Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

GEZOCHT – Dochters van Dordrecht

Bij de beschrijving van geschiedenis, ook die van Dordrecht, gaat het vaak (alleen) over mannen. Het is de hoogste tijd om ook te zorgen voor een gelijkwaardige herinnering aan vrouwen. Vrouwen die veel betekenen voor de stad. ‘Vrouwen Kunnen Alles’ zet zich daar voor in.

Het Vrouwenplatform ‘Vrouwen Kunnen Alles’ organiseert elk jaar op 8 maart de viering van Internationale Vrouwendag in Dordrecht. Nu willen zij aan de slag met de ‘Dochters van Dordrecht’.
“We willen zoveel mogelijk mensen, organisaties en initiatieven erbij betrekken. Het moet gaan leven en bruisen in heel de stad. 2019 is een belangrijk jaar met ook de herdenking van 100 jaar Vrouwenkiesrecht. 2019 wordt Het Jaar van de Vrouw”, aldus Jacqueline van den Bergh van het Vrouwenplatform Vrouwen Kunnen Alles.

Dordtse vrouwen
Gezocht dus, Dochters van Dordrecht. Dat zijn vrouwen die die een sterke binding hebben met Dordrecht. Vrouwen die van grote sociale en maatschappelijke betekenis zijn (geweest) voor de stad. Vrouwen die zich bijzonder weten in te zetten (of ingezet hebben) voor de Dordtse samenleving.

Op de site van Dochters van Dordrecht staan al de nodige namen van vrouwen die zijn genoemd. Nieuwe aanmeldingen blijven welkom.

Stuur je aanmelding (inclusief een vrij te gebruiken foto en het verhaal) naar info@dochtersvandordrecht.nl.

 

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Politieberichten

Politie zoekt getuigen van overval Jupiterlaan

DORDRECHT – De daders van de overval op een woning van een woongroep aan de Jupiterlaan worden rond de 16/17 jaar geschat. Op 6 december om 23.30 uur dwongen twee jongeren met steekwapens een begeleider die het tuinhek wilde afsluiten naar binnen en eisten geld. Zij gingen er met een kistje vandoor in onbekende richting. De politie ontvangt graag meer informatie. De daders waren licht getint en droegen zwarte kleding. Contact opnemen met de politie kan via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Actueel

Parkeerdruk Sterrenburg Noord blijft onder de aandacht

DORDRECHT – De parkeerdruk in onder meer Sterrenburg Noord is vorige week tijdens de Commissievergadering Fysieke Leefomgeving door bewoners onder de politieke aandacht gebracht. Leo Schaap van de bewonersgroep Sterrenburg Noord is tevreden over het verloop van de avond.

Actueel

Woning overvallen in Sterrenburg

DORDRECHT – Op de Jupiterlaan in de wijk Sterrenburg is gisterenavod rond 23.30 een woning overvallen. De politie kwam met meerdere politie-eenheden ter plaatse. Tijdens de zoekactie werd ook een politiehond ingezet. Over de daders is nog niks bekend.