Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Gezocht: Gastvrouwen en heren voor het Sterrenwiel

Voor de gezellige senioren ontmoetingsruimte is het Sterrenwiel op zoek naar enthousiaste gastvrouwen en heren. U bent het eerste aanspreekpunt voor bezoekers van het Sterrenwiel.

Wij zoeken

  • Iemand die graag in gesprek gaat met de bezoekers.
  • Iemand die enthousiast en gastvrij is.
  • Iemand die affiniteit heeft met senioren.
  • Iemand die minimaal twee dagdelen per week beschikbaar is. Werkdagen en -tijden kunnen overlegd worden.

Wij bieden

  • Mogelijkheden tot het volgen van trainingen en workshops
  • via de Vrijwilligersacademie
  • Een vrijwilligersovereenkomst
  • Een vrijwilligerspas
  • Een maandelijks lunch-overleg

Meer informatie

Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Viveca Chatlein via 06-52 86 85 83 of viveca.chatlein@meeplus.nl.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Met de schrik vrij na dubbele botsing

DORDRECHT – Een automobiliste kwam vanmiddag met de schrik vrij na een eenzijdige dubbele aanrijding op de Galileïliaan in Sterrenburg. Ze raakte eerst een markeringspaaltje langs de weg, schoot door naar de middenberm, waar ze de paal van een verkeersbord raakte en vervolgens dwars op de weg tot stilstand kwam. De vrouw raakte niet gewond. Naast het straatmeubilair raakte ook de auto behoorlijk beschadigd.

Actueel

Zomerschool voor vierde keer van start

DORDRECHT – Rond de driehonderd Dordtse basisscholieren zijn vandaag gestart op de Zomerschool Dordrecht. Het is voor het vierde jaar op rij dat zes schoolbesturen dit extra lesprogramma aanbieden in samenwerking met de gemeente en een aantal andere partijen.

Actueel

René Brant vertelt in Ontmoetingskerk

DORDRECHT – Onze gezondheid door een evolutionaire bril gezien. Dordtenaar René Brant schreef er het boek ‘Aap op schoenen met een buikje’ over. Op woensdag 21 augustus is hij te gast bij het tweede Zomer Open Huis in de Ontmoetingskerk in Sterrenburg om er over te vertellen. Foto’s van zijn expeditie door de Pyreneeën illustreren zijn verhaal, waarbij zijn belevenissen de aanleiding zijn voor het bespreken van diverse gezondheidsaspecten vanuit het evolutionaire denken. Iedereen is deze morgen weer van harte welkom in de kerk aan de Slangenburg 3. Vanaf 09.45 uur is er inloop en de presentatie begint om 10.15 uur. De toegang is vrij en gasten worden ontvangen met koffie of thee en een zomerse traktatie.