Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Eerste reacties op schetsontwerp Sterrenburgpark

Bij de inloop in de Pop-up Wijkwinkel in het winkelcentrum kwamen Sterrenburgers kijken naar het schetsontwerp van de nieuwe natuurlijke, waterrijke plek voor spelen en bewegen in het Sterrenburgpark. De eerste reacties zijn binnen en de ontwerpster, Aasta de Vries gaat daar mee aan de slag. Komende week bespreekt de Werkgroep Sterrenburgpark het schetsontwerp ook met haar.

Nieuwsgierig? Reactie geven?
Hieronder een plaatje van het ontwerp. Als je daar op klikt, krijg je een groter formaat, dat goed te bekijken is. Of bekijk de afbeelding hier in PDF. In het ontwerp zijn de vele reacties verwerkt die zijn binnengekomen de afgelopen maanden. Mist u toch nog iets? Nog een goed idee? Hebt u nog vragen? Neem dan zeker even contact op met de Werkgroep Sterrenburgpark (mail naar de voorzitter, Rob Roelofs, bewoner van Sterrenburg).

Bekijken hieronder of in de Pop-up Wijkwinkel
Het schetsontwerp is ook nog te bekijken in de Pop-up Wijkwinkel in winkelcentrum Sterrenburg. Die heeft wisselende openingstijden. Wandel gerust binnen als er een activiteit is, of een spreekuur of inloop. De Pop-up Wijkwinkel is te vinden schuin tegenover Jumbo, naast Van Pelt delicatessen in winkelcentrum Sterrenburg.

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Politieberichten

Nog zeven aanhoudingen in mishandelingszaak

DORDRECHT – Met zeven nieuwe aanhoudingen deze week denkt het rechercheteam alle verdachten binnen te hebben van de mishandeling en bijna-mishandeling op 31 maart en 1 april van twee mannen in Sterrenburg. Ze waren via de dating-app Grindr naar afgelopen locaties in de wijk gelokt en opgewacht door een groep jongemannen. Maandag werden vijf jongens aangehouden en deze dinsdag nog twee. Het gaat om zes Dordtse jongens in de leeftijd van 15 tot 21 jaar en een jongen van 17 uit Harreveld. In totaal zijn nu dertien jongens opgepakt voor mishandeling en openlijke geweldpleging. De politie onderzoekt het motief van de groep. Van de dertien verdachten zijn inmiddels zes jongens voorgeleid aan de rechter-commissaris. Alle jongens zitten nog vast.

Actueel

Autobrand Halleyweg vermoedelijk aangestoken

DORDRECHT – In de nacht van donderdag op vrijdag is aan de Halleyweg in de Dordtse wijk Sterrenburg een auto volledig uitgebrand. Een bewoner belde rond kwart voor drie de brandweer. Die had wat moeite met het open krijgen van de motorkap. Toen dat gelukt was, werd de brand snel geblust. De forensische opsporing heeft vrijdagmorgen onderzoek verricht en sluit brandstichting niet uit. De gedupeerde mensen (hoofdfoto) hadden de auto geleend van familie in Rotterdam.

Actueel

Dordtse woningoverval in Opsporing Verzocht

DORDRECHT – Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt vanavond aandacht aan een woningoverval die op zondag 18 maart plaatsvond aan de Toutenburg in Sterrenburg. De 78-jarige bewoonster schrok rond half vier ’s nachts wakker van twee gemaskerde mannen die haar woning waren binnengedrongen. Ze bedreigden de vrouw en gingen er met een flink geldbedrag vandoor. De vrouw raakte niet gewond, maar is begrijpelijkerwijs wel enorm geschrokken. Bizar genoeg was dezelfde vrouw op 21 februari al slachtoffer van een babbeltruc. Een vrouw kwam met een smoes de woning binnen. Vermoedelijk ging een handlanger er met sierraden vandoor. De politie vermoedt dat er een verband is tussen beide zaken.