Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

(Groot)ouders gezocht

Jantje Beton zet zich al meer dan 50 jaar in voor de speelomgeving van kinderen. Het is erg belangrijk dat kinderen ook buiten spelen. Helaas spelen drie van de tien kinderen niet of slechts 1 keer per week buiten. Dat is alarmerend. Buiten spelen zou vanzelfsprekend moeten zijn.

Daarom denkt Jantje Beton goed na over al hun projecten en activiteiten. Kunnen die nog beter?
“Wilt u ons helpen door onze vragenlijst in te vullen? Alvast ontzettend bedankt”, zegt Jantje Beton. Alle ouders en alle grootouders kunnen de vragenlijst invullen.
Naar de vragenlijst ››

Jantje Beton is samen met IVN natuureducatie ook actief in Sterrenburg. Samen met de gemeente en met organisaties in de wijk zetten zij zich in voor meer speelgelegenheid.

Contact met Jantje Beton
info@jantjebeton.nl

(030) 244 70 00 (werkdagen van 08.30 – 17.00)

www.jantjebeton.nl

twitter.com/jantjebetonline

facebook.com/jantjebetonline

youtube.com/user/jantjebetonline

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO : Fietsster overleden bij ongeluk in Sterrenburg

DORDRECHT – Een 67-jarige fietsster uit Dordrecht is vrijdagochtend bij een ongeluk met een bestelwagen om het leven gekomen in de Dordtse wijk Sterrenburg. Even na tien uur vanmorgen ging het door nog onbekende oorzaak mis op de Galileïlaan bij de oversteekplaats met de Grafelijkheidsweg. Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen,maar hulp mocht niet meer baten. De weg was enige tijd afgesloten geweest voor politieonderzoek. De bestuurder van de bestelwagen wordt verhoord. (Foto’s en video: Thymen Stolk)

Actueel

VIDEO: Eerste Kidskaart uitgereikt aan wethouder Heijkoop

DORDRECHT – Het eerste exemplaar van de Kidskaart, bedacht door de leerlingen Sam, Peter, Finn, Rowan en Donny, werd gisterenmiddag uitgereikt aan wethouder Peter Heijkoop. De kaart toont 29 plekken die gratis of bijna gratis zijn waar kinderen kunnen spelen en bewegen. De kaart is bedacht in het kader van de programma’s tegen armoede en laaggeletterdheid. Kinderen die het bijvoorbeeld minder hebben kunnen op deze manier ook leuke activiteiten ondernemen. De bedenkers gaven de kaart in het Biggetjespark in het Sterrenburgpark, één van de plekken op de plattegrond, aan de wethouder. De gratis Kidskaart is te vinden in de Stadswinkel en bij Intree of te downloaden via www.dordrecht.nl of www.geldenzo.nl. (Foto en video: Thymen Stolk)

Actueel

VIDEO: Winkelcentrum Sterrenburg weer open

DORDRECHT – Winkelcentrum Sterrenburg was gisterenmiddag rond half vijf weer vrijgegeven door de hulpdiensten. ‘Helaas is de oorzaak, na grondig onderzoek van de brandweer, niets gevonden’, aldus de Veiligheidsregio ZHZ. Het winkelcentrum werd ontruimd na onwelwording van meerdere personen. Mensen die zich onwel voelden knapten, volgens de VRZHZ, zodra zij in de buitenlucht kwamen snel en goed op.(Foto en video: Thymen Stolk)