Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Hoe komt de Stratosfeerstraat er uit te zien?

Er komen werkzaamheden aan het riool en de hele inrichting van de Stratosfeerstraat. De gemeente maakte een schets-ontwerp van de nieuwe inrichting. Die tekening wordt op dinsdag 22 september besproken met de bewoners van deze straat.

Bewoners van de Statosfeerstraat reageerden al eerder. Er zijn allerlei wensen en ideeën voor de nieuwe inrichting van de straat. Die zijn gebruikt bij het maken van het eerste schetsontwerp.

Kom langs op dinsdag 22 september
Die dag kan iedereen uit de straat terecht bij de tent achterin. Er is dan een grote afdruk van het schets-ontwerp te zien. Wat wil je nog graag weten? Je kunt er ook in gesprek over jouw plannen en ideeën voor de straat. Bovendien is er informatie over de vervanging van het riool in de straat.

De tent komt te staan op één van de parkeerplaatsen of het speelplein. Tussen 15.30 uur en 19.30 uur ben je daar van harte welkom.
Tijdens deze bijeenkomst neemt de gemeente uiteraard de corona-maatregelen die op dat moment nodig zijn.

Te bespreken
Het plan voor de vernieuwde straat is nog een schets-ontwerp. “Onderwerpen die we nog willen bespreken zijn bijvoorbeeld zaken als de inrichting van de speelplaats, bomen in de straat, drempels, parkeervakken en zaken die de straat meer klimaatbestendig maken”, zo laat projectcoördinator Robert de Geus van de gemeente weten.

Alle reacties (van die dag, per mail of telefonisch) worden verwerkt. “Na elke bespreking maken we weer een volgend ontwerp, tot er een definitief ontwerp is”, aldus De Geus.
Het grootste verschil tussen hoe de straat nu is en het schetsontwerp? De weg is iets smaller gemaakt. Er is meer groen in de staat, in extra groenstroken. Er is geschoven met parkeerplaatsen.

Bekijk het schetsontwerp op website gemeente
Nieuwsgierig naar het schetsontwerp? Je kunt dat vinden op www.dordrecht.nl/stratosfeerstraat. Daar zie je ook welke reacties er al binnen zijn gekomen (je kunt alle reacties zien, maar zonder de naam van degenen die de reacties hebben gegeven).

Planning gemeente en Trivire
De vervanging van het riool staat nog steeds gepland voor de eerste helft van volgend jaar (2021). De definitieve herinrichting van de straat komt een jaar daarna. Als het nieuwe riool er ligt, komt er een tijdelijke klinkerweg. De ondergrond moet dan ongeveer een jaar goed kunnen nazakken (inklinken). Dat voorkomt verzakkingen in de nieuwe bestrating.
Ook Trivire heeft plannen voor het begin van de Stratosfeerstraat. HVC gaat leidingen voor het warmtenet leggen. De werkzaamheden van gemeente en Trivire worden op elkaar afgestemd. De definitieve startdatum van de rioolwerkzaamheden staat daarom nog niet vast.

Meer weten?
Kom langs op 22 september en bekijk het schetsontwerp in het groot. Laat die dag weten wat je vragen, wensen en ideeën zijn.
Kun je die dag niet langskomen of heb je nog vragen? Neem dan contact op met projectcoördinator Robert de Geus van de gemeente Dordrecht. Hij is weer bereikbaar vanaf half augustus.
Bel (078) 770 50 31 of e-mail rp.de.geus@dordrecht.nl.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO : Fietsster overleden bij ongeluk in Sterrenburg

DORDRECHT – Een 67-jarige fietsster uit Dordrecht is vrijdagochtend bij een ongeluk met een bestelwagen om het leven gekomen in de Dordtse wijk Sterrenburg. Even na tien uur vanmorgen ging het door nog onbekende oorzaak mis op de Galileïlaan bij de oversteekplaats met de Grafelijkheidsweg. Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen,maar hulp mocht niet meer baten. De weg was enige tijd afgesloten geweest voor politieonderzoek. De bestuurder van de bestelwagen wordt verhoord. (Foto’s en video: Thymen Stolk)

Actueel

VIDEO: Eerste Kidskaart uitgereikt aan wethouder Heijkoop

DORDRECHT – Het eerste exemplaar van de Kidskaart, bedacht door de leerlingen Sam, Peter, Finn, Rowan en Donny, werd gisterenmiddag uitgereikt aan wethouder Peter Heijkoop. De kaart toont 29 plekken die gratis of bijna gratis zijn waar kinderen kunnen spelen en bewegen. De kaart is bedacht in het kader van de programma’s tegen armoede en laaggeletterdheid. Kinderen die het bijvoorbeeld minder hebben kunnen op deze manier ook leuke activiteiten ondernemen. De bedenkers gaven de kaart in het Biggetjespark in het Sterrenburgpark, één van de plekken op de plattegrond, aan de wethouder. De gratis Kidskaart is te vinden in de Stadswinkel en bij Intree of te downloaden via www.dordrecht.nl of www.geldenzo.nl. (Foto en video: Thymen Stolk)

Actueel

VIDEO: Winkelcentrum Sterrenburg weer open

DORDRECHT – Winkelcentrum Sterrenburg was gisterenmiddag rond half vijf weer vrijgegeven door de hulpdiensten. ‘Helaas is de oorzaak, na grondig onderzoek van de brandweer, niets gevonden’, aldus de Veiligheidsregio ZHZ. Het winkelcentrum werd ontruimd na onwelwording van meerdere personen. Mensen die zich onwel voelden knapten, volgens de VRZHZ, zodra zij in de buitenlucht kwamen snel en goed op.(Foto en video: Thymen Stolk)