Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Het spettert in de Biesbosch

Woensdag 21 oktober organiseert Toppie Dordrecht een spetterende middag in de Biesbosch. Neem een duik in de wereld van water en kom naar de theatervoorstelling ‘Foomps te water’. Deze bijzondere wezentjes gaan de strijd aan met de plastic soep. Zal het ze lukken om het water weer schoon te krijgen?

Midden in de herfstvakantie kan je komen genieten van een avontuurlijke theatervoorstelling in de Biesbosch. De voorstelling wordt gespeeld door creatieve duizendpoot Tom Haage en illustrator/kunstenaar Mieke Driessen.

Plasticmonster
Tom en Mieke nemen je mee in de wereld van de Foomps. Deze bijzondere wezentjes belanden als piraten op een bootje van papier. Opeens komen ze het Plasticmonster tegen en zinkt hun mooie boot. Samen met hun nieuwe vriendjes gaan de Foomps de strijd aan tegen het plastic en zwerfafval. Zal het ze lukken het water weer schoon te krijgen?
Jouw hulp is daarbij hard nodig!

Kom jij ook kijken naar deze avontuurlijke voorstelling vol humor en muziek? Na de voorstelling mag je zelf aan de slag en knutsel je eigen Foomp van allerlei verschillende soorten restmateriaal. Tover jij je Foomp om tot superheld, prinses of misschien wel een astronaut? Alles kan en mag!
Op avontuur gaan kan natuurlijk niet met een lege maag. Voor een lekker en gezond hapje en drankje wordt dan ook gezorgd.

Veilig voor iedereen
Natuurlijk wordt ook bij deze activiteitendag rekening gehouden met de coronamaatregelen. De voorstelling en workshop worden twee keer georganiseerd in een tent achter het Biesboschcentrum. Ouders kunnen buiten de tent, met wat warms te drinken, wachten. Zo kan iedereen voldoende afstand houden en kan deze activiteit op een veilige manier georganiseerd worden.

Ga mee op avontuur
Kom jij ook kijken naar deze spannende voorstelling? De activiteit vindt plaats achter het Biesboschcentrum, Baanhoekweg 53 in Dordrecht. De Foomps gaan twee keer op avontuur, om 13.00 uur en 15.00 uur. Er is steeds plaats voor 30 kinderen.

Toegang tot de voorstelling is helemaal gratis, we vragen je wel om je vooraf aan te melden door een mailtje te sturen naar em.baars@dordrecht.nl. Kijk voor meer informatie op www.biesboschcentrumdordrecht.nl en www.doemeemettoppie.nl.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Thuis in Sterrenburg

DORDRECHT – Vandaag wordt huis-aan-huis in Sterrenburg een nieuwe editie van het wijkmagazine Thuis in Sterrenburg verspreid. Met verhalen uit de wijk en uitingen van lokale adverteerders. In deze Thuis in Sterrenburg aandacht voor onder meer Tuin van Sterrenburg, de sponsorloop van het Stedelijk Dalton Lyceum Overkampweg en Dordtse Doorpakkers. Voor wie niet in Sterrenburg woont, maar wel het magazine wil lezen: alle Thuis in-uitgaves zijn ook terug te vinden op www.dordtcentraal.nl, onder ‘Lees specials online’.

Actueel

Twee zakken vol in een uur tijd!

DORDRECHT – Deze groep jonge Doorpakkers gingen zondag op pad om zwerfafval op te ruimen. Het resultaat: twee zakken vol in een uurtje tijd. Op de foto van links naar rechts: Sofie (7 jaar), Joëlle (9 jaar), Tim (9 jaar), Leli (9 jaar) en Lev (7 jaar). Lees een interview met Dordtse Doorpakker Joëlle in de nieuwste wijkspecial Thuis in Sterrenburg die woensdag verschijnt. Niet woonachtig in Sterrenburg? De special is ook online te lezen!

Actueel

Scooterrijder gewond bij aanrijding in Sterrenburg Dordrecht

DORDRECHT – Op de Keplerweg in Sterrenburg is vanochtend een scooterrijder lichtgewond geraakt bij een aanrijding met een auto. De jongen werd nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Waarschijnlijk hebben beide verkeersdeelnemers elkaar door geparkeerde auto’s over het hoofd gezien. (Foto: Thymen Stolk)