Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Informatiemarkten ‘Aardgasvrij wonen, hoe gaan we dat doen?’

Dordrecht gaat – net als heel Nederland – over op schonere, duurzamere warmtebronnen. We stoppen met het gebruik van aardgas. Het doel is om ervoor te zorgen dat Dordrecht in 2050 helemaal aardgasvrij is… Hoe pak je dat aan? Meer weten? Kom naar de informatiemarkt.

Alle woningen en gebouwen aardgasvrij maken gebeurt niet van vandaag op morgen. Samen met alle Dordtenaren wil de gemeente de komende jaren onderzoeken wat het beste alternatief is voor aardgas in de wijken van Dordrecht. Wanneer iedere wijk of woning aardgasvrij wordt, is dus nog niet bekend. Tot die tijd kan iedereen zich wel voorbereiden op een aardgasvrije woning.

Eerst (nog meer) energie besparen?!
Je kunt alvast beginnen met energie besparen. Hierdoor krijg je (nog) meer wooncomfort en je houdt je energierekening betaalbaar. De energie die dan nog nodig is, moet zoveel mogelijk duurzaam worden opgewekt. Bijvoorbeeld door wind en zon.

Kom naar onze informatiemarkt
Energie besparen? Zelf energie opwekken? Aardgasvrij wonen? Hoe doe je dat? En welke stappen zijn daarvoor nodig?
“Op onze informatiemarkten ‘Aardgasvrij wonen, hoe gaan we dat doen?’ proberen wij samen met onze samenwerkingspartners zoveel mogelijk van uw vragen te beantwoorden”, zo laat de gemeente Dordrecht weten. Op de informatiemarkt kan iedereen dan ook vragen stellen aan medewerkers / vrijwilligers van bijvoorbeeld het Regionaal Energieloket, Drechtse Stromen, Stedin en Energie Coöperatie Dordrecht.

Kom ook naar ‘Aardgasvrij wonen, hoe gaan we dat doen?’, tussen 16.00 en 20.00 uur, op:

  • woensdag 22 mei – De Hoop, Provincialeweg 70
  • maandag 3 juni – De Duurzaamheidsfabriek, Leerparkpromenade 50

Meer lezen?
Kijk eens op bijvoorbeeld www.hierverwarmt.nl/over-aardgasvrij-wonen voor nog veel meer informatie.

Op www.drechtstedenenergie.nl/index.html#energieakkoord meer over de aanpak in de Drechtsteden.

Op www.drechtsestromen.net meer over deze bewonersgroep die zich inzet voor energiebesparing en voor zelf opwekken van energie.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Met de schrik vrij na dubbele botsing

DORDRECHT – Een automobiliste kwam vanmiddag met de schrik vrij na een eenzijdige dubbele aanrijding op de Galileïliaan in Sterrenburg. Ze raakte eerst een markeringspaaltje langs de weg, schoot door naar de middenberm, waar ze de paal van een verkeersbord raakte en vervolgens dwars op de weg tot stilstand kwam. De vrouw raakte niet gewond. Naast het straatmeubilair raakte ook de auto behoorlijk beschadigd.

Actueel

Zomerschool voor vierde keer van start

DORDRECHT – Rond de driehonderd Dordtse basisscholieren zijn vandaag gestart op de Zomerschool Dordrecht. Het is voor het vierde jaar op rij dat zes schoolbesturen dit extra lesprogramma aanbieden in samenwerking met de gemeente en een aantal andere partijen.

Actueel

René Brant vertelt in Ontmoetingskerk

DORDRECHT – Onze gezondheid door een evolutionaire bril gezien. Dordtenaar René Brant schreef er het boek ‘Aap op schoenen met een buikje’ over. Op woensdag 21 augustus is hij te gast bij het tweede Zomer Open Huis in de Ontmoetingskerk in Sterrenburg om er over te vertellen. Foto’s van zijn expeditie door de Pyreneeën illustreren zijn verhaal, waarbij zijn belevenissen de aanleiding zijn voor het bespreken van diverse gezondheidsaspecten vanuit het evolutionaire denken. Iedereen is deze morgen weer van harte welkom in de kerk aan de Slangenburg 3. Vanaf 09.45 uur is er inloop en de presentatie begint om 10.15 uur. De toegang is vrij en gasten worden ontvangen met koffie of thee en een zomerse traktatie.