Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

GEZOCHT: lid Adviesraad Wmo & Jeugd Dordrecht

Die adviesraad zoekt uitbreiding: “Ben jij een kritische Dordtenaar, maatschappelijk betrokken, heb je een mening en/of ervaring met de Wmo of jeugdhulp? Vind je het een uitdaging om verder te kijken dan jouw persoonlijke situatie? Kom dan langs voor een gesprek.

Zeker jongeren zijn welkom in de Adviesraad. “We willen een gelijke verdeling van de verschillende leeftijden”, zo is te lezen. “Heb je een frisse kijk, kun je goed samenwerken, snel signalen oppikken, dan pas je goed in onze Adviesraad.”

De Adviesraad
“We adviseren de gemeente, onder andere, over de hulp aan kinderen en jongeren, mantelzorg, de Dordtpas en een inclusief Dordrecht. De Adviesraad komt op voor de belangen van kwetsbare inwoners. We vergaderen maandelijks en hebben een werkgroep jeugd. Heb je veel of juist weinig tijd? In overleg vinden we vast een goede plek voor je. Je mening of ervaring zijn het belangrijkste.”

Interesse?
Voor meer informatie kun je bellen met voorzitter Jan Slappendel, 06-23 75 76 85 of Mariëtte Teunissen (beleidsmedewerker), 06-38 54 59 12.
Onze website is www.adviesraadwmojeugddordrecht.nl. Daar vind je ook een pagina ‘Over ons’.

Wil je je aanmelden als kandidaat-lid? Stuur dan een bericht naar info@adviesraadwmojeugddordrecht.nl. De Adviesraad Wmo & Jeugd Dordrecht neemt dan contact met je op om kennis te maken.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordt feliciteert Dordtenaren met Dordt

DORDRECHT – In het straatbeeld, zoals hier langs de Leeuwstraat, is het nu ook duidelijk: Dordrecht viert dit jaar haar 800e verjaardag. Dat wordt het hele jaar gevierd. Met een speciale editie van Big Rivers, een internationale tentoonstelling van Dordrechts bekendste kunstenaar Albert Cuyp in het Dordrechts Museum en tal  van activiteiten op het gebied van sport, cultuur en in het onderwijs, verspreid over de stad. Op dordrecht800.nl is de activiteitenagenda te vinden. Deze wordt de komende tijd nog verder aangevuld.

Actueel

Autobranden in de wijk Sterrenburg

DORDRECHT – In de nacht van 1 op 2 januari is Sterrenburg wederom opgeschrikt door twee autobranden. Deze keer was het raak aan de Sandenburg en de Walenburg. De brandweer die snel ter plaatse was, kon niks anders meer doen dan blussen. Beide auto’s liepen flinke schade op. De politie onderzoekt de autobranden en kijkt of er verbanden zijn met de andere autobranden in Dordrecht.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – Jan van der Pas uit Sterrenburg maakte deze bijzondere foto zondag aan het eind van de middag in de Dordtse polder. ‘Wat is de natuur toch mooi’, schrijft hij erbij. Ook een mooie foto gemaakt? Stuur hem naar redactie@dordtcentraal.nl!