Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Inloopbijeenkomst Sterrenburgpark

Dinsdag 28 november was de creatieve inloopbijeenkomst in het Sterrenwiel om een waterrijke, natuurlijke speelplek in te richten in het Sterrenburgpark. Een plek voor iedereen om te spelen, te bewegen en te sporten. Er kwamen veel leuke reacties binnen. Er gaat binnenkort een werkgroep van start om een definitief ontwerp te maken.

Tijdens deze bijeenkomst zijn door bewoners van Sterrenburg leuke ideeën bedacht voor het Sterrenburgpark zoals: beweegruimte voor jong en oud, horeca, veilige wandelpaden voor ouderen met reumatische aandoeningen en het verbinden van verschillende thema’s aan het park bijvoorbeeld: bewegen, beleven en voeding. Naast bewoners van de wijk waren ook de GGD, Jongerenwerk, Gemeente Dordrecht en MEE Drechtsteden aanwezig om hun ideeën te delen.

Ook werd er een ontwerpsessie gegeven onder leiding van Aasta de Vries-Kalkman van Ingenieursbureau Drechtsteden. Aasta de Vries-Kalkman heeft voor de ontwerpsessie het park eerst goed onder de loep genomen. Hierbij heeft ze rekening gehouden met de stand van de zon, verhogingen in het park en de schaduwval door de bomen. Tijdens deze sessie kreeg ieder een plattegrond waar ze hun bevindingen en ideeën op los konden laten. Ook hier zijn mooie resultaten uit voortgekomen waar de werkgroep hun handen aan vol hebben.

Tijdens deze werkgroep wordt er een definitief ontwerp gemaakt maar wordt er ook nagedacht over hoe er meer geld geworven kan worden, worden de reacties van de Sterrenburgers over het park onder de loep genomen, wordt er nagedacht over wie hiervoor nodig zijn en wat er bij komt kijken en uiteraard wordt er aan de slag gegaan om een mooi Sterrenburgpark te creëren.

Bassischool Het Kristal heeft ook een mooie bijdrage geleverd aan de inloopbijeenkomst. De leerlingen van de basisschool hebben hun creativiteit de vrije loop gelaten. Door middel van tekeningen hebben de leerlingen elk hun eigen ideale park ontworpen. Enkele leuke ideeën die vaak terugkwamen waren: kabelbanen, boomhutten, voetbalvelden, vlotten en bootcamp attributen. Als dank voor de prestatie van de leerlingen zal Aasta de Vries-Kalkman een gastles ontwerpen geven op de basisschool.

Heb jij ook leuke ideeën voor een stralend Sterrenburgpark? Wil je meewerken aan het maken van een ontwerp? Meld je dan aan voor de werkgroep voor het Sterrenburgpark.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Politieberichten

Vrouw (78) overvallen in woning

DORDRECHT – Een 78-jarige vrouw is slachtoffer geworden van een overval. Minimaal twee mannen kwamen in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 maart binnen in haar woning aan de Toutenburg in Dordrecht.

Politieberichten

Agenten komen naar winkelcentrum Sterrenburg

DORDRECHT – In winkelcentrum Sterrenburg start de politie binnenkort met een pop-up politiebureau. Regelmatig zullen er agenten aanwezig zijn om zich voor te stellen aan het winkelende publiek.

Actueel

VIDEO : Kinderen bakken pannenkoeken voor bewoners De Sterrenlanden

DORDRECHT – Op heel veel plekken in het land werden vrijdag pannenkoeken gebakken en gegeten. Het was namelijk voor de twaalfde keer Nationale Pannenkoekendag.