Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Goed dat je er bent

Twee jaar geleden was er een bijzondere samenkomst van de kerken van Sterrenburg in het kader van 50 jaar Sterrenburg op het Dalmeijerplein. Die is toen zeer positief ervaren. De vraag ‘wanneer doen we dat weer met elkaar?’, werd dan ook geregeld gesteld.

Op zondagmiddag 24 juni 2018 om 16.00 uur is het zover. Dan houden de gezamenlijke kerken in Sterrenburg weer samen een evenement in de openlucht. Het thema is dan:  Goed dat je er bent!!  Daarbij staat Zacheüs uit het Nieuwe Testament centraal.

Er bestaan absoluut veel contacten tussen de bewoners van Sterrenburg, maar tegelijkertijd voelt men zich toch niet altijd met elkaar verbonden. Via dit evenement proberen we om mensen bij elkaar te krijgen, elkaar even te ontmoeten om zo de ander nadrukkelijker te zien staan of zitten. Zoals het geval was bij Zacheüs, die hoog op een tak van een boom zat en dacht zo onzichtbaar te zijn voor iedereen, maar toch door Jezus gezien werd.

We houden het luchtig. Een welkom, een stukje theater, enkele liederen en een korte afsluiting.

Welkom

Er staan weer stoelen opgesteld, u krijgt een kopje koffie of thee met wat lekkers aangeboden en voor de kinderen is er limonade. Twee jaar geleden werden wij totaal verrast door allerlei heerlijke hapjes die bezoekers spontaan hadden gemaakt en wie weet wat voor verrassingen er nu uit de zilverfolie tevoorschijn worden gehaald.

Aanvang is 16.00 en het ‘officiële’ gedeelte duurt ongeveer 45 minuten. Daarna is er volop gelegenheid elkaar te ontmoeten en na te praten.

Het evenement is een gezamenlijke activiteit van de kerken:

  • Christengemeente Kom en Zie
  • Nederlands gereformeerde gemeente Open Hof
  • Protestantse wijkgemeente Sterrenburg
  • Rooms-katholieke parochie Theresia van Avila

(dit bericht is ook te vinden op BUURbook, https://sterrenburg.buurbook.nl/plan/goed-dat-je-er-bent-52572)

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Limburgs bushokje in Sterrenburg

DORDRECHT – Bij het plaatsen van nieuwe bushokjes bij Winkelcentrum Sterrenburg is iets niet helemaal goed gegaan, constateerde Gerard de Jong. Hij stuurde deze foto van een bushokje dat bedoeld was voor plaatsing in Sittard-Geleen-Born. 

Actueel

Lezersfoto: Bloemenzee

DORDRECHT – Een vrolijke kleurrijke en vrolijkmakende foto van Annemarie de Leeuw. Ze stuurde een al even vrolijke tekst mee: ‘In plaats van gras hebben ze bij ons in Sterrenburg bloemen gezaaid. Dat vind ik toch zo ontzettend leuk. Heel vrolijk en regelmatig zie ik kinderen plukken, dus maken waarschijnlijk hun moeder er blij mee. Geeft niks, want er is genoeg.’ 

Cultuur

Lezersfoto: Zonsopkomst boven Sterrenburg

De winnende lezersfoto is deze week gemaakt door Anna Nijssen.