Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

GEZOCHT: lid Adviesraad Wmo & Jeugd Dordrecht

Die adviesraad zoekt uitbreiding: “Ben jij een kritische Dordtenaar, maatschappelijk betrokken, heb je een mening en/of ervaring met de Wmo of jeugdhulp? Vind je het een uitdaging om verder te kijken dan jouw persoonlijke situatie? Kom dan langs voor een gesprek.

Zeker jongeren zijn welkom in de Adviesraad. “We willen een gelijke verdeling van de verschillende leeftijden”, zo is te lezen. “Heb je een frisse kijk, kun je goed samenwerken, snel signalen oppikken, dan pas je goed in onze Adviesraad.”

De Adviesraad
“We adviseren de gemeente, onder andere, over de hulp aan kinderen en jongeren, mantelzorg, de Dordtpas en een inclusief Dordrecht. De Adviesraad komt op voor de belangen van kwetsbare inwoners. We vergaderen maandelijks en hebben een werkgroep jeugd. Heb je veel of juist weinig tijd? In overleg vinden we vast een goede plek voor je. Je mening of ervaring zijn het belangrijkste.”

Interesse?
Voor meer informatie kun je bellen met voorzitter Jan Slappendel, 06-23 75 76 85 of Mariëtte Teunissen (beleidsmedewerker), 06-38 54 59 12.
Onze website is www.adviesraadwmojeugddordrecht.nl. Daar vind je ook een pagina ‘Over ons’.

Wil je je aanmelden als kandidaat-lid? Stuur dan een bericht naar info@adviesraadwmojeugddordrecht.nl. De Adviesraad Wmo & Jeugd Dordrecht neemt dan contact met je op om kennis te maken.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO : Fietsster overleden bij ongeluk in Sterrenburg

DORDRECHT – Een 67-jarige fietsster uit Dordrecht is vrijdagochtend bij een ongeluk met een bestelwagen om het leven gekomen in de Dordtse wijk Sterrenburg. Even na tien uur vanmorgen ging het door nog onbekende oorzaak mis op de Galileïlaan bij de oversteekplaats met de Grafelijkheidsweg. Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen,maar hulp mocht niet meer baten. De weg was enige tijd afgesloten geweest voor politieonderzoek. De bestuurder van de bestelwagen wordt verhoord. (Foto’s en video: Thymen Stolk)

Actueel

VIDEO: Eerste Kidskaart uitgereikt aan wethouder Heijkoop

DORDRECHT – Het eerste exemplaar van de Kidskaart, bedacht door de leerlingen Sam, Peter, Finn, Rowan en Donny, werd gisterenmiddag uitgereikt aan wethouder Peter Heijkoop. De kaart toont 29 plekken die gratis of bijna gratis zijn waar kinderen kunnen spelen en bewegen. De kaart is bedacht in het kader van de programma’s tegen armoede en laaggeletterdheid. Kinderen die het bijvoorbeeld minder hebben kunnen op deze manier ook leuke activiteiten ondernemen. De bedenkers gaven de kaart in het Biggetjespark in het Sterrenburgpark, één van de plekken op de plattegrond, aan de wethouder. De gratis Kidskaart is te vinden in de Stadswinkel en bij Intree of te downloaden via www.dordrecht.nl of www.geldenzo.nl. (Foto en video: Thymen Stolk)

Actueel

VIDEO: Winkelcentrum Sterrenburg weer open

DORDRECHT – Winkelcentrum Sterrenburg was gisterenmiddag rond half vijf weer vrijgegeven door de hulpdiensten. ‘Helaas is de oorzaak, na grondig onderzoek van de brandweer, niets gevonden’, aldus de Veiligheidsregio ZHZ. Het winkelcentrum werd ontruimd na onwelwording van meerdere personen. Mensen die zich onwel voelden knapten, volgens de VRZHZ, zodra zij in de buitenlucht kwamen snel en goed op.(Foto en video: Thymen Stolk)