar, omdat zij mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, zoals langdurig werklozen, of mensen met een arbeidsbeperking aan een baan helpen. Het hebben van werk biedt voor deze mensen een goede basis om een zelfstandiger bestaan op te bouwen en actief aan de samenleving deel te nemen”.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Politieberichten

Politie zoekt getuigen van overval Jupiterlaan

DORDRECHT – De daders van de overval op een woning van een woongroep aan de Jupiterlaan worden rond de 16/17 jaar geschat. Op 6 december om 23.30 uur dwongen twee jongeren met steekwapens een begeleider die het tuinhek wilde afsluiten naar binnen en eisten geld. Zij gingen er met een kistje vandoor in onbekende richting. De politie ontvangt graag meer informatie. De daders waren licht getint en droegen zwarte kleding. Contact opnemen met de politie kan via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Actueel

Parkeerdruk Sterrenburg Noord blijft onder de aandacht

DORDRECHT – De parkeerdruk in onder meer Sterrenburg Noord is vorige week tijdens de Commissievergadering Fysieke Leefomgeving door bewoners onder de politieke aandacht gebracht. Leo Schaap van de bewonersgroep Sterrenburg Noord is tevreden over het verloop van de avond.

Actueel

Woning overvallen in Sterrenburg

DORDRECHT – Op de Jupiterlaan in de wijk Sterrenburg is gisterenavod rond 23.30 een woning overvallen. De politie kwam met meerdere politie-eenheden ter plaatse. Tijdens de zoekactie werd ook een politiehond ingezet. Over de daders is nog niks bekend.