Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Handhaving heeft weer spreekuur in Sterrenburg

Vanaf 5 november 2018 zijn de Handhavers op een nieuwe plek aanwezig voor het spreekuur in Sterrenburg. Zij verhuizen van de – inmiddels gesloten Pop-up Wijkwinkel – naar de Ontmoetingsgruimte in het Sterrenwiel. Iedereen is welkom tussen 11.00 en 12.30 uur.

Met het spreekuur wil Handhaving het contact met Sterrenburgers versterken: hoe kunnen we samen werken aan een veilige en prettige woon- en leefomgeving voor iedereen in de wijk?
De handhavers werken zelf ook samen met heel veel organisaties in de wijk: bijvoorbeeld woningcorporatie Trivire, wijkagenten, welzijnswerk en zorg, allerlei afdelingen van de gemeente Dordrecht en vele anderen.

Vragen aan Handhaving?
Heb je zelf al geprobeerd om een probleem in je straat of buurt op te lossen? Maar lukt het niet en wil je daar eens over praten met een handhaver van Sterrenburg? Of wilt u een toelichting over een regel in de Algemene Plaatselijke Verordening Dordrecht (APV) of heeft u een andere vraag over wet – en regelgeving?

De handhavers hebben een breed takenpakket. Ze houden zich onder andere bezig met: het opsporen van het illegaal dumpen van afval, niet aangelijnde honden, fout parkeren, het plaatsen van aanhangwagens of caravans in strijd met de regelgeving, toezicht op jeugdgroepen (jeugdoverlast), vandalisme, drank- en drugsgebruik in de openbare ruimte, toezicht houden bij diverse speelplaatsen, huisvuil (rommel) naast containers, verkeersveiligheid bij (basis)scholen, controles van vergunningen, inzien van het Digitaal Opkopersregister (om heling te voorkomen) en nog veel meer van dit soort zaken die in de Algemene Plaatselijke Verordening Dordrecht (APV) staan.

Waar?
Handhaving is bij de spreekuren te vinden in de ontmoetingsruimte voor Sterrenburg in het Sterrenwiel, Dalmeyerplein 80. Daar vind je bijvoorbeeld ook het Sociaal Wijkteam en er zijn allerlei activiteiten. Bovendien kun je er terecht voor een lekker maaltijd of zomaar een praatje en kop koffie of thee. Alle Sterrenburgers zijn elke dag welkom in het Sterrenwiel.

Handhaving heeft in november een wijkspreekuur op:

  • maandag 5 november 2018 van 11.00 uur t/m 12.30 uur
  • dinsdag 13 november 2018 van 13.00 uur t/m 14.00 uur
  • dinsdag 20 november 2018 van 10.00 uur t/m 11.00 uur

 

  • dinsdag 27 november 2018 van 13.00 uur t/m 14.00 uur

 

Heb je een vraag aan de Handhavers van Sterrenburg? Voel je welkom om langs te komen. Bellen kan via nummer 14 078.

 

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO : Fietsster overleden bij ongeluk in Sterrenburg

DORDRECHT – Een 67-jarige fietsster uit Dordrecht is vrijdagochtend bij een ongeluk met een bestelwagen om het leven gekomen in de Dordtse wijk Sterrenburg. Even na tien uur vanmorgen ging het door nog onbekende oorzaak mis op de Galileïlaan bij de oversteekplaats met de Grafelijkheidsweg. Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen,maar hulp mocht niet meer baten. De weg was enige tijd afgesloten geweest voor politieonderzoek. De bestuurder van de bestelwagen wordt verhoord. (Foto’s en video: Thymen Stolk)

Actueel

VIDEO: Eerste Kidskaart uitgereikt aan wethouder Heijkoop

DORDRECHT – Het eerste exemplaar van de Kidskaart, bedacht door de leerlingen Sam, Peter, Finn, Rowan en Donny, werd gisterenmiddag uitgereikt aan wethouder Peter Heijkoop. De kaart toont 29 plekken die gratis of bijna gratis zijn waar kinderen kunnen spelen en bewegen. De kaart is bedacht in het kader van de programma’s tegen armoede en laaggeletterdheid. Kinderen die het bijvoorbeeld minder hebben kunnen op deze manier ook leuke activiteiten ondernemen. De bedenkers gaven de kaart in het Biggetjespark in het Sterrenburgpark, één van de plekken op de plattegrond, aan de wethouder. De gratis Kidskaart is te vinden in de Stadswinkel en bij Intree of te downloaden via www.dordrecht.nl of www.geldenzo.nl. (Foto en video: Thymen Stolk)

Actueel

VIDEO: Winkelcentrum Sterrenburg weer open

DORDRECHT – Winkelcentrum Sterrenburg was gisterenmiddag rond half vijf weer vrijgegeven door de hulpdiensten. ‘Helaas is de oorzaak, na grondig onderzoek van de brandweer, niets gevonden’, aldus de Veiligheidsregio ZHZ. Het winkelcentrum werd ontruimd na onwelwording van meerdere personen. Mensen die zich onwel voelden knapten, volgens de VRZHZ, zodra zij in de buitenlucht kwamen snel en goed op.(Foto en video: Thymen Stolk)