Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Energielabel voor jouw woning? Wat is er veranderd?

Er is een nieuw energielabel voor gebouwen. Dit label geeft beter inzicht in de energiezuinigheid van het gebouw. De letters op het energielabel blijven. De methode hoe die wordt bepaald verandert. Het nieuwe energielabel geldt voor álle gebouwen en woningen, bestaand en nieuw.

Het zelf online aanvragen van een vereenvoudigd energielabel is vanaf 1 januari 2021 niet meer mogelijk. Voor het bepalen van het nieuwe energielabel komt een energieadviseur aan huis. Energielabels blijven 10 jaar geldig vanaf de registratiedatum. Dat geldt  ook energielabels die zijn geregistreerd voor 1 januari van dit jaar.

Meer weten? Kijk eens op de site van de rijksoverheid.

(op de foto boven de aanleg van het warmtenet op de Blaauwweg in 2018, hieronder een voorbeeld van een energielabel)

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Limburgs bushokje in Sterrenburg

DORDRECHT – Bij het plaatsen van nieuwe bushokjes bij Winkelcentrum Sterrenburg is iets niet helemaal goed gegaan, constateerde Gerard de Jong. Hij stuurde deze foto van een bushokje dat bedoeld was voor plaatsing in Sittard-Geleen-Born. 

Actueel

Lezersfoto: Bloemenzee

DORDRECHT – Een vrolijke kleurrijke en vrolijkmakende foto van Annemarie de Leeuw. Ze stuurde een al even vrolijke tekst mee: ‘In plaats van gras hebben ze bij ons in Sterrenburg bloemen gezaaid. Dat vind ik toch zo ontzettend leuk. Heel vrolijk en regelmatig zie ik kinderen plukken, dus maken waarschijnlijk hun moeder er blij mee. Geeft niks, want er is genoeg.’ 

Cultuur

Lezersfoto: Zonsopkomst boven Sterrenburg

De winnende lezersfoto is deze week gemaakt door Anna Nijssen.