Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Hulp voor jou of een naaste: heyhetisoke.nl

Je somber voelen, angsten hebben of gespannen zijn… Bijna de helft van alle Nederlanders krijgt er ooit mee te maken. In deze tijd van spanning en onzekerheid door corona nemen klachten vaak toe. Toch praten we er helaas weinig over. Dat is wel belangrijk om te doen. Het is fijn begrip te voelen en het kan de eerste stap zijn naar hulp.

Of je nu zelf last hebt van psychische klachten of iemand kent: praten houdt mensen dichtbij. De mensen om wie we geven, kunnen al zo ver weg voelen, ook door de corona-maatregelen. En hoe weten we dan hoe het met iemand gaat? Praat erover met elkaar. Het zorgt ervoor dat je elkaar begrijpt en het kan een stap zijn naar de juiste hulp.

Op de nieuwe site heyhetisoke.nl vind je allerlei informatie. Bijvoorbeeld gesprekstips, die je helpen om er op een fijne manier over te praten. Informatie over psychische aandoeningen: de soorten en signalen. Fabels en feiten, dus check welke vooroordelen er zijn. De weg naar hulp: ontdek wat jou of iemand in je omgeving kan helpen.

Deze coronatijd is voor veel mensen – extra- stressvol. Hierdoor kun je vaker of meer last hebben van psychische klachten.
Lees hier hoe je hulp vindt voor jezelf of een ander.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Cultuur

Lezersfoto: Zonsopkomst boven Sterrenburg

De winnende lezersfoto is deze week gemaakt door Anna Nijssen.

Actueel

Duiven mishandeld in Sterrenburg

In de wijk Sterrenburg zijn recent enkele duiven gevonden waarbij de vleugels en de staart voor een groot deel zijn afgeknipt. De duiven werden gevonden in de omgeving van de Keplerweg en Halleyweg. Politie roept getuigen op zich te melden.

Actueel

Rietkraag bederft uitzicht: in november pas weer gemaaid

Goed voor de natuur, minder voor het uitzicht. Dat laatste wordt voor bewoners van de Sandenburg de hele lente en zomer bepaald door metershoog riet.