Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Feestelijke opening NOVA Tienercollege Dordrecht

Vandaag was het zover: de officiële opening van het NOVA Tienercollege. In het bijzijn van de leerlingen van het NOVA, onthulde wethouder Heijkoop het bord met
routeaanduiding naast het lokaal.

Officieel geopend
Vervolgens was er de taak aan de directeuren van het Stedelijk Dalton Lyceum (SDL) en de bestuurder van Openbaar Primair Onderwijs Dordrecht (OPOD) om het boeibord aan de gevel te onthullen. Voor de 20 leerlingen die inmiddels al een week met elkaar optrekken, was ook een schone taak weggelegd. Er werd gezamenlijk afgeteld om vervolgens een gigantische confetti-ballon lek te prikken: het NOVA Tienercollege is officieel én feestelijk van start!

Nieuwsgierig
In de klas was daarna gelegenheid voor het stellen van vragen aan de gasten die er waren. Ook wethouder Heijkoop schoof aan voor een ‘diepte-interview’ door de leerlingen. De NOVA leerlingen waren echter minder nieuwsgierig dan gedacht (één van de pijlers van het NOVA). Wethouder Heijkoop des te meer. Vragen zoals “hoe was de eerste week?”, ”wat zijn jullie verwachtingen?” en “waarin is deze school anders dan je oude school?” werden keurig beantwoord. Eén van de leerlingen gaf aan dat het bijzonder is dat er nu christelijke en niet-christelijke kinderen bij elkaar in de klas zitten. Een andere leerling vertelde dat het fijn is dat er meer rust in de klas is: “we werken allemaal erg hard en stil”. Fay (11 jaar, NOVA groep 8) zei tot slot: “Ik ben erg dankbaar dat ik hier op school mag zitten én het is een hele grote vooruitgang voor mij”

In november dit jaar volgt een (meer inhoudelijke) informatiebijeenkomst, waarbij onder andere de leerlingen zelf gaan vertellen en laten zien wat ze zoal leren op het NOVA Tienercollege. Daarover meer info op de website van het NOVA

         

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Fietsdemo’s bij winkelcentrum Sterrenburg

DORDRECHT – Wie van fietsen houdt, moet zondag zeker even een bezoekje brengen aan winkelcentrum Sterrenburg. Bezoekers kunnen namelijk testritten maken op de allernieuwste elektrische fietsen, genieten van urban stunts van een BMX’er, deelnemen aan een competitie slowbiking en genieten van diverse entertainment acts. Het evenement Sterrenburg Fietst vindt plaats op 30 september van 12.00 tot 17.00 uur.

Actueel

VIDEO: Samen eten in winkelcentrum Sterrenburg

DORDRECHT – Wethouder Marco Stam opende op Burendag, zaterdag 22 september, de Langste Tafel in winkelcentrum Sterrenburg. Alle culturen, alle geloven en alle leeftijden konden voor slechts 1 euro aanschuiven voor een lunch.

Actueel

Auto te water

DORDRECHT – Een automobilist is vanmiddag ter hoogte met de kruising met de Schenkeldijk met zijn voertuig van de Zuidendijk gereden en vervolgens te water geraakt. De man kon ongeschonden, maar flink geschrokken uit zijn auto komen.