Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

GEZOCHT – Dochters van Dordrecht

Bij de beschrijving van geschiedenis, ook die van Dordrecht, gaat het vaak (alleen) over mannen. Het is de hoogste tijd om ook te zorgen voor een gelijkwaardige herinnering aan vrouwen. Vrouwen die veel betekenen voor de stad. ‘Vrouwen Kunnen Alles’ zet zich daar voor in.

Het Vrouwenplatform ‘Vrouwen Kunnen Alles’ organiseert elk jaar op 8 maart de viering van Internationale Vrouwendag in Dordrecht. Nu willen zij aan de slag met de ‘Dochters van Dordrecht’.
“We willen zoveel mogelijk mensen, organisaties en initiatieven erbij betrekken. Het moet gaan leven en bruisen in heel de stad. 2019 is een belangrijk jaar met ook de herdenking van 100 jaar Vrouwenkiesrecht. 2019 wordt Het Jaar van de Vrouw”, aldus Jacqueline van den Bergh van het Vrouwenplatform Vrouwen Kunnen Alles.

Dordtse vrouwen
Gezocht dus, Dochters van Dordrecht. Dat zijn vrouwen die die een sterke binding hebben met Dordrecht. Vrouwen die van grote sociale en maatschappelijke betekenis zijn (geweest) voor de stad. Vrouwen die zich bijzonder weten in te zetten (of ingezet hebben) voor de Dordtse samenleving.

Op de site van Dochters van Dordrecht staan al de nodige namen van vrouwen die zijn genoemd. Nieuwe aanmeldingen blijven welkom.

Stuur je aanmelding (inclusief een vrij te gebruiken foto en het verhaal) naar info@dochtersvandordrecht.nl.

 

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Nieuwe Thuis in Sterrenburg

DORDRECHT – Vandaag wordt huis-aan-huis in Sterrenburg een nieuwe editie van het wijkmagazine Thuis in Sterrenburg verspreid. Met verhalen uit de wijk en uitingen van lokale adverteerders. In deze Thuis in Sterrenburg aandacht voor onder meer de Viersprong, de Tuin van Sterrenburg, sportaanbod in de zomermaanden en rubrieken over wonen in Sterrenburg en Mijn huisdier en ik. 

Actueel

VIDEO: Gaslekkage in woning

DORDRECHT – De brandweer is maandagavond uitgerukt voor een gaslek aan de Wittenstein in Sterrenburg. De straat werd afgezet en de bewoners moesten hun huis uit. Monteurs van netbeheerder Stedin kwam ter plaatse om het lek op te sporen en te repareren. De brandweer ventileerde de woning. Na ruim een uur konden de bewoners weer hun huis in.

Actueel

Onderbroek vol drugs

DORDRECHT – Wijkagenten hebben gisteren in Sterrenburg na een korte achtervolging een vermoedelijke drugsdealer gepakt. ‘Verdachte gevloerd in de bosschages. In zijn onderbroek zat de zooi op de foto. Auto, telefoons, cashgeld en drugs zijn voorlopig van ons. Wegwezen uit de wijk!’, aldus de agenten op Instagram.