Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Huurwoning isoleren zonder huurverhoging

In de laatste nieuwsbrief van Drechtse Stromen aandacht voor de aanpak van blokken woningen in Sterrenburg door Delta Lloyd Vastgoed: isoleren zonder huurverhoging. Dat past uitstekend in een aanpak om minder energie te gaan gebruiken.

“Met Delta Lloyd Vastgoed, de eigenaar van 96 woningen in de omgeving van het Maanplein in Sterrenburg, is afgesproken dat alle woningen worden geïsoleerd zonder huurverhoging. Vooral de huurders zullen er de nodige vruchten van plukken, met een veel lagere energierekening”, zo schrijft Drechtse Stromen in hun laatste nieuwsbrief. Ook op Beekenstein is een nieuw project gestart, waar bewoners de voorbereiding en de uitvoering in eigen hand wilden nemen.

Drechtse Stromen 

De Stichting Drechtse Stromen is een onafhankelijk initiatief voor en door burgers, zonder winstoogmerk. De organisatie is actief sinds 2012. ” Lokaal energie besparen en opwekken biedt zekerheid voor de toekomst. Het maakt ons minder afhankelijk van fossiele brandstoffen, zorgt voor lokale werkgelegenheid en de opbrengsten vloeien terug in de gemeenschap”, zo laat de organisatie weten op hun website.

Meer duurzaam nieuws

Interesse in meer? Lees hier de nieuwsbrief van juni van De Drechtse Stromen < deze link toevoegen onder de tekst ‘Lees hier de nieuwsbrief’ http://us11.campaign-archive1.com/?u=03259d7a12269087929e5fc58&id=2847b31125> of neem eens een kijkje op hun website, www.drechtsestromen.net.

Aanpak energie verminderen / zelf opwekken

Sinds oktober 2016 werkt de regio Drechtsteden aan een aanpak voor energie. De Drechtsteden-regio is een voorbeeld (er zijn zes pilotregio’s) en krijgt daarvoor ook ondersteuning van het Rijk. Volgens De Drechtse Stromen is de inbreng van bedrijfsleven en energiewereld goed geregeld, maar de inbreng van bewoners uit Dordrecht en de andere Drechtsteden kan groter zijn.  Drechtse Stromen vraagt in de regio om het volgende. In 2035 moeten we in de Drechtsteden energieneutraal zijn. Alle sectoren moeten meedoen, ook industrie en verkeer. Alles moet worden ingezet om de doelen te halen. De bewoners van de Drechtsteden moeten zo snel mogelijk betrokken worden, zodat zij ook mee kunnen kiezen uit de mogelijke oplossingen.

In de nieuwsbrief van Drechtse Stromen ook aandacht voor de Energieconferentie Drechtsteden van 7 juni 2017. Daar ging het om deze keuzes:

– We stoppen met aardgas.

– We stoppen met gebruik van benzine, diesel en alle andere vormen van fossiele energie.

– Al onze elektriciteit moet duurzaam zijn opgewekt.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Politieberichten

Vrouw (78) overvallen in woning

DORDRECHT – Een 78-jarige vrouw is slachtoffer geworden van een overval. Minimaal twee mannen kwamen in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 maart binnen in haar woning aan de Toutenburg in Dordrecht.

Politieberichten

Agenten komen naar winkelcentrum Sterrenburg

DORDRECHT – In winkelcentrum Sterrenburg start de politie binnenkort met een pop-up politiebureau. Regelmatig zullen er agenten aanwezig zijn om zich voor te stellen aan het winkelende publiek.

Actueel

VIDEO : Kinderen bakken pannenkoeken voor bewoners De Sterrenlanden

DORDRECHT – Op heel veel plekken in het land werden vrijdag pannenkoeken gebakken en gegeten. Het was namelijk voor de twaalfde keer Nationale Pannenkoekendag.