Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Informatiemarkten ‘Aardgasvrij wonen, hoe gaan we dat doen?’

Dordrecht gaat – net als heel Nederland – over op schonere, duurzamere warmtebronnen. We stoppen met het gebruik van aardgas. Het doel is om ervoor te zorgen dat Dordrecht in 2050 helemaal aardgasvrij is… Hoe pak je dat aan? Meer weten? Kom naar de informatiemarkt.

Alle woningen en gebouwen aardgasvrij maken gebeurt niet van vandaag op morgen. Samen met alle Dordtenaren wil de gemeente de komende jaren onderzoeken wat het beste alternatief is voor aardgas in de wijken van Dordrecht. Wanneer iedere wijk of woning aardgasvrij wordt, is dus nog niet bekend. Tot die tijd kan iedereen zich wel voorbereiden op een aardgasvrije woning.

Eerst (nog meer) energie besparen?!
Je kunt alvast beginnen met energie besparen. Hierdoor krijg je (nog) meer wooncomfort en je houdt je energierekening betaalbaar. De energie die dan nog nodig is, moet zoveel mogelijk duurzaam worden opgewekt. Bijvoorbeeld door wind en zon.

Kom naar onze informatiemarkt
Energie besparen? Zelf energie opwekken? Aardgasvrij wonen? Hoe doe je dat? En welke stappen zijn daarvoor nodig?
“Op onze informatiemarkten ‘Aardgasvrij wonen, hoe gaan we dat doen?’ proberen wij samen met onze samenwerkingspartners zoveel mogelijk van uw vragen te beantwoorden”, zo laat de gemeente Dordrecht weten. Op de informatiemarkt kan iedereen dan ook vragen stellen aan medewerkers / vrijwilligers van bijvoorbeeld het Regionaal Energieloket, Drechtse Stromen, Stedin en Energie Coöperatie Dordrecht.

Kom ook naar ‘Aardgasvrij wonen, hoe gaan we dat doen?’, tussen 16.00 en 20.00 uur, op:

  • woensdag 22 mei – De Hoop, Provincialeweg 70
  • maandag 3 juni – De Duurzaamheidsfabriek, Leerparkpromenade 50

Meer lezen?
Kijk eens op bijvoorbeeld www.hierverwarmt.nl/over-aardgasvrij-wonen voor nog veel meer informatie.

Op www.drechtstedenenergie.nl/index.html#energieakkoord meer over de aanpak in de Drechtsteden.

Op www.drechtsestromen.net meer over deze bewonersgroep die zich inzet voor energiebesparing en voor zelf opwekken van energie.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – Dubbele regenbogen en prachtige zonsondergangen. Er was donderdagavond veel moois te zien voor wie er oog voor had. Kim Blokvoort stuurde deze foto. “Door zus Miranda gemaakt in Sterrenburg na de regenbui met het voorspelde Saharazand. Ik vond de foto te mooi om niet te delen!” We zijn het met je eens, Kim.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – ‘De waterspeelplaats in het Sterrenburgpark begint al aardig vorm te krijgen’, constateerde Dave Jansen zaterdag. Hij stuurde deze foto ter illustratie mee.

Actueel

VIDEO: E-wheels blijft rijden naast Wijkhopper

Wethouder Peter Heijkoop gaf maandag 15 april het startsein voor de Wijkhopper: een elektrisch voertuig voor korte ritten in de wijk Sterrenburg. Ook de elektrische wagens van e-wheels blijven in Sterrenburg rijden.