Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Gratis schaatsen bij de Sportboulevard

Deze week ligt van woensdag 9 tot en met zondag 13 januari bij de ingang van de Sportboulevard Dordrecht een ijsbaan van 360 vierkante meter, waar iedereen welkom is om gratis te komen schaatsen.

Naast zelf rondjes schaatsen zijn er ook diverse gratis clinics, waaronder een ijshockeyclinic en een clinic kunstschaatsen. Wie zelf geen schaatsen heeft, kan ze gratis lenen. Deze worden beschikbaar gesteld door Ice World. De ‘Rabo IJstijd-baan’ ligt er vanwege het EK Shorttrack dat komend weekend plaatsvindt in de Sportboulevard.

Meer info
Voor meer info over de planning, zie het hele artikel op Dordtcentraal.nl

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Lekker spetteren in Sterrenburgpark

DORDRECHT – De nieuwe, natuurlijke speelplek in het Sterrenburgpark is nog niet officieel geopend, maar er wordt nu al heerlijk gespeeld. Het is er dan ook echt weer voor. De speelplek wordt woensdag 3 juli pas officieel geopend met van 14.30 tot 17.00 uur muziek, activiteiten zoals een obstacle run en sportworkshop, en lekkere hapjes. Ook wordt de nieuwe naam van de speelplek onthuld. Alle activiteiten zijn gratis, voor een hapje en drankje wordt gezorgd en iedereen is welkom.

Actueel

Politie zet extra mensen in wegens autobranden

DORDRECHT – Burgemeester Wouter Kolff heeft naar aanleiding van het grote aantal autobranden van dit jaar in overleg met de politie besloten meer opsporingskracht in te zetten door experts in te schakelen en een regionaal flexteam in te zetten.‘Sinds begin dit jaar zijn achttien auto’s uitgebrand. Vooral de afgelopen dagen is het raak met zeven branden kort achter elkaar’. 

Actueel

Opnieuw autobrand in Orionstraat

DORDRECHT – De bewoners van de Orionstraat in Sterrenburg worden er wanhopig en verdrietig van. Vorige week brandde er al een auto uit in hun straat en in de nacht van maandag op dinsdag was het rond half twee weer raak. De brandweer kon niet voorkomen dat ook dit voertuig onherstelbaar beschadigd raakte. Er gaan geluiden op in de buurt om te gaan surveilleren met een burgerwacht. De politie is bezig met onderzoek, ook naar de reeks autobranden die Dordrecht de afgelopen weken teistert.