Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Eerste nieuwsbrief Buurttafel 3318

Onlangs verscheen de eerste nieuwsbrief van Buurttafel 3318. Deze groep wil zich inzetten voor hun buurt. “De leefbaarheid rond onze woningen staat centraal. Graag vertellen we wat onze plannen en ideeën zijn”, zo is te lezen in de nieuwsbrief.

Bewoners van Castorstraat en Keplerweg – zij beperken zich voor nu tot dit blok – willen samen werken aan een goede leefbaarheid. Dat doen zij samen met vertegenwoordigers van Trivire, Buurtwerk, Leger des Heils, Syndion en gemeente. De komst van Doorstart, het project van het Leger des Heils, was de reden om bij elkaar te komen. Uit dat gesprek groeide de samenwerking in de Buurttafel 3318.

Ook lezen?
Benieuwd wat de Buurttafel wil doen? Die eerste nieuwsbrief is alleen verspreid in de directe omgeving van de Sterrenburgers die zijn gestart met de buurttafel. Toch interesse? Je kunt de nieuwsbrief hier vinden in PDF.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Cultuur

Lezersfoto: Zonsopkomst boven Sterrenburg

De winnende lezersfoto is deze week gemaakt door Anna Nijssen.

Actueel

Duiven mishandeld in Sterrenburg

In de wijk Sterrenburg zijn recent enkele duiven gevonden waarbij de vleugels en de staart voor een groot deel zijn afgeknipt. De duiven werden gevonden in de omgeving van de Keplerweg en Halleyweg. Politie roept getuigen op zich te melden.

Actueel

Rietkraag bederft uitzicht: in november pas weer gemaaid

Goed voor de natuur, minder voor het uitzicht. Dat laatste wordt voor bewoners van de Sandenburg de hele lente en zomer bepaald door metershoog riet.