Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Gezocht: voorwerpen en verhalen voor tentoonstelling I ♥ Dordt

In december opent er een unieke tentoonstelling in het Dordrechts Museum: I ♥ Dordt. Een tentoonstelling door, voor en van Dordtenaren. Voor deze tentoonstelling zijn we op zoek naar Dordtse voorwerpen met een bijzonder verhaal. Misschien zijn er binnen jouw organisatie bijzondere voorwerpen? Of ken je ouderen met een voorwerp dat niet mag ontbreken in de tentoonstelling? Kom dan naar de inleverdagen op zaterdag 17 en maandag 19 oktober.

De tentoonstelling zal gaan over de persoonlijke band die mensen uit Dordrecht hebben met hun woonplaats: I ♥ Dordt. Die band wordt getoond door de voorwerpen waar een verhaal achter zit. Een mooi, verrassend, of ontroerend verhaal. Of een bijzondere gebeurtenis. Het museum zoekt spullen van zoveel mogelijk verschillende mensen die in Dordrecht wonen, of een sterke band met de stad hebben.

Lever een bijzonder voorwerp in
Het voorwerp mag van alles zijn. Een foto, tekening, document, sieraad, kledingstuk, gebruiksvoorwerp, boek, medaille of andere prijs, iets uit de inrichting van je huis of werkruimte, entreekaartje van een evenement of wedstrijd, iets dat herinnert aan een bedrijf, aan een trouwdag of een geboorte, noem maar op.
Veel is mogelijk. Voorwaarde is dat het voorwerp niet groter dan 2 bij 3 meter kan zijn en niet al te vies of in slechte staat is. Ook gevaarlijke voorwerpen (bijvoorbeeld zeer scherpe voorwerpen) kunnen niet meedoen.

Bovendien moet de indiener het voorwerp een aantal maanden kunnen missen, vanaf oktober dit jaar t/m het einde van de tentoonstelling, eind februari 2021. Natuurlijk gaat het museum er voorzichtig mee om en zal er goed voor gezorgd worden.
Ook een aantal bekende Dordtenaren, waaronder zangeres Marianne Noble (foto Bram Vreugdenhil) en burgemeester Kolff, hebben al laten weten mee te doen. De tentoonstelling wordt gemaakt voor de verjaardag van Dordrecht: in 2020 is Dordt 8oo jaar stad.

Inleverdagen in oktober
Op zaterdag 17 oktober en maandag 19 oktober kun je voorwerpen en verhalen inleveren bij het museum. Vooraf aanmelden is vereist voor deze dagen. Deelname is gratis en wie een voorwerp inlevert heeft daarna gratis toegang tot het hele museum.

Meedoen? Meer informatie en aanmelden via www.dordrechtsmuseum.nl/ilovedordt.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Thuis in Sterrenburg

DORDRECHT – Vandaag wordt huis-aan-huis in Sterrenburg een nieuwe editie van het wijkmagazine Thuis in Sterrenburg verspreid. Met verhalen uit de wijk en uitingen van lokale adverteerders. In deze Thuis in Sterrenburg aandacht voor onder meer Tuin van Sterrenburg, de sponsorloop van het Stedelijk Dalton Lyceum Overkampweg en Dordtse Doorpakkers. Voor wie niet in Sterrenburg woont, maar wel het magazine wil lezen: alle Thuis in-uitgaves zijn ook terug te vinden op www.dordtcentraal.nl, onder ‘Lees specials online’.

Actueel

Twee zakken vol in een uur tijd!

DORDRECHT – Deze groep jonge Doorpakkers gingen zondag op pad om zwerfafval op te ruimen. Het resultaat: twee zakken vol in een uurtje tijd. Op de foto van links naar rechts: Sofie (7 jaar), Joëlle (9 jaar), Tim (9 jaar), Leli (9 jaar) en Lev (7 jaar). Lees een interview met Dordtse Doorpakker Joëlle in de nieuwste wijkspecial Thuis in Sterrenburg die woensdag verschijnt. Niet woonachtig in Sterrenburg? De special is ook online te lezen!

Actueel

Scooterrijder gewond bij aanrijding in Sterrenburg Dordrecht

DORDRECHT – Op de Keplerweg in Sterrenburg is vanochtend een scooterrijder lichtgewond geraakt bij een aanrijding met een auto. De jongen werd nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Waarschijnlijk hebben beide verkeersdeelnemers elkaar door geparkeerde auto’s over het hoofd gezien. (Foto: Thymen Stolk)