Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Gemeente Dordrecht organiseert bijeenkomst naar aanleiding van gezinsdrama

Gemeente organiseert bijeenkomst naar aanleiding van gezinsdrama

Vanochtend, 10 september, heeft de burgemeester overleg gehad met het Openbaar Ministerie en de Politie (driehoek) over het gezinsdrama dat zich gisteravond afspeelde aan de Heimerstein in de wijk Sterrenburg in onze stad.

Inmiddels is bekend dat naast de vader en de twee dochters, ook de moeder van het gezin is overleden. Hiermee zijn er vier doden te betreuren bij dit gezinsdrama. Aangezien de vader van het gezin politieman was, wordt het onderzoek naar de exacte toedracht door de Rijksrecherche gedaan. De woordvoering over het onderzoek naar het gezinsdrama ligt bij het Openbaar Ministerie.

Burgemeester Kolff: “Dit gezinsdrama roept begrijpelijkerwijs veel emoties op in Dordrecht. Onder andere bij nabestaanden, in de buurt, bij vrienden, klasgenoten en teamgenoten, maar niet in de laatste plaats ook bij de politieorganisatie. Laten we elkaar vooral tot steun zijn deze dagen.”

De gemeente Dordrecht organiseert vanavond (dinsdag 10 september) voor iedereen die daar behoefte aan heeft een bijeenkomst om samen verdriet te delen en gevoelens te uiten naar aanleiding van het gezinsdrama in de wijk Sterrenburg. Deze bijeenkomst, die wordt georganiseerd in samenspraak met de betrokken scholen en sportvereniging Wieldrecht, vindt plaats in de Ontmoetingskerk (Slangenburg 3) waar men vanaf 19.30 uur welkom is. Burgemeester Kolff spreekt rond 20.00 uur de aanwezigen toe.

De gemeente opent vandaag nog een condoleanceregister in het stadskantoor. Burgemeester Kolff zal als eerste tekenen ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het gezinsdrama van 9 september 2019.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Geen stille tocht na gezinsdrama in Dordrecht

DORDRECHT – In overleg met de nabestaanden en de buurt heeft de gemeente Dordrecht besloten om geen stille tocht te houden. Er zijn wel gesprekken geweest, maar volgens de gemeente is er op diverse bijeenkomsten stil gestaan bij het vreselijke drama wat eerder deze week heeft plaats gevonden

Actueel

Herdenkingsbijeenkomst voor omgekomen zusjes

DORDRECHT – Morgenmiddag wordt er tijdens een bijeenkomst in de Ontmoetingskerk stilgestaan bij het overlijden van de zusjes Naiomy (8) en Nicolle (12). De vader schoot afgelopen maandagavond zijn vrouw en dochters neer en vervolgens zichzelf.

Actueel

Woning gesloten na vondst van hennepplantage

DORDRECHT – Tijdens een controle is een hennepkwekerij aangetroffen in de woning aan de Keplerweg in Dordrecht. De politie trof 340 hennepplanten, assimilatielampen, een afzuiginstallatie en koolstoffilters aan. Verder werd de elektriciteit illegaal afgenomen. De woning is door de burgemeester voor drie maanden gesloten. De burgemeester wil met de sluiting van panden waar een hennepplantage wordt aangetroffen de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen hard wordt opgetreden. ( Archieffoto: Thymen Stolk )