Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Enthousiaste jongeren gezocht voor Take pART

Het jongerenprogramma van het Dordrechts Museum Take pART zoekt jongeren voor het nieuwe schooljaar. Kennis van kunst is geen must, een open mind en kritische blik wel! Iets voor jou?

Tijdens een jaar Take pART leren jongeren van alles over kunst en over hoe een museum werkt, ze bedenken en organiseren events en ontwikkelen samen met museummedewerkers ideeën voor bijvoorbeeld de Cultuurnacht. Daarnaast is het ook gewoon heel gezellig met andere jongeren uit Dordrecht en omgeving.

Meedoen? Check dan www.take-part.nl voor meer info en aanmelden. Aanmelden kan tot en met 15 september 2019. Zegt het voort!

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordt feliciteert Dordtenaren met Dordt

DORDRECHT – In het straatbeeld, zoals hier langs de Leeuwstraat, is het nu ook duidelijk: Dordrecht viert dit jaar haar 800e verjaardag. Dat wordt het hele jaar gevierd. Met een speciale editie van Big Rivers, een internationale tentoonstelling van Dordrechts bekendste kunstenaar Albert Cuyp in het Dordrechts Museum en tal  van activiteiten op het gebied van sport, cultuur en in het onderwijs, verspreid over de stad. Op dordrecht800.nl is de activiteitenagenda te vinden. Deze wordt de komende tijd nog verder aangevuld.

Actueel

Autobranden in de wijk Sterrenburg

DORDRECHT – In de nacht van 1 op 2 januari is Sterrenburg wederom opgeschrikt door twee autobranden. Deze keer was het raak aan de Sandenburg en de Walenburg. De brandweer die snel ter plaatse was, kon niks anders meer doen dan blussen. Beide auto’s liepen flinke schade op. De politie onderzoekt de autobranden en kijkt of er verbanden zijn met de andere autobranden in Dordrecht.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – Jan van der Pas uit Sterrenburg maakte deze bijzondere foto zondag aan het eind van de middag in de Dordtse polder. ‘Wat is de natuur toch mooi’, schrijft hij erbij. Ook een mooie foto gemaakt? Stuur hem naar redactie@dordtcentraal.nl!