Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Energielabel voor jouw woning? Wat is er veranderd?

Er is een nieuw energielabel voor gebouwen. Dit label geeft beter inzicht in de energiezuinigheid van het gebouw. De letters op het energielabel blijven. De methode hoe die wordt bepaald verandert. Het nieuwe energielabel geldt voor álle gebouwen en woningen, bestaand en nieuw.

Het zelf online aanvragen van een vereenvoudigd energielabel is vanaf 1 januari 2021 niet meer mogelijk. Voor het bepalen van het nieuwe energielabel komt een energieadviseur aan huis. Energielabels blijven 10 jaar geldig vanaf de registratiedatum. Dat geldt  ook energielabels die zijn geregistreerd voor 1 januari van dit jaar.

Meer weten? Kijk eens op de site van de rijksoverheid.

(op de foto boven de aanleg van het warmtenet op de Blaauwweg in 2018, hieronder een voorbeeld van een energielabel)

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Politie zoekt ‘doorrijder’ Copernicusweg

DORDRECHT – Een 20-jarige man is maandagavond, terwijl hij naar huis liep vanuit school, op een voetgangersoversteekplaats op de Copernicusweg in Sterrenburg aangereden. De bestuurder van de auto die hem raakte, is doorgereden. De jongeman is gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Actueel

Aanrijding Galileïlaan

DORDRECHT – Op de Galileïlaan in Dordrecht is zondagmiddag 28 november een jongen gewond geraakt. De jongen had geen voorrang, maar stak met zijn fiets toch over. De automobilist die aan kwam rijden kon niet meer op tijd remmen. De jongen werd naar het ziekenhuis gebracht. (Foto’s en video: Stolk Fotografie)

Actueel

VIDEO: Gewapende overval op woning Breda, verdachten aangehouden na achtervolging in Dordrecht

DORDRECHT/BREDA – Twee gewapende mannen hebben zaterdagmiddag een overval gepleegd op een woning aan de Petegemstraat in Breda. De politie hield even later in Dordrecht twee mannen aan nadat een achtervolging eindigde in een botsing.(Foto en Video: Stolk Fotografie)