Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Feestelijke opening NOVA Tienercollege Dordrecht

Vandaag was het zover: de officiële opening van het NOVA Tienercollege. In het bijzijn van de leerlingen van het NOVA, onthulde wethouder Heijkoop het bord met
routeaanduiding naast het lokaal.

Officieel geopend
Vervolgens was er de taak aan de directeuren van het Stedelijk Dalton Lyceum (SDL) en de bestuurder van Openbaar Primair Onderwijs Dordrecht (OPOD) om het boeibord aan de gevel te onthullen. Voor de 20 leerlingen die inmiddels al een week met elkaar optrekken, was ook een schone taak weggelegd. Er werd gezamenlijk afgeteld om vervolgens een gigantische confetti-ballon lek te prikken: het NOVA Tienercollege is officieel én feestelijk van start!

Nieuwsgierig
In de klas was daarna gelegenheid voor het stellen van vragen aan de gasten die er waren. Ook wethouder Heijkoop schoof aan voor een ‘diepte-interview’ door de leerlingen. De NOVA leerlingen waren echter minder nieuwsgierig dan gedacht (één van de pijlers van het NOVA). Wethouder Heijkoop des te meer. Vragen zoals “hoe was de eerste week?”, ”wat zijn jullie verwachtingen?” en “waarin is deze school anders dan je oude school?” werden keurig beantwoord. Eén van de leerlingen gaf aan dat het bijzonder is dat er nu christelijke en niet-christelijke kinderen bij elkaar in de klas zitten. Een andere leerling vertelde dat het fijn is dat er meer rust in de klas is: “we werken allemaal erg hard en stil”. Fay (11 jaar, NOVA groep 8) zei tot slot: “Ik ben erg dankbaar dat ik hier op school mag zitten én het is een hele grote vooruitgang voor mij”

In november dit jaar volgt een (meer inhoudelijke) informatiebijeenkomst, waarbij onder andere de leerlingen zelf gaan vertellen en laten zien wat ze zoal leren op het NOVA Tienercollege. Daarover meer info op de website van het NOVA

         

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO: Luidruchtige aftrap recyclecampagne Het Kristal

DORDRECHT – Basisschool Het Kristal in Sterrenburg wordt met ingang van volgend schooljaar ‘afvalvrij’. Dat houdt in dat veel meer werk gemaakt gaat worden van het scheiden van afval. Dit nieuwe beleid wordt vooral ingevoerd op verzoek van de leerlingenraad van de school. Het jaarlijkse Zomerfeest van de school werd woensdag aangegrepen als aftrap van het nieuwe recyclingbeleid. Heel toepasselijk gingen de leerlingen massaal trommelen op ‘rommel’: emmers en kliko’s. Nu kan het niemand meer ontgaan zijn: Het Kristal wordt afvalvrij.

Actueel

Ontbijt in Het Theehuis

DORDRECHT – In Het Theehuis aan de Atmosfeerstraat 1J in de wijk Sterrenburg wordt iedere vrijdagochtend van 08.30 uur tot 11.00 uur een ontbijt georganiseerd. Het ontbijt bestaat uit koffie, thee, jus d’ orange, een croissantje, een hard gekookt ei en een broodje met ham, kaas of jam. Aanmelden kan steeds uiterlijk een dag van tevoren tot 12.00 uur. Deelname kost 2,75 euro. Ook is er van 09.30 uur tot 10.30 uur de mogelijkheid om de bloeddruk te laten meten of andere zorgvragen aan een verpleegkundige van de thuiszorg Het Spectrum te stellen. Voor meer informatie en aanmelden kan er contact opgenomen worden via het telefoonnummer 078 – 6540661.

Actueel

Nieuwe Thuis in Sterrenburg

DORDRECHT – Deze vrijdag wordt weer een nieuwe editie van het wijkmagazine Thuis in Sterrenburg huis-aan-huis verspreid in die wijk. De Thuis in-magazines staan vol met verhalen uit de wijk. In deze Thuis in Sterrenburg staan onder meer verhalen over Gymforce One, de ontwikkelingen in het Sterrenburgpark, komt een 93-jarige (!) vrijwilliger van De Sterrenlanden aan het woord, namen we een kijkje bij het Nova Tienercollege en bij de Kringloop Tuinders.