Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Gemeente Dordrecht organiseert bijeenkomst naar aanleiding van gezinsdrama

Vanochtend, 10 september, heeft de burgemeester overleg gehad met het Openbaar Ministerie en de Politie (driehoek) over het gezinsdrama dat zich gisteravond afspeelde aan de Heimerstein in de wijk Sterrenburg in onze stad.

Inmiddels is bekend dat naast de vader en de twee dochters, ook de moeder van het gezin is overleden. Hiermee zijn er vier doden te betreuren bij dit gezinsdrama. Aangezien de vader van het gezin politieman was, wordt het onderzoek naar de exacte toedracht door de Rijksrecherche gedaan. De woordvoering over het onderzoek naar het gezinsdrama ligt bij het Openbaar Ministerie.

Burgemeester Kolff: “Dit gezinsdrama roept begrijpelijkerwijs veel emoties op in Dordrecht. Onder andere bij nabestaanden, in de buurt, bij vrienden, klasgenoten en teamgenoten, maar niet in de laatste plaats ook bij de politieorganisatie. Laten we elkaar vooral tot steun zijn deze dagen.”

De gemeente Dordrecht organiseert vanavond (dinsdag 10 september) voor iedereen die daar behoefte aan heeft een bijeenkomst om samen verdriet te delen en gevoelens te uiten naar aanleiding van het gezinsdrama in de wijk Sterrenburg. Deze bijeenkomst, die wordt georganiseerd in samenspraak met de betrokken scholen en sportvereniging Wieldrecht, vindt plaats in de Ontmoetingskerk (Slangenburg 3) waar men vanaf 19.30 uur welkom is. Burgemeester Kolff spreekt rond 20.00 uur de aanwezigen toe.

De gemeente opent vandaag nog een condoleanceregister in het stadskantoor. Burgemeester Kolff zal als eerste tekenen ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het gezinsdrama van 9 september 2019.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordt feliciteert Dordtenaren met Dordt

DORDRECHT – In het straatbeeld, zoals hier langs de Leeuwstraat, is het nu ook duidelijk: Dordrecht viert dit jaar haar 800e verjaardag. Dat wordt het hele jaar gevierd. Met een speciale editie van Big Rivers, een internationale tentoonstelling van Dordrechts bekendste kunstenaar Albert Cuyp in het Dordrechts Museum en tal  van activiteiten op het gebied van sport, cultuur en in het onderwijs, verspreid over de stad. Op dordrecht800.nl is de activiteitenagenda te vinden. Deze wordt de komende tijd nog verder aangevuld.

Actueel

Autobranden in de wijk Sterrenburg

DORDRECHT – In de nacht van 1 op 2 januari is Sterrenburg wederom opgeschrikt door twee autobranden. Deze keer was het raak aan de Sandenburg en de Walenburg. De brandweer die snel ter plaatse was, kon niks anders meer doen dan blussen. Beide auto’s liepen flinke schade op. De politie onderzoekt de autobranden en kijkt of er verbanden zijn met de andere autobranden in Dordrecht.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – Jan van der Pas uit Sterrenburg maakte deze bijzondere foto zondag aan het eind van de middag in de Dordtse polder. ‘Wat is de natuur toch mooi’, schrijft hij erbij. Ook een mooie foto gemaakt? Stuur hem naar redactie@dordtcentraal.nl!