Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Enthousiaste jongeren gezocht voor Take pART

Het jongerenprogramma van het Dordrechts Museum Take pART zoekt jongeren voor het nieuwe schooljaar. Kennis van kunst is geen must, een open mind en kritische blik wel! Iets voor jou?

Tijdens een jaar Take pART leren jongeren van alles over kunst en over hoe een museum werkt, ze bedenken en organiseren events en ontwikkelen samen met museummedewerkers ideeën voor bijvoorbeeld de Cultuurnacht. Daarnaast is het ook gewoon heel gezellig met andere jongeren uit Dordrecht en omgeving.

Meedoen? Check dan www.take-part.nl voor meer info en aanmelden. Aanmelden kan tot en met 15 september 2019. Zegt het voort!

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Met de schrik vrij na dubbele botsing

DORDRECHT – Een automobiliste kwam vanmiddag met de schrik vrij na een eenzijdige dubbele aanrijding op de Galileïliaan in Sterrenburg. Ze raakte eerst een markeringspaaltje langs de weg, schoot door naar de middenberm, waar ze de paal van een verkeersbord raakte en vervolgens dwars op de weg tot stilstand kwam. De vrouw raakte niet gewond. Naast het straatmeubilair raakte ook de auto behoorlijk beschadigd.

Actueel

Zomerschool voor vierde keer van start

DORDRECHT – Rond de driehonderd Dordtse basisscholieren zijn vandaag gestart op de Zomerschool Dordrecht. Het is voor het vierde jaar op rij dat zes schoolbesturen dit extra lesprogramma aanbieden in samenwerking met de gemeente en een aantal andere partijen.

Actueel

René Brant vertelt in Ontmoetingskerk

DORDRECHT – Onze gezondheid door een evolutionaire bril gezien. Dordtenaar René Brant schreef er het boek ‘Aap op schoenen met een buikje’ over. Op woensdag 21 augustus is hij te gast bij het tweede Zomer Open Huis in de Ontmoetingskerk in Sterrenburg om er over te vertellen. Foto’s van zijn expeditie door de Pyreneeën illustreren zijn verhaal, waarbij zijn belevenissen de aanleiding zijn voor het bespreken van diverse gezondheidsaspecten vanuit het evolutionaire denken. Iedereen is deze morgen weer van harte welkom in de kerk aan de Slangenburg 3. Vanaf 09.45 uur is er inloop en de presentatie begint om 10.15 uur. De toegang is vrij en gasten worden ontvangen met koffie of thee en een zomerse traktatie.