Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Feestelijke opening NOVA Tienercollege Dordrecht

Vandaag was het zover: de officiële opening van het NOVA Tienercollege. In het bijzijn van de leerlingen van het NOVA, onthulde wethouder Heijkoop het bord met
routeaanduiding naast het lokaal.

Officieel geopend
Vervolgens was er de taak aan de directeuren van het Stedelijk Dalton Lyceum (SDL) en de bestuurder van Openbaar Primair Onderwijs Dordrecht (OPOD) om het boeibord aan de gevel te onthullen. Voor de 20 leerlingen die inmiddels al een week met elkaar optrekken, was ook een schone taak weggelegd. Er werd gezamenlijk afgeteld om vervolgens een gigantische confetti-ballon lek te prikken: het NOVA Tienercollege is officieel én feestelijk van start!

Nieuwsgierig
In de klas was daarna gelegenheid voor het stellen van vragen aan de gasten die er waren. Ook wethouder Heijkoop schoof aan voor een ‘diepte-interview’ door de leerlingen. De NOVA leerlingen waren echter minder nieuwsgierig dan gedacht (één van de pijlers van het NOVA). Wethouder Heijkoop des te meer. Vragen zoals “hoe was de eerste week?”, ”wat zijn jullie verwachtingen?” en “waarin is deze school anders dan je oude school?” werden keurig beantwoord. Eén van de leerlingen gaf aan dat het bijzonder is dat er nu christelijke en niet-christelijke kinderen bij elkaar in de klas zitten. Een andere leerling vertelde dat het fijn is dat er meer rust in de klas is: “we werken allemaal erg hard en stil”. Fay (11 jaar, NOVA groep 8) zei tot slot: “Ik ben erg dankbaar dat ik hier op school mag zitten én het is een hele grote vooruitgang voor mij”

In november dit jaar volgt een (meer inhoudelijke) informatiebijeenkomst, waarbij onder andere de leerlingen zelf gaan vertellen en laten zien wat ze zoal leren op het NOVA Tienercollege. Daarover meer info op de website van het NOVA

         

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – Avondfontein is de artistieke naam van deze artistieke foto die René Kamps deze week in Sterrenburg maakte. Ook een mooie foto gemaakt? We zien hem graag binnenkomen via redactie@dordtcentraal.nl, onder vermelding van Lezersfoto.

Actueel

Huis van Sinterklaas in Winkelcentrum Sterrenburg

DORDRECHT – De Goedheiligman en zijn pieten nemen op woensdag 21 november om 13.00 uur hun intrek in Het Huis van Sinterklaas in Winkelcentrum Sterrenburg.

Actueel

Onrust door nachtelijk aanbellen in Sterrenburg

DORDRECHT – Op een aantal adressen in Sterrenburg, in de omgeving van De Sterrenlanden, is de laatste tijd ’s nachts aangebeld. Afgelopen weekend gebeurde dat bij een woning aan de Minnaertweg. “Er wordt over overvallers gesproken. De mensen vinden het een beangstigende situatie”, weet buurtbewoner Leo Schaap, die het verzoek van een buurman kreeg om medebewoners via de buurtapp op de hoogte te houden. Er is melding gedaan bij de politie, en ook bij Aafje. Zo was er het vermoeden dat alleen bij klanten van deze thuiszorgorganisatie werd aangebeld, maar dat blijkt niet het geval. “Er is navraag gedaan bij de wijkteams en er is ook aangebeld bij mensen die geen zorg van Aafje krijgen”, vertelt een woordvoerder. In de omgeving wonen veel mensen die klant zijn van de thuiszorginstantie. Een link lijkt daarom op toeval te berusten. De wijkagent raadt bewoners aan om de politie te bellen als er midden in de nacht wordt aangebeld. “Het kan inderdaad zo zijn dat er op deze manier wordt gekeken of de bewoners thuis zijn”, zegt hij.