Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Goed plan voor de buurt? Duizend euro van Kern met Pit?!

Kern met Pit daagt je uit om jouw droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Het kan om allerlei ideeën gaan: van het opzetten van een buurtmoestuin tot het organiseren van een toneelstuk. Als het je directe omgeving maar verbetert. Welke Sterrenburgers gaan voor 1000 euro?

Iedereen kan zich inschrijven, maar er gaat wel een selectie aan vooraf. Ben je eenmaal Kern met Pit-deelnemer, dan opent dat direct deuren… Het hele jaar staat de organisatie voor je klaar met tips, advies en contacten in hun netwerk.
Ook kun je gratis meedoen aan interessante workshops en bijeenkomsten. Heb je een (bouw)technische vraag? Ingenieursbureau Arcadis zorgt voor een oplossing.

Samenwerken
Om mee te doen aan Kern met Pit, moet je samenwerken met wijk- of buurtgenoten. Je groep bestaat dus bijvoorbeeld uit ouders van kinderen van een school of leden van een sportvereniging. Er moet een zekerheid zijn dat het initiatief draagvlak heeft in de eigen omgeving.

Prijzen
Als het lukt om binnen een jaar het project te realiseren, ontvang je het predicaat Kern met Pit én 1.000 euro. Maar er is meer! Per provincie kiezen we een trofeewinnaar en deze twaalf trofeewinnaars dingen weer mee naar de Gouden Pit ter waarde van maar liefst 3.000 euro.

Meedoen
Kijk op de website van Kern met Pit voor informatie en om jullie project aan te melden.

In hun folder vind je ook meer info.

 

 

 

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Thuis in Sterrenburg

DORDRECHT – Vandaag wordt huis-aan-huis in Sterrenburg een nieuwe editie van het wijkmagazine Thuis in Sterrenburg verspreid. Met verhalen uit de wijk en uitingen van lokale adverteerders. In deze Thuis in Sterrenburg aandacht voor onder meer Tuin van Sterrenburg, de sponsorloop van het Stedelijk Dalton Lyceum Overkampweg en Dordtse Doorpakkers. Voor wie niet in Sterrenburg woont, maar wel het magazine wil lezen: alle Thuis in-uitgaves zijn ook terug te vinden op www.dordtcentraal.nl, onder ‘Lees specials online’.

Actueel

Twee zakken vol in een uur tijd!

DORDRECHT – Deze groep jonge Doorpakkers gingen zondag op pad om zwerfafval op te ruimen. Het resultaat: twee zakken vol in een uurtje tijd. Op de foto van links naar rechts: Sofie (7 jaar), Joëlle (9 jaar), Tim (9 jaar), Leli (9 jaar) en Lev (7 jaar). Lees een interview met Dordtse Doorpakker Joëlle in de nieuwste wijkspecial Thuis in Sterrenburg die woensdag verschijnt. Niet woonachtig in Sterrenburg? De special is ook online te lezen!

Actueel

Scooterrijder gewond bij aanrijding in Sterrenburg Dordrecht

DORDRECHT – Op de Keplerweg in Sterrenburg is vanochtend een scooterrijder lichtgewond geraakt bij een aanrijding met een auto. De jongen werd nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Waarschijnlijk hebben beide verkeersdeelnemers elkaar door geparkeerde auto’s over het hoofd gezien. (Foto: Thymen Stolk)