Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Helpende Handen helpt veel wijkbewoners én studenten

Voor iedereen een Helpende Hand! Dat is wat Helpende Handen wil bereiken. Dat doen ze al weer de nodige jaren, sinds de start in 2011 in Sterrenburg. Inmiddels werkt de stichting vanuit drie plekken in de Drechtsteden. Ze bieden meer dan 30.000 uur hulp voor wijkbewoners. Helpende Handen in ook betrokken bij Licht voor Dordrecht. Heel veel studenten die er stage lopen, maken al die hulp mogelijk.

Stagiaires van verschillende opleidingen en mensen die op zoek zijn naar werk staan klaar om te helpen. Voor wijkbewoners betekent dat een helpende hand. Voor de studenten een kans om werkervaring op te doen en te leren in de praktijk. In de laatste nieuwsbrief van Helpende Handen komen enkele studenten aan het woord.

Lynn – opleiding Sociaal Cultureel Werk
Lynn is 19 jaar en volgt de opleiding Sociaal Cultureel Werk. Zij loopt stage bij Helpende Handen Sterrenburg. “Ik heb de taak om ouderen die minder vitaal zijn te helpen bij dingen die ze niet meer of niet meer alleen kunnen. Denk bijvoorbeeld aan boodschappen doen, klusjes in huis of helpen op een dagbesteding voor ouderen.”
Lynn liep hier al eerder stage en is nu weer terug, vanwege haar positieve ervaringen: “Er wordt interesse getoond en geholpen met eventueel een andere aanpak van dingen waar je moeite mee hebt. Kortom, ik leer veel en ik word goed opgevangen! Het is een leuke, leerzame stage.”

Marije – opleiding Facilitaire Dienstverlening
Marije volgt de opleiding Facilitaire Dienstverlening in Rotterdam. ” Na het eerste kennismakingsgesprek bij Helpende Handen was ik gelijk enthousiast. Met het werk wat de stichting doet, kun je wat betekenen voor de mensen om je heen.”
Marije is blij met de waardering die ze krijgt van de mensen waar ze voor werkt. “Met deze stage ben ik in gaan zien dat je mensen met kleine dingen al heel erg blij kunt maken.”

Marjolein – opleiding Idea & Innovation Management
Marjolein zit in het laatste jaar van de opleiding Idea & Innovation Management, aan de  Erasmushogeschool Brussel. Haar stage is begonnen in een rare situatie. “Veel bedrijven moesten dicht en het betekent vaak thuiswerken wegens Covid-19.” Toch kon Marjolein aan de slag, met het maken van een filmpje maken voor op sociale media: “Zodat iedereen weet dat Helpende Handen ook in deze tijd doorgaat.” Marjolein zal zich ook bezig houden met het zoeken en benutten van innovatiemogelijkheden bij Helpende Handen.

Zoek jij een stageplek?
Helpende Handen over stagelopen: “Wij hebben altijd ruimte voor nieuwe studenten die stage willen lopen. Twijfel je, neem even contact op en wij kunnen kijken of je bij ons aan de slag kan. Wij zijn voor veel opleidingen een erkend leerbedrijf.” Kijk eens op de website voor meer informatie.

Hulp nodig van Helpende Handen?
Sterrenburgers die wel een helpende hand kunnen gebruiken zijn welkom. Helpende Handen is in Sterrenburg te vinden in Callistolaan 2 (vooral nog bekend als kantoor van Trivire, maar tegenwoordig zijn er meer organisaties te vinden in Callisto. Bellen kan via nummer 06-83 83 83 71 of mail naar info@shhn.nl.

Informatie vinden over hulp van Helpende Handen of aanmelden daarvoor, kan ook via de website, https://stichtinghelpendehanden.nl/.

Op de Facebook-pagina van Helpende Handen kun je de korte video bekijken.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Nieuwe Thuis in Sterrenburg

DORDRECHT – Vandaag wordt huis-aan-huis in Sterrenburg een nieuwe editie van het wijkmagazine Thuis in Sterrenburg verspreid. Met verhalen uit de wijk en uitingen van lokale adverteerders. In deze Thuis in Sterrenburg aandacht voor onder meer de Viersprong, de Tuin van Sterrenburg, sportaanbod in de zomermaanden en rubrieken over wonen in Sterrenburg en Mijn huisdier en ik. 

Actueel

VIDEO: Gaslekkage in woning

DORDRECHT – De brandweer is maandagavond uitgerukt voor een gaslek aan de Wittenstein in Sterrenburg. De straat werd afgezet en de bewoners moesten hun huis uit. Monteurs van netbeheerder Stedin kwam ter plaatse om het lek op te sporen en te repareren. De brandweer ventileerde de woning. Na ruim een uur konden de bewoners weer hun huis in.

Actueel

Onderbroek vol drugs

DORDRECHT – Wijkagenten hebben gisteren in Sterrenburg na een korte achtervolging een vermoedelijke drugsdealer gepakt. ‘Verdachte gevloerd in de bosschages. In zijn onderbroek zat de zooi op de foto. Auto, telefoons, cashgeld en drugs zijn voorlopig van ons. Wegwezen uit de wijk!’, aldus de agenten op Instagram.