Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Goed dat je er bent

Twee jaar geleden was er een bijzondere samenkomst van de kerken van Sterrenburg in het kader van 50 jaar Sterrenburg op het Dalmeijerplein. Die is toen zeer positief ervaren. De vraag ‘wanneer doen we dat weer met elkaar?’, werd dan ook geregeld gesteld.

Op zondagmiddag 24 juni 2018 om 16.00 uur is het zover. Dan houden de gezamenlijke kerken in Sterrenburg weer samen een evenement in de openlucht. Het thema is dan:  Goed dat je er bent!!  Daarbij staat Zacheüs uit het Nieuwe Testament centraal.

Er bestaan absoluut veel contacten tussen de bewoners van Sterrenburg, maar tegelijkertijd voelt men zich toch niet altijd met elkaar verbonden. Via dit evenement proberen we om mensen bij elkaar te krijgen, elkaar even te ontmoeten om zo de ander nadrukkelijker te zien staan of zitten. Zoals het geval was bij Zacheüs, die hoog op een tak van een boom zat en dacht zo onzichtbaar te zijn voor iedereen, maar toch door Jezus gezien werd.

We houden het luchtig. Een welkom, een stukje theater, enkele liederen en een korte afsluiting.

Welkom

Er staan weer stoelen opgesteld, u krijgt een kopje koffie of thee met wat lekkers aangeboden en voor de kinderen is er limonade. Twee jaar geleden werden wij totaal verrast door allerlei heerlijke hapjes die bezoekers spontaan hadden gemaakt en wie weet wat voor verrassingen er nu uit de zilverfolie tevoorschijn worden gehaald.

Aanvang is 16.00 en het ‘officiële’ gedeelte duurt ongeveer 45 minuten. Daarna is er volop gelegenheid elkaar te ontmoeten en na te praten.

Het evenement is een gezamenlijke activiteit van de kerken:

  • Christengemeente Kom en Zie
  • Nederlands gereformeerde gemeente Open Hof
  • Protestantse wijkgemeente Sterrenburg
  • Rooms-katholieke parochie Theresia van Avila

(dit bericht is ook te vinden op BUURbook, https://sterrenburg.buurbook.nl/plan/goed-dat-je-er-bent-52572)

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Cultuur

BRUISend weekend in Open Hof-kerk

DORDRECHT – Er is veel creativiteit in de Open Hof-kerk aan de Herschelstraat 27 in Sterrenburg. Dat wordt gedeeld tijdens een BRUISend weekend op 19 en 20 april. Vrijdagavond 19 april is de officiële opening van 19.30 tot 21.30 uur met expositie en muziek. Zaterdag 20 april is de kerk open van 09.30 tot 17.00 uur. In een expositie tonen zo’n twintig deelnemers hun creaties: schilderijen, etsen, fotografie, beelden, haakwerk, houtdraaiwerk en keramiek. Op zaterdag zijn er vanaf 10.30 uur diverse workshops, waarin je kunt kennismaken met onder andere dansexpressie, beatmixen, aquarelschilderen, stop-motion-filmpjes maken en het Bruisend verleden van (kunstenaars in) Dordrecht. Voor de kinderen is er een mooie vertelvoorstelling met poppen. Er is de hele dag muzikale optredens en er is een lunchconcert. Zondagochtend 21 april wordt afgesloten met een themadienst om 10.30 uur. Voor meer informatie: www.openhofdordrecht.nl.

Actueel

Verkeersmaatregelen vanwege plaatsing geluidsscherm bij Galileïlaan

DORDRECHT – Komende maandag begint het werk aan het geluidsscherm langs de N3 op het viaduct van de Galileïlaan in Sterrenburg. Om het werk veilig te kunnen doen, gelden er van maandag 18 tot en met vrijdag 29 maart beperkingen voor verkeer dat onder het viaduct door rijdt. Tijdens het werk blijft overdag in beide richtingen één rijstrook open voor auto’s. Tussen 20.00 en 06.00 uur zijn alle rijstroken dicht. (Foto’s: Stolk Fotografie)

Actueel

‘Schilderij’ op saaie flatgevel

DORDRECHT – Op de zijgevel van deze flat aan de Leeuwstraat in Sterrenburg hing een lange tijd de levensgrote reproductie van een kunstwerk uit de collectie van het Dordrechts Museum. Totdat Trivire een aantal jaar geleden de flat renoveerde/isoleerde. De ‘lijst’ bleef hangen, maar het schilderij verdween. Zonde, vonden de bewoners van de flat die uitkijkt op de gevel. De huurders van die flat, verenigd in een bewonerscommissie, kwamen in actie. En met succes: dinsdag werd een reproductie van De lezende vrouw van Abraham van Strij, formaat 4,1 bij 6 meter, opgehangen. Donderdag werd het ‘schilderij’ feestelijk onthuld door wethouder Marc Merx en een afvaardiging van het Dordrechts Museum. (Foto’s: Stolk Fotografie)